M3ntata написа:Че кой с газов инжекцион кара на бензин, че трябва да слага бензинови. Да не би да карате газираните си коли повече от 10-15% (до като загрее или изтече времето) на бензин ? Честно казано ако свещите ти са хубави не ги сменяй карай си така той майстора ако е добър ще ти я настрои идеално, пък при следваща смяна си купи свещи за газ ПО КАТАЛОГ. То аз не виждам разлика между обикновена и такава "инжекцион" не казвам, че е все тая просто някои хора се увличат много. На пръв поглед разликите (основните) не са много, но крайният резултат е факт. Ако се бъркам нека ме поправи някой.
Разход: Това, че пръска за всеки цилиндър в определен ред и време с продължителност.
Ефективност: По голямо налягане на горивото, впръскване максимално близо до горивната камера/всмукателен клапан.
Безопасност: Гърмежите на обикновената уредба може да предизвикат проблеми с някой елементи на двигателя.
Поздрави.
Аз лично карам понякога и на бензин, защото е добре за мотора за да нямаш след време проблеми, ако ме разбира те какво искам да кажа...
Вие с какви свещи карате?
Благодаря!