регулиране на АГУ-решено добър майстор!!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 29 авг 2006 12:56

GOLF@ написа:Здравеите, защо не напише някой на колко оборота са му развити болчетата и хората да знаят, та като опитат да им падне на всички разхода.

Щото това е тъпо ! Зависи от колата , мотора , изпарителя и 100 неща още !!!!

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Вто 29 авг 2006 23:26

Stoi написа:
GOLF@ написа:Здравеите, защо не напише някой на колко оборота са му развити болчетата и хората да знаят, та като опитат да им падне на всички разхода.

Щото това е тъпо ! Зависи от колата , мотора , изпарителя и 100 неща още !!!!

По принцип да така е, но аз от такива проби единя голф го напраих супер. Ама тоя абу-то не мога, градско харчи 11.5, а извънградско 10. Под това не пада.
Аз лично бих пробвал нищо, че е тъпо.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 31 авг 2006 10:19

Не знам аз от такива опити само си увеличавах разхода.По-скъпо ми излиза да се правя на майстор отколкото да дам 3 лева на доказан майстор!!
Иначе тези болтчета за това са оставени да се въртят, ако нямяше нужда от регулировка в зависимост от състоянието на конкретния двигател, производителите щаха до пробият по една дупка...

VANKO57
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VANKO57 » Вто 05 сеп 2006 13:07

kaloyan22 написа:Иначе тези болтчета за това са оставени да се въртят, ако нямяше нужда от регулировка в зависимост от състоянието на конкретния двигател, производителите щаха до пробият по една дупка...

По принцип на изпарителети има или един или два винта / независимо как са оформени като болт или като шестогран / . От моя опит с газовите мога да ви споделя следното:
- С винта се регулира притока на газ на ниски по-грубо;
- С шестограна по-финно.
Има изпарители които са само седна регулировка.
Ще Ви препоръчам следната регулировка на двг:
1- Палите двг и подавате газ така че двг да работи на средни обороти;
2- Започвате да завивате винта на на тройника докато двг започне да глъхне;
3- Отвивате винта около 1,5 оборота и пускате газта/ педала/;
4 - Ако изпарителя е две регулировки завивате шестограна до край и отвивате 2-3 оборота. Следва търсене на мах ниски обороти с винта.
5- Регулирате с шестограна ниските обороти като търси мах.
Това е проста но много ефикасна настройка. Аз лично я правя с вакум мер и се получава доста добре.
Успех

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Вто 05 сеп 2006 13:33

GOLF@ написа:По принцип да така е, но аз от такива проби единя голф го напраих супер. Ама тоя абу-то не мога, градско харчи 11.5, а извънградско 10. Под това не пада.
Аз лично бих пробвал нищо, че е тъпо.

Ами моя ABU градско харчи в диапазона 10-12 зависи как я карам и задръствания. Но извънградско пада на 7 при 120км/ч и 8 при 130-140. Ти с каква скорост караш извънграда за да ти дава 10. Не ми се струва логично толкова голям разход извънградско при положение че градското е като мойто.

Настройката трябва да е много прецизна на газ. На мен Павката от Княжево ми я направи и колата в момента върви много леко имам в предвид че при галене на педала колата си ускорява прилично, което е показател за оптимална настройка на сместа а от там ефикасност и по-нисък разход. Трябва кабели, свещи,палец, капачка да са ти ок защото на газ се влияе доста.

Потребителски аватар
Иво.Иванов
Автомобил:
Двигател:

Re: регулиране на АГУ-решено добър майстор!!

Мнениеот Иво.Иванов » Сря 06 апр 2016 18:15

Здравейте, ще се сдобия в скоро време с една колица, Пасат 3 Б4 Комби, 2000 куб. см. 115 к.с. Автоматична скоростна кутия, изпарителя ми е БРЦ, не знам модела, но от това което прочетох в тази тема, разбрах, че е електрически, та въпросът ми е, Нормално ли е за този модел скоростна автомобил с тази скоростна кутия, разходът ми в градски условия да е 16,5/100?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 06 апр 2016 20:40

Да, нормално е.

Потребителски аватар
Иво.Иванов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Иво.Иванов » Сря 06 апр 2016 21:03

Благодаря за отговорът, знацхи няма място за притеснения, Лека вечер

Върни се в “Автогазови уредби”