Зравейте фенове на VW,пускам тази тема тъй-като с търсачката не открих подобна.Колата е Vw sharan 1.8t. 150коня.2000год.на баща ми.Газова уредба е king с със следните компоненти;
.компютър-king mp 48 obd
.газова рейка-valtek type30 3 ohm
.изпарител-shark 1200
.мап сензор-AEB PT12 5.5 bar.
Проблема е подобен на повечето описани,с претрисане но със светване на чека за мощност и буквално спиране на колата,На бензин го няма този проблем,закачих я с софта на king,дюзи ок. изпарителя поне аз не открих,опция за проверка,грешки не отчете(поне аз не видях),НО най-големият проблем е че няма файл за зареждане на първонаалните настройки.Има опция записване на конфигурация но след това ПРАЗНО ПОЛЕ.Звънях на човека(Ведраре stargaz)но отговора беше че няма такъв конфигурационен файл в софта от който да се заредят първоначлните настройки на газ и да отида до Ведраре(аз съм от Кърджали)да решат прблема.Направо откачих,как работи тази система без запеметен файл за настройки?Миналата година са сменени 2 бубини(beu),свещите бяха ок.молабата ми(може да звучи малко налудничево)ако има някой конфигурационен файл за същата газова уредба за този мотор(1.8т 150коня)да ми го изпрати по-някакъв начин,преди да почна да сменям изпарител и т.н.Поствам линк на актуалната гаова карта
https://ibb.co/rftkWJQy
Газов инжекцион king-ПРОБЛЕМ
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Газов инжекцион king-ПРОБЛЕМ
anrydisappear карай и на бензин. И слагай добавка на Лики Моли за инжектори, че ще страдаш.
При мен след повечче от 200к км на бензин затлачени бензинови инжектори - на бензин не пали студена. Паля на газ . Като е топла пали на бензин , но притриса.
Поръчах нови дюзи на 8.04 - /последни евтини 4 бр 60,34 лв + доставка 26 лв/ и ги чакам
А за другите налични не ми се мисли - 191, 45лв. на брой дюза
П.П. Сега днес гледам пак ги има но на 66.79 лв/ бр.
При мен след повечче от 200к км на бензин затлачени бензинови инжектори - на бензин не пали студена. Паля на газ . Като е топла пали на бензин , но притриса.
Поръчах нови дюзи на 8.04 - /последни евтини 4 бр 60,34 лв + доставка 26 лв/ и ги чакам
А за другите налични не ми се мисли - 191, 45лв. на брой дюза

П.П. Сега днес гледам пак ги има но на 66.79 лв/ бр.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Газов инжекцион king-ПРОБЛЕМ
Благодаря за съветите,относно за добър газаджия в К-ли повечето процедират"не съм слагал тази газова"и почват обясненията,за грешки странно но в тази графа на снимката няма,днес пак ще я закача и да видим какво ще покаже.Относно бензиновите дюзи,имам carly това е софт за бмв но има опции и за много други марки,с този софт не отчита грешки освен за климатика(00792),днес си инсталирах ODIS-S 24.3.1 но за кабела май ще е мъка няма да е евтин
и тогава мога със сигурност да пиша бензиновите инжектори в какво състояние са

Върни се в “Автогазови уредби”