Голф 1.8Т 1998г. Къде да сложа газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Floggs
Автомобил:
Двигател:

Голф 1.8Т 1998г. Къде да сложа газ

Мнениеот Floggs » Вто 04 фев 2025 10:44

Здравейте, от скоро имам голфчете супер радвам му се много, но разхода не прецених, че ще е толкова. Въпроса ми е къде в София мога да монтирам газова уредба да бъде настроена ок, защото навсякъде, където четох хората казват, че заради това, че е с турбо нямало да е ок.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Re: Голф 1.8Т 1998г. Къде да сложа газ

Мнениеот thanis » Вто 04 фев 2025 14:37

Турбото не е проблем за газифициране. 1.8Т почти няма хора да го карат само на бензин. Много сервизи са слагали на такъв мотор. Принципно, когато слагаш газ - трябва да си сигурен, че мотора е перфектен на бензин. Ако имаш проблеми на бензин, те ще се увеличат с добавянето на газ.

Т.е. първо стягаш/оправяш мотора да е топ на бензин и след това търсиш някой от големите сервизи да ти сложи нормален газов инжекцион. BRC 100% са слагали на такъв мотор, макар че доста хора са със смесени чувства от тях.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 04 фев 2025 14:46

Почти на 99 % нещо няма да е направено ,както трябва поради липсата на кадърни майстори няколко познати се отказаха от газта като гориво ,ако ти е вариант карай си на бензин

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Вто 04 фев 2025 16:08

Иди при Мишо, на Родопи и Веслец.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 04 фев 2025 16:18

Единия ми познат точно от него не беше хич доволен

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Вто 04 фев 2025 16:46

Силно препоръчвам Landi Renzo на Ботевградско шосе.
Монтирал съм ГИ при тях на:
Голф 4 1.8Т - мой
Голф 4 1.8Т - на колега (препоръчано от мен)
Ауди 100, 2.6 - на приятел
Пасат Б5.5 1.8Т (настоящата ми кола)
Хората, които са монтажници, работят там от 10+ години и наистина знаят какво правят.
Обаче, както посочиха и по-горе, ако имаш някакви проблеми по мотор и съпътстващи датчици, маркучи и т.н., дори минимални, това ще ти се отрази в работата на газ.
И после се почва - колата не ми раоти добре, газаджиите са боклуци и т.н.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 04 фев 2025 20:40

Извън София пътува ли ти се?
Два сервиза в Монтана, и един във Враца мога да препоръчам.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 05 фев 2025 7:36

buller написа:Силно препоръчвам Landi Renzo на Ботевградско шосе.

Обаче, както посочиха и по-горе, ако имаш някакви проблеми по мотор и съпътстващи датчици, маркучи и т.н., дори минимални, това ще ти се отрази в работата на газ.
И после се почва - колата не ми раоти добре, газаджиите са боклуци и т.н.

Като цяло от малкото ми наблюдения върху Ланди, на приятел на форд фокус, смениха рейката монтирана някога в Италия с нея вървял нов софтуер подобрен и нагласиха фордчето да върви като хората.
Преди 2 месеца обаче има закарахме една тойота секвоя като умишлено сменихме свещите преди това въпреки че бяха на сравнително малко километри. Монтираха уредбата, когато я взехме питахме изрично дали ще се налага допълнителна настройка след определени километри. Категорично не, техните уредби и изпарители били топ и нямало нужда от нищо повече. Прегледахме колата по принцип и към монтажа не намерихме забележки, все пак са официален представител и оставаше с монтажа да се окепазят.
И така след десетина дни светна чека, естествено за богата смес. Платихме го човека да си оправят настройките, уж ги оправиха, след още две седмици взе да плете и връща на бензин, две дюзи бяха сдали багажа. Цял месец вече не е имала проблем колата но я гледам последната седмица седи пред къщата и не се кара :Mr Green Fun
Като цяло в практиката си в авто сервиза разбрах едно, има газ, има проблем, да по икономично е, но рано или късно създава проблеми, дори и ако се наложи някакъв ремонт, винаги има маркучи, кабели, тръби и какво ли не да пречат на разни болтове, кори и т.н.т

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 05 фев 2025 9:17

Дали ми е приятно да дупчат колектори, да слагат маркучи и да режат кората на мотора - не, но си правя сметката.
Пасата го карам на газ от 2017, вече 8 години (близо 100к км), редовна смяна на филтри, веднъж донастройка (загуби сигнал и прехвърляше на бензин).
Веднъж смяна на някакви тръби на изпарителя - бяха пластмасови и имаше омазняване на антифриз.
Другото е филтри.
За мен по-важното е, че когато има проблем - има и компетентен сервиз да отремонтира нещата, свързани с ГИ.
Карам и в София, в задръстванията, на газ си свиркаш и не ти удря джоба така :cool
Ако взема отново кола, която е податлива на газ - ще ѝ сложа. Хем по-евтино, хем по-щадящо природата.

Върни се в “Автогазови уредби”