Препоръка за газова уредба Golf 4 1.6 sr
-
- Автомобил:
- Двигател:
Препоръка за газова уредба Golf 4 1.6 sr
Здравейте, моля за помощ относно избора ми за газова уредба на Golf 4 1.6 sr
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Re: Препоръка за газова уредба Golf 4 1.6 sr
Аз имам същия автомобил със същия двигател. Вече 40 000 км. съм с Landi Renzo Omegas Evo. Сложих я в края на 2012 г. Беше по-скъпичка от другите предлагани марки - 1 250 лв., но за сметка на това пък не ми е правила никакви проблеми. А и колата си върви доста добре и разходът е в норма.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговора, а били ми казал какъв ти е разхода?
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
много зависи от карането:
На магистрала с каране около 120-130, 2/3 човека и стандартно количество багаж дава около 9,2-9.5.
Лятото с климатик и по-сериозно каране - около 140 и отгоре дава около 12.
Но като цяло е доста относително всичко. Тоя двигател е слабичък и скоростите му са къси, така че при по сериозно каране си гори - и газ и масло
На магистрала с каране около 120-130, 2/3 човека и стандартно количество багаж дава около 9,2-9.5.
Лятото с климатик и по-сериозно каране - около 140 и отгоре дава около 12.
Но като цяло е доста относително всичко. Тоя двигател е слабичък и скоростите му са къси, така че при по сериозно каране си гори - и газ и масло

- bobovo
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с газова уредба FOBOS 4 на същия двигател.Имам я от 2013 год. и съм повече от доволен. Разход извън града 8-8.5 през зимата ,а лятото с климатик 9-10 литра при скорост 90-140 км в час
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
На практика, всички АГУ стават за тоя мотор, аз съм с Тартарини, и работи много добре! По-важното от марката ГИ, е специалиста, който ще ти го монтира, и настрои, там е по-труден избор!
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Тоя мотор няма проблеми и с най-ниския клас Г.И. Стига майстора да си свърши настройките и работата както трябва.
Ако не ти се дават 1000 и нещо лева,заложи на българското.
Дали Фобос или БСМ,все си работи добре.Гледай газовата рейка да не е някое менте,че от нея зависи добрата работа на мотора във целия му диапазон.
Аз лично съм с нискобюджетен Г.И. Фобос 4,рейка Валтек и изпарител Томасето (монтажа си го правих аз).
Това като цена-качество е едно от най-добрите в момента на пазара и съм доволен.
Ако не ти се дават 1000 и нещо лева,заложи на българското.
Дали Фобос или БСМ,все си работи добре.Гледай газовата рейка да не е някое менте,че от нея зависи добрата работа на мотора във целия му диапазон.
Аз лично съм с нискобюджетен Г.И. Фобос 4,рейка Валтек и изпарител Томасето (монтажа си го правих аз).
Това като цена-качество е едно от най-добрите в момента на пазара и съм доволен.

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
В града 12-14 газ
Извън 10-12 газ
Това му е на газ лимита за що годе нормална експлоатация
Извън 10-12 газ
Това му е на газ лимита за що годе нормална експлоатация

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
На вън 12 газ ако го кара със 170.
Имам наблюдение над няколко такива мотора и на дълъг път с нормално каране 90-100 спокойно си пада под 8/100 газ
Градско си е нормално 12/100
Имам наблюдение над няколко такива мотора и на дълъг път с нормално каране 90-100 спокойно си пада под 8/100 газ

Градско си е нормално 12/100
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
С такъв въпрос е важно откъде си. Монтаж на ГИ в София, беше нов и за под 700 лв, 50 К км, 8/100 дълъг път. В града всички сме на мсм.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Да ползвам темата, за въпрос, свързан с ГИ! Касае се за "сборен" инжекцион (май, всички са такива, само един турски съм виждал, със само свои части), с компютър и преобладаващи части на Romano, инжекторите са Baracuda, и т.н., подробности не помня! Има и система за мазане на клапаните, забравих как се казваше.
Въпросът ми, конкретно, е - добра ли е тази комбинация за газов инжекцион? Някакви особености на тия компютри, какъв клас се водят, срещат ли се често, има ли добри спецове за тях, особено в Ст. Загора? И не на последно място - колко би трябвало да е като цена, тази конфигурация?
Въпросът ми, конкретно, е - добра ли е тази комбинация за газов инжекцион? Някакви особености на тия компютри, какъв клас се водят, срещат ли се често, има ли добри спецове за тях, особено в Ст. Загора? И не на последно място - колко би трябвало да е като цена, тази конфигурация?
Върни се в “Автогазови уредби”