Добро утро, колеги.
Вчера пътувах от Карнобат за Варна и после обратно. На отиване никакви проблеми. На връщане, във Варна, напълних бутилката с газ на Petrol. И докато от изляза от квартал Левски до Аспарухов мост се започнаха проблемите. На магистралата, на баирите, а-и не само, при рязко подаване на газ, колата обръща на бензин. Абсолютно на всяко рязко подаване на газ или по-голямо натоварване. Някак си успях да стигна до Айтос като карах по-бавно.Там пак напълних бутилката с газ и проблемите спряха. Вече не обръща на сама на бензин, но за сметка на това пък придърпва, прекъсва и т.н.. Разхода от Варна до Айтос беше в рамките на нормалното-10литра газ за около 130-140км. Сега въпроса е какъв е проблема-калпава газ, ниско налягане на изпарителя, запушени филтри? Днес ще се сменя филтрите.
Bora 1.6 AKL, обръща сама на бензин при рязко подаване на газ.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Re: Bora 1.6 AKL, обръща сама на бензин при рязко подаване на газ.
Проблема е от газта, която си заредил. Изкарай тази бутилка, докато свърши напълно и тогава зареди някъде, където си бил доволен от качеството на газта.
Да направи така,както казва колегата преди мен и след като изпразниш бутилката тогава смени филтрите (и двата).
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Отворих единия филтър сутринта-беше пълен с графит. Изчисти го и за сега няма ядове, но след като изразходя бутилката, ще сменя филтрите
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Не вярвах че за 7000км може толкова да ми се запуши филтъра, че да спре да върви колата изобщо. Качеството на газ-та това лято е под всякаква критика, миналата година за 21 000км никакви проблеми със запушени филтри, тази за 1/3 от този пробег всичко набито с графит. Сменяйте филтри превантивно, аз ще сменям вече на 5000км.
- ivan_pop
- Автомобил: OVB
- Двигател: X18XE1
Филтъра може да се запуши от едно зареждане ако се уцели скапана газ!
- CvetelinStamenov
- Автомобил: Volkswagen Golf III
- Двигател: AEE 1997
Трябва да се сменят и двата филтъра (на течната фаза и този на маркуча на рейката, като е добре да развиеш и да почистиш и клапаните: този на изпарителя и другия, който е на бутилката. Пусни по малко газ да прочистиш тръбите от боклуците, дето са насъбрали. След това колата ще лети отново без проблеми.
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Колега, проблема е решен вече. Оказа се, че изпарителя е заминал.
Аз си купих нов, старият го отворих за да го разгледам-вътре беше някакъв ужас, изчистих го и пак го затворих, но не съм го пробвал.
Аз си купих нов, старият го отворих за да го разгледам-вътре беше някакъв ужас, изчистих го и пак го затворих, но не съм го пробвал.
Върни се в “Автогазови уредби”