Проблем с Ланди Рензо - Омегас

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
ivan_pop
Автомобил: OVB
Двигател: X18XE1

Re: Проблем с Ланди Рензо - Омегас

Мнениеот ivan_pop » Вто 21 фев 2017 20:58

garsona написа:Аз това дърво го ядох , точно с ланди ренцо 2-ра ръка , монтирах си я сам , обаче квато и настройка да направя колата работеше зле и се оказа развалена дюза , при откачане на кабела колата не променяше работата си (синя рейка с дюзи мед - черни капачки) и след много мъки я разкарах и си сложих нов инжекцион и всичко се оправи.Евтиното винаги идва скъпо.Към колегата хем го боли хем го сърби, отиди в официалния сервиз на ЛР и там ще ти дадат диагноза ,очевидно не можеш да се справиш сам !

Ами защо не смени дюзите с нови?

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Вто 21 фев 2017 21:57

Защото не исках повече да се занимавам , отделно имаше шанс и изпарителя да е на път , имаше температурен датчик за смяна ... прекалено много фактори които ме отказаха ...отделно не бях сигурен какъв остатъчен ресурс имат другите дюзи пък и тогава не знаех че може да се сложи обикновенна рейка тип рейл!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 21 фев 2017 22:24

И по-добре си направил.Когато е била нова е била чудесна система,но почне ли да създава ядове,слагай нещо ново и по-съвременно. :th_up

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Пон 27 фев 2017 13:23

здравейте

Само да вметна за колегите, които ме съветваха за ново ГИ. То е ясно, не съм малоумен, съветите ви бяха безмислени. Аз питах как да оправя тази, а не дали има евтини нови уредби, но както обикновено става по форумите ... почват се ненужните съвети не по темата. И само да вметна, че уредбада ми излезна малко под 700лв., като тук влиза чисто нова тороидална бутилка, нова сонда, тръби и цена труд. Така че в най-лошия случай съм на 0 спрямо някоя друга уредба от тип Вега, Гасконтрол и тн.
мерси на всички, които се опитаха да помогнат, оправих се. май инжекторите се оказаха проблемни, смених ги с други 2ра ръка, намалих много налягането и успях да я настроя донякъде, Колата се кара в момента от жената и щом тя се оправя и е доволна значи всичко е ОК. Мен ме дразни празния ход. На загряла кола, се усеща едно съвсем леко притреперване, а на много студена направо си тресе според мен. Но както казах вече, жената е доволна. Тя най верооятно не е влизала в тези режими поради маршрута по който кара. Като имам повече време ще седна и ще изчистя тея неточности. Почти 100% съм сигурен, че трябва малко да се пипнат смесите в тези определени клетки от картата, за да заработи добре при всички условия.
благодаря за съдействието на всички.

dreadx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dreadx » Чет 09 мар 2017 23:24

абе - някой може ли да ми даде някоя, ама тотално умрела дюза MED/Landi - искам да я разрежа и да видя какво им се поврежда.

zoo222
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zoo222 » Нед 22 юни 2025 17:00

dreadx написа:абе - някой може ли да ми даде някоя, ама тотално умрела дюза MED/Landi - искам да я разрежа и да видя какво им се поврежда.

Да събудим малко темата :)
Няма нужда да я режеш. Поврежда им се това, дето се поврежда и на другите а именно времето за реакция и уплътненията заради което почват да "чукат" на метал. Съответно не пропускат коректно порцииите гориво и времената не успяват да ги затворят. В следствие Еку на ЛАмбри се опитва да коригира, но диапазона на корекции не безкраен и така. Това в случай че е заключен както е със поне полвината от ЛАбритата коуито идват тука.
Сега по весело ли ви стана :) :scare3

Върни се в “Автогазови уредби”