Много бързо замърсява филтъра за изпарена газ
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Много бързо замърсява филтъра за изпарена газ
Колеги, ГИ BRC за 1000км филтъра за газова фаза се замърсява с мазни сажди като ауспух на дизел все едно е на 20000км.Сменям на 2000км, направо се видях в чудо. Ако някой колега знае защо става така нека да помогне.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Много бързо замърсява филтъра за изпарена газ
Предполагам,че изпарителя ти е пълен с мазна гняс която се събира в него.От там тръгва по маркуча към рейката и се събира във филтъра.
Днес сменях едно томасето на над 200 000км и филтъра към рейката беше мазен,а е сменян преди 2 месеца.
Утре ако имам време,ще го отворя,че ми е интересно на какво прилича от вътре.
Днес сменях едно томасето на над 200 000км и филтъра към рейката беше мазен,а е сменян преди 2 месеца.
Утре ако имам време,ще го отворя,че ми е интересно на какво прилича от вътре.

-
Най-вероятно е от това, ще трябва да го отворя, но BRC-то е на 50000км.
- sickbubble
- Автомобил: VW Golf MK4 1.6L
Ами няма значение на колко км е след като зареждаш на кофти газстанции...
-
Двете коли ги зареждам от едно и също място, а само на едната филтъра са зацапва толкова бързо.
- Strosner
- Автомобил: VW - Audi - Skoda
- Двигател: 2001г
Да ползвам и аз темата, за нещо, което ме учуди доста, за пръв път го виждам! Гледахме колата на колега, наскоро я купи, с качен ГИ /марката му не знам, не съм се интересувал, има система за мазане на клапаните/, шкода, 1.6, 101 коня.
Погледнахме ауспуха, беше доста черен от сажди, все едно е дизел! Странното е, че не гори маслото, поне така каза човека. Остава да е от газта, което ще е доста странно! Или, дали пък нещо не става с тая система за мазане на клапаните, да пуска повече масло, и да го "лепи" на ауспуха?
Погледнахме ауспуха, беше доста черен от сажди, все едно е дизел! Странното е, че не гори маслото, поне така каза човека. Остава да е от газта, което ще е доста странно! Или, дали пък нещо не става с тая система за мазане на клапаните, да пуска повече масло, и да го "лепи" на ауспуха?
аз смених моите филтри на 80хил.км, външния преди дюзите и вътрешния в редуктора личеше си , че не са нови но определено не са били мазни, мръсни и т.н. Сипвам само на Лук Ойл. Пробвайте да смените бензиностанциите, на прединя ми автомобил на газ смених филтрите пак на около 100хил км и положението не беше по-различно.
Филтрите за газта се сменят на не повече от 10 000км. по предписание на газаджиите,но в предвид качеството на горивата в Бг.е нужна по честа смяна.
Върни се в “Автогазови уредби”