Питане за първа регистрация на газова

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Питане за първа регистрация на газова

Мнениеот S_T_I_N_G » Нед 03 яну 2016 23:19

Здравейте имам няколко въпроса понеже доста хора ми казаха какво ли не по тази тема ако може малко помощ.
Утре правя преглед + регистрацията на газовата .
Плаща ли се за 1 ва регистрация и прочие ?
Колко пари струва това или влиза в прегледа на колата и газовата тази процедура ?
На всякъде ли може да го извършат този преглед понеже съм се насочил зза преглед в съюз на българските автомобилисти .

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Re: Питане за първа регистрация на газова

Мнениеот Dagestan » Пон 04 яну 2016 8:20

Първоначалния преглед на автомобилна газова уредба на мен ми струва колкото техническия преглед миналата година(35лв.) После талона ще сменяш ли?

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Пон 04 яну 2016 8:32

До колкото ми каза един познат вчера може в рамките до 3 години да сменя талона за да е вписано в него това че имам газова но имам нещо като срок от 2- или 3 години да направя това за смяната на талона

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Пон 04 яну 2016 8:44

И на мен ми бяха казали нещо такова и не съм го сменял и аз. Казаха ми обаче, че на пунктовете за ГТП искат да е вписано в талона при минаване на преглед. Март ще минавам ГТП и ако нямам проблеми там, талона няма да си играя да го сменям изобщо.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 04 яну 2016 12:08

Гледай да имаш паспорт на газовата бутилка. Това ги нтересува за да впишат в протокола номера и .И да започва номера с ЕН

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Пон 04 яну 2016 13:17

Така колеги колежки :) положението е следното :) кой както иска да си го прави :) и нали обмисли :) ама както обикновено пак се бях вкарал в филм :)
Понеже имам пуснато авто асистенс към СБА и там отидох да си правя прегледа понеже така при тях прегледа ми излиза 14 лв :) далаверка :)
Обаче като отидох при тях те ми казаха момче отивай да направиш преглед в сервиз който има правата за този преглед и да ти вкарат в големия жълт талон че освен на бензин си и на газ и тогава идваш при нас за преглед вече .
Почесах се попитах ги е нали след като намеря 1 во къде да направя този преглед на газовата и да ме вкарат в някакъв регистър за автомобили с газови мога да дойда да направя прегледа :( казаха ми не :(
От там след близо 1 час и 30 минути обиколки по сервизи авто сервизи газови сервизи какви ли не сервизи ми казаха къде да отида .
Квартал Суходол улица Люлин.
Така аиде отивам там едно такова никакво намира се точно на светофара подминаваш го подминаваш има ветиринарна клиника в ляво след това един магазин и след това се намира даденото пункт-че та .
Отивам питам ги това ли е те казват да ... зарадвах се все едно бях открил свещения ГРААЛЛЛЛ ......
Колко струва 40 лв .... викам ами добре .... дадох пари дадох документи и това е стоя и чакам влезнаха си в стаичката и това е след 10 мин излязоха ето това е това е ..... и готово .
С две думи нито преглед и направиха нито проверка нищо та така е в нашата родна татковина :) 40 лв за една хартия ....
Дано съм помогнал на някой с това за тия регистраций на газовите къде какво що :)

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Пон 04 яну 2016 15:39

След като направи първоначална регистрация на газовата отиде ли за ГТП на цялата кола?

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Пон 04 яну 2016 18:39

Да то за това е панаира че не искат да ми направят ГТП без да съм минал за газовата :)

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 04 яну 2016 20:19

Голям филм е при вас.Тука само им казвам,че газовата не работи и си я карам на бензин.Оня чиче я пише,че е само на бензин и така до другата година.Нищо не ми търсят повече.А ако се заядат има още 100 пункта,но те го знаят и всеки клиент им е ценен.
Иначе колата винаги си е била ок. и всичко си и работи и е в нормите.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 04 яну 2016 21:26

С паспорта в който е вписан номера на бутилката започващ с Е......... се завлякох в КАТ и смених талона за да пише в него газ/бензин и да не се занимавам повече с простотии

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Вто 05 яну 2016 5:56

Bai Sando написа:Голям филм е при вас.Тука само им казвам,че газовата не работи и си я карам на бензин.Оня чиче я пише,че е само на бензин и така до другата година.Нищо не ми търсят повече.А ако се заядат има още 100 пункта,но те го знаят и всеки клиент им е ценен.
Иначе колата винаги си е била ок. и всичко си и работи и е в нормите.

ХАхХАхаХа не съм се сетил за тоази възможност :) че не работи :)
Но нали замерват газове и тн предполагам че от там ще се види нали че работи газовата или имаш предвид просто за прегледа да спирам газовата :) и това е идея ама :) минах вече по дебелия :) начин :) са остана само големия талон да сменя :) още 20 тина лв и писане в кат :)
Но поне като мина един път няма да се занимавам повече с това :) :beer

Върни се в “Автогазови уредби”