Здравейте колеги. Някой от Вас, които сте заменили рейките на Ланди с други да си пазят старите рейки? Трябва ми от стара рейка само корпусът, че с мойта се случи лека авария , а дюзите са на малко километри и не ми се подменят в момента
Ще се радвам ако някой я пази и можем да спасим положението
Замяна на дюзи Landi Renzo MED с други аналози
- snaiperisto
- Автомобил: Skoda Fabia 1.2 12V-METAN
- Двигател: 6Y2 2006
Re: Замяна на дюзи Landi Renzo MED с други аналози
С Ланди съм , купих рейка Албиен , тряхва ми човрк който да я настрои в София ?
Да съживя темата. Колата е Фиат браво 1.4 с ланди ренцо, но инжекторите са инсталирани с главата нагоре под колектора. Искам да ги сменя с баракуди, но доколкото знам не е добре инжекторите да се монтират сочейки нагоре?
ivan_pop написа:Колата е Сандеро предполагам.Ако уцелиш размера на дюзите може да се получат нещата.Преди това трябва да се нулират адаптациите на газовия и бензиновия комп.Подходящи дюзи са Баракуда, може и с Турските да се пробва.Този газов компютър е самоадаптивен.
В какъв смисъл е самоадаптивен, сменяш рейката с инжекторите и след определено врема работа на газ сам си настройва режимите ли?
Питам защото във програмата за Ланди - Landi Renzo Plus Max 2010 Ver. 1.2.27.4 няма опция за адаптация на този компютър..
между другото упдейт, инжекторите са сменени вече над 5 хил км със Албиен по двойки специани за замяна на ланди и колата си работи без проблеми.
наложи се малка корекция да се увеличат отворите на дюзите.
zoo222 написа:между другото упдейт, инжекторите са сменени вече над 5 хил км със Албиен по двойки специани за замяна на ланди и колата си работи без проблеми.
Имаш ли промяна в разхода, колега? Монтирането на албиена директно без преправяне ли е? И как пресметна какви отвори са нужни за дюзите?
toshkoo написа:zoo222 написа:между другото упдейт, инжекторите са сменени вече над 5 хил км със Албиен по двойки специани за замяна на ланди и колата си работи без проблеми.
Имаш ли промяна в разхода, колега? Монтирането на албиена директно без преправяне ли е? И как пресметна какви отвори са нужни за дюзите?
За всеки мотор ще е различен отвора, може да опиташсъс една десета но трябва да имаш комплект дюзи. Иначе без преправяне, уцелих момента да купя двйни инжектори и едните са със отвор за мап сензор, така че нищо не съм преправял абсолютно по инсталацията. Рейките им смениних бобините със 1 ом от друг комплект албиен и нещата заспаха. И да, разхода е същия абсолютно както и вървенето, абсолютно никаква разлика! Не случайно ги рекламират четворните рейки за замяна на буретата на ланди, в случая при мен бяха разделени по двойки и за това се наложи още един комплект за да не преправям инсталацията, ама те бяха по 50 лв тогава :) та ми злезнаха двете рейки 100 лв общо. Вече километрите са почти двойно и всичк ое ОК
Здравейте, четох из темата и бих искала да помоля за съвет. Сетна ми чека, който показа функционална неизправност на газовото гориво, тъй като газовата е Ланди Ренцо я закарах в техния сервиз за конкретна диагностика и от там ми казаха, че дюзите са запушени и предложиха смяна срещу 700 лева. За да обмисля вариантите си, се свързах със сервиза, в който се обслужва колата, където също слагат газ. Там ми казаха, че дюзите могат да бъдат сменени само с оригинални и ми предложиха да ми сменят направо уредбата с друга марка, чиято поддръжка е по- евтина. Моля, за съвет, понеже съм жена и познанията ми са ограничени в тази област, а бих искала да взема информирано решение. Не знам каква точно е газовата освен че е Ланди Ренцо, но предполагам някъде из документите ще пише. Колата е Дачия Сандеро Степуей. Благодаря предварително!
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Ами ако са запушени дюзите колата няма изобщо да върви на газ!
Един в Плевен предлага такива дюзи( с черна капачка) х 70 лева, преди година взех от него ( намерих го в ОЛХ) и колата ми си върви нормално.
Бих потърсил някой от клубните майстори за консултация.
Един в Плевен предлага такива дюзи( с черна капачка) х 70 лева, преди година взех от него ( намерих го в ОЛХ) и колата ми си върви нормално.
Бих потърсил някой от клубните майстори за консултация.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
480 лв взеха преди година на един познат за фокуса, за смяна на цялата рейка с нови подобрени дюзи и смяна на софтуера на компютъра също с нов. Колата е форд фокус 1.6 бензин с ланди от Италия от 2003 година. Това в София на Ботевградско шосе
Благодаря за отговорите. Колата си върви на газ и не прави и проблеми, не прекъсва, единствено свети чека. Сега разпитвам из сервизите, става въпрос за Пловдив.
Върни се в “Автогазови уредби”