Проблем с винт за настройка на изпарител Mimgas

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Проблем с винт за настройка на изпарител Mimgas

Мнениеот beuchat » Пет 06 май 2016 14:14

Здравейте колеги.
Преди 8-9 месеца се наложи да си сменям изпарителя (вакуумен Мимгаз) и по съвет на газаджията сложихме електрически пак на същата марка,понеже "издържали повече".
От скоро ми започнаха проблемите.Тръгвам онзи ден за Бургас,оборотите бяха ок.На влизане в града оборотите на празен ход паднаха на 450-500 и аха колата да изгасне.Вдигнах ги от синия винт за реглаж на мембраните и се оправат и след няколко часа пак така.Ходих при въпросния газаджия,който каза че изпарителя е за смяна.Да,ама на мен не ми е рентабилно на 8-9 месеца да сменям изпарители и да храня майстори.Разглобих си изпарителя в нас,мембраните са му меки и не са скъсани.Беше доста зацапан с графит и особено под пружината на винта за реглаж.Изчистих го и го сложих,но сега оборотите са варират от 750-1000 на място,а в движение със скорост над 60-70 като изключа от скорост и рязко спадат до към 200-300 и колата иска да гасне.
Като въртя винта,за да се затворят мембраните оборотите си падат,но интересното е и че при развиване става същото.
Някой може ли да ми даде съвет какво да правя,че се виждам в чудо с тази газ в последно време?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Проблем с винт за настройка на изпарител Mimgas

Мнениеот stefan4o » Пет 06 май 2016 14:59

beuchat написа:Като въртя винта,за да се затворят мембраните оборотите си падат,но интересното е и че при развиване става същото.
Някой може ли да ми даде съвет какво да правя,че се виждам в чудо с тази газ в последно време?

Не затваряш никакви мембрани, просто променяш чувствителността им. Отделно - когато сместа е бедна оборотите падат, когато е богата - също. Търсят се най-високите обороти от винта.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 06 май 2016 16:48

Сипал си кофти газ и от там ти е променило оборотите.Не е трябвало да го разглобяваш,за 8 месеца му няма нищо.
Пробвай дали не е отвит много бронзовия винт,ако да го завий до край.Нагласи си оборотите само от пластмасовия и леко почвай да отвиваш бронзовия.Естествено ще почне да става много богата сместа и двигателя ще почне да се дави.
Тогава почни да завиваш лекичко пластмасовия докато изглади оборотите.Изфорсирай до 3-4 хил.об. и виж дали плавно падат оборотите,ако да го остави така,ако не,отвий/завий пластмасовия докато нагласиш по-плавното падане на оборотите. :th_up

Потребителски аватар
beuchat

Мнениеот beuchat » Пет 06 май 2016 18:31

Тя работата става малко сложна,защото преди това колата вървеше много добре(без проблем си ускоряваше до прекъсвач на 3-та)Скъса се тампона на карбуратора,смених го с нов,с който не вървеше и гореше много,защото беше крив и смучеше въздух.Проблема с ниските обороти го правеше и с кривия тампон и сега с новия.
Забеляах преди малко,че като чукна леко синия винт,колата тръгва да губи обороти и се оправя, и се чудя дали нещо пружинката под винта не прави някакви мизерии и от там да няма настройка?
Иначе бронзовия винт е затегнат.Снощи го човърках и имаше малка разлика,но днес като зпаалихи покарах,все едно не беше пипан.
EDIT:Смених винта и пружината,същата работа.
Възможно ли е тоя да е човъркал нещо и карба?
Настоил я е да работи на 750 оборота,а аз дъм с делкото за 950 оборота,и ме съмнява че е пипано и от карба.

Потребителски аватар
beuchat

Мнениеот beuchat » Съб 07 май 2016 12:48

Някакви идеи?

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Съб 07 май 2016 15:16

Купи си Ловато, БРЦ, Ланди или нещо подобно. 10 години карах таксита- с тия мимгаз освен проблеми друго не съм видял. На 4 коли - едно и също- губи обороти- нагласяш ги- вдига разхода яко, оправиш разхода- оборотите падат. Това не бяха газ- анализатори, майстори- няма оправия. Или аз съм попадал на кофти бройки или колите ми са били калпави. След смяната им с "по-маркови" нямах ядове. Последния мимгаз, който хвърлих беше на баща ми на колата- на 60 000км изпарител- побърка го. Сега е с ловато- няма ядове. Зимата пали на газ без проблем при минус 15. А с мим-а пали пак на газ, ама след като му излееш 2 кила гореща вода.
пп. Сега се сетх, че мимгас са копие на ловато и ремонтния комплект ловато става на мим-а. Въпросната пружинка на пластмасовата врътка на мим-а и на ловатото са еднакви, но тая на ловатото е доста по стегната.

Потребителски аватар
beuchat

Мнениеот beuchat » Съб 07 май 2016 15:47

Колега,предния ми беше мимгаз,изкара си без проблем 5 години.Колата се пали на газ всеки път,палил ми е без проблеми на -25 градуса.Засега нещата са ок,снощи карах оборотите са стабилни и не падат.Вървеж е долу горе ок,иска малко настройка във високите.

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Съб 07 май 2016 15:53

Когато карах мим проблема главно ми беше дали газовата бутилка е пълна или почти празна. При пълна бутилка- държи високи обороти, като остане 7 8 кила газ - почва да гасне. И на 4те коли по някакво стечение на обстоятелствата бяха с мим. След смяната с ловато- 1 към 1 мим гас проблемите ми изчезнаха

Потребителски аватар
beuchat

Мнениеот beuchat » Съб 07 май 2016 15:58

Горивото също има значение.Като отварях сегашния изпарител да го чистя,беше целия в графит,а стария ми на 5 години може да се каже,че почти не се е изцапал.

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Съб 07 май 2016 16:11

Отвори ли тоя синия клапан, той има филтър - обикновено е вътре фул с графит?

Потребителски аватар
beuchat

Мнениеот beuchat » Съб 07 май 2016 16:52

Чакам да ми свърши газта,понеже клапана на бутилката не работи явно,и ще сменя филтъра в клапана,защото ме съмнява че не филтрира.

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Съб 07 май 2016 17:16

Приготви се да видиш голямо мазало във филтърчето :beer

Потребителски аватар
beuchat

Мнениеот beuchat » Вто 10 май 2016 15:30

Сменен филтър на клапана на газовата+въздушен,промяна има единствено,че като изключа от висока скорост на свободна предавка не гасне,но оборотите на ПХ на място пак са ниски независимо,че като ги настроя от синия винт в началото са ок,но после не ...

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Сря 11 май 2016 1:42

Ама не само от синия винт- трябва да имаш и един метален- като болт- развии го малко, ще се вдигнат. после от синия винт

Потребителски аватар
beuchat

Мнениеот beuchat » Сря 11 май 2016 10:59

Месинговия винт за постоянно пускане на газ,въртях го още преди да отворя изпарителя и да сменя филтрите-ефект нямаше.Явно изпарителя си е заминал.

Върни се в “Автогазови уредби”