Да повдигна старата тема... Смених мембраната, тампона под моното, всички вакуум маркучи... Сега на газ държи около 1200, а на бензин около 1000. При положение газ помпайки спирачка оборотите растат, при положение бензин падат. Понеже съм с "тава" над моното днес я махнах и запалих колата. Гледам аз стъпковото без нужда подава газ и я връща веднага почти... И вече не знам какво къде да гледам... Вероятно Ви е писнало от писанията ми
iPhone 4s.iOS 9.2beta4 + Gevey using Tapatalk
Монтаж LPG Golf 3 1.4 mono 92 прекъсване на моноинжекциона
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Монтаж LPG Golf 3 1.4 mono 92 прекъсване на моноинжекцио
Щом стъпковото подава газ и се връща, значи нещо го кара да го прави така. Бедна/богата смес? Ама щом на бензин пропадат оборотите, като натиснеш спирачка, нещо се бъркат смесите май... 

- dhl
- Автомобил: VW Golf III 1.4
- Двигател: ABD 92
За сместа нямам на идея...а колкото до смесването на горивата мисля, че няма как понеже съм спрял дюзата на моното и при положение газ не впръсква бензин. То не е като натисна, а при припомпване. Ще видя да кача клип щот не ми идва отръка да обяснявам.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Нямах предвид че меси бензин с газ, а че съотношението бензин/въздух или газ/въздух не е наред.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Ако допуснем,че си отстранил механичните проббеми,то ма дошло е време за замерване.
Най-напред,ако имаш ламбда я изключи,да не бърка тя смесите нещо.
За високи обороти като начало се замерва температурния датчик.Има теми как се прави,при теб обаче го замери на топла кола какво показва.
Друг виновник е стъпковия мотор-има теми по въпроса/макар и за 1,8 повечето/,наблегни на пиновете дето са за кнопката на върха на щока на моторчето/CTP/да не и да не разбира кога си настъпал педала и кога не.
И най-любимия ми tps,ползвай пак темите за 1,8 за да провериш адаптиран ли е и най-вече да не са изтрити пистите точно в диапазона на тихите обороти.
Тези упражнения като за по-лесно препоръчвам да се сменят с проба на друго работещо цяло моно от приятел,понеже е по-лесно.Най-малкото ще отпадне голяма неизвестна и ще търсим по вакууми и центровки.
Ако ти е зор с нещо питай.
Най-напред,ако имаш ламбда я изключи,да не бърка тя смесите нещо.
За високи обороти като начало се замерва температурния датчик.Има теми как се прави,при теб обаче го замери на топла кола какво показва.
Друг виновник е стъпковия мотор-има теми по въпроса/макар и за 1,8 повечето/,наблегни на пиновете дето са за кнопката на върха на щока на моторчето/CTP/да не и да не разбира кога си настъпал педала и кога не.
И най-любимия ми tps,ползвай пак темите за 1,8 за да провериш адаптиран ли е и най-вече да не са изтрити пистите точно в диапазона на тихите обороти.
Тези упражнения като за по-лесно препоръчвам да се сменят с проба на друго работещо цяло моно от приятел,понеже е по-лесно.Най-малкото ще отпадне голяма неизвестна и ще търсим по вакууми и центровки.
Ако ти е зор с нещо питай.
- dhl
Ще сменя температурният датчик, че може да е сдал багажа, а колкото до tps май остана той защото като махна буксата му и оборотите падат. Не е адаптирано нищо по колата. Сам си сложих газта и си я карам както си е. Проблема с ламбда сондата, е че изобщо не знам къде се намира и как изглежда. Ще търся утре по темите и след проверка ще пиша. Ще се опитам и да снимам.

Само да питам това ли е температурният датчик? Така ми го дава в нета.
Видях в нета, че ламбдата е монтирана на тръбите за ауспуха. Някъде около меката връзка/катализатор или каквото има. За съжаление при мен още с купуването видях, че висят жици отдолу и само съм ги изолирал. Та ламбда нямам...

Само да питам това ли е температурният датчик? Така ми го дава в нета.
Видях в нета, че ламбдата е монтирана на тръбите за ауспуха. Някъде около меката връзка/катализатор или каквото има. За съжаление при мен още с купуването видях, че висят жици отдолу и само съм ги изолирал. Та ламбда нямам...
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Не,това командва вакуума за клапата топло/студено във въздушния филтър.
Темп.датчик е на тройника на главата,където тръгва маркуча към радиатора.Потърси във форума,има много теми със снимки за стойностите му,мери се с мултицет.
Темп.датчик е на тройника на главата,където тръгва маркуча към радиатора.Потърси във форума,има много теми със снимки за стойностите му,мери се с мултицет.
- dhl
Да видях го. 4 пинов ще го премеря по късно.
Това с търсенето е сложна работа. Ще свалям Autodata да гледам схеми. Или търсачката през Tapatalk не е коректна или аз не мога да въведа правилните ключови думи...
Edit: на горните два пина дава 480, а на долните 260. Мултицета е читав.
Това с търсенето е сложна работа. Ще свалям Autodata да гледам схеми. Или търсачката през Tapatalk не е коректна или аз не мога да въведа правилните ключови думи...
Edit: на горните два пина дава 480, а на долните 260. Мултицета е читав.
Върни се в “Автогазови уредби”