Здравейте!
На газовата ми бутилка имам евроклапан/евросонда - BRC е, която е с ел.клапан.
Вчера ми се наложи да демонтирам бутилката, заради повредена бензинова помпа и се чудих дали този ел.клапан спира и входящата газ, откъм "пълначката"? Или трябва да се завърти някой "кран" - въпреки, че не видях такъв, откъм входящата тръба. Има един кран, но той е на изходната тръба. Да не би той да затваря и входящата газ? След известно чудене реших да не разкачам газовите тръби, само повдигнахме бутилката и свършихме работата, но въпросът си остава. При този евроклапан/сонда дали само съчмата в пълначката спира цялата газ да не "изтече" в атмосферата?
Ако трябва ще направя някоя снимка на клапана/сондата, тъй като не знам точния модел.
Евроклапан - спиране на газта, при демонтаж на бутилка.
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Евроклапан - спиране на газта, при демонтаж на бутилка.
Логика никаква няма ел.клапана да спира входящата газ.Той спира само изходящата към изпарителя.Нали се сещаш,че когато колата не работи и по-точно когато не работи на газ,тогава не идва напрежение към този клапан и той е затворил.При това положение няма да можеш да заредиш газ!По принцип напрежението на този клапан идва от другия газов клапан,монтиран в двигателното отделение преди редуктора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
lent написа:...При това положение няма да можеш да заредиш газ!...
Мдам, точно така е...Вчера, докато разглобявахме изобщо не съм се усетил

А ако искам да демонтирам бутилката, като вътре има някакво количество газ, как трябва да се процедира?
- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
Съчмата на зареждачката ти задържа газта която остава от нея до сондата,спокойно можеш да я натиснеш с отверка и да се убедиш сам.
Самата сонда ти задържа входящата газ по същия или сходен начин но не знам точно как.
Моята сонда за съжаление изпуска по малко от там.
Самата сонда ти задържа входящата газ по същия или сходен начин но не знам точно как.
Моята сонда за съжаление изпуска по малко от там.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
От никъде.Като гледам си с евросонда и тя сама си спира газта към изпарителя,щом мотора не работи.
Но ако искаш все пак за по-сигурно,завий кранчето.
Като почнеш да отвиваш филтърчето все пак ще излезе остатъчната газ в тръбата,да не се стреснеш.
Но ако искаш все пак за по-сигурно,завий кранчето.

Като почнеш да отвиваш филтърчето все пак ще излезе остатъчната газ в тръбата,да не се стреснеш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно, добре благодаря за отговора. Малко газ да пръсне няма проблем, да не е много хахаха.....
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Докато работи на газ дръпни едната кабелна обувка от клапана на сондата.Така ще спадне налягането по тръбата до клапана пред изпарителя.
Върни се в “Автогазови уредби”