Трудно палене при топло време Голф 4 1.6 101к. бензин с газова
Трудно палене при топло време Голф 4 1.6 101к. бензин с газова
Здравейте колеги.Имам Голф 4 1.6 101к. бензин с газова уредба и от септември месец ми се появи проблем който и до ден днешен не мога да разреша.Когато стане голяма жега(лятото) и колата се напече не мога да запаля от първият път а при последващ опит трябва да подам газ за да запали.Сутрин си пали без проблем от първият път.Другото което съм забелязал е че когато достигне 90градуса и загася двигателя ако пробвам пак пали без проблем от 1 път,но ако престои известно време и двигателя е запознал да изтива пак не успявам да запаля от първият път.Ходих при 4-5 майстора но никой не успя да помогна.Може ли да ми кажете някой майстор от Пловдив или околността който може разреши проблема.Иначе на диагностика не излизат никакви грешки.Благодаря ви предварителмо
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Трудно палене при топло време Голф 4 1.6 101к. бензин с газова
VW1948 написа:Здравейте колеги.Имам Голф 4 1.6 101к. бензин с газова уредба и от септември месец ми се появи проблем който и до ден днешен не мога да разреша.Когато стане голяма жега(лятото) и колата се напече не мога да запаля от първият път а при последващ опит трябва да подам газ за да запали.Сутрин си пали без проблем от първият път.Другото което съм забелязал е че когато достигне 90градуса и загася двигателя ако пробвам пак пали без проблем от 1 път,но ако престои известно време и двигателя е запознал да изтива пак не успявам да запаля от първият път.Ходих при 4-5 майстора но никой не успя да помогна.Може ли да ми кажете някой майстор от Пловдив или околността който може разреши проблема.Иначе на диагностика не излизат никакви грешки.Благодаря ви предварителмо
Не гледай за грешки, а гледай за показаниятта в раздел двигател и по групи започвайки от 001 и особено внимание на показанията на Coolant temperature.
Kaто сложиш стрелката на мишката в правоъгълничето ще ти изпише допуска на температурата.
Kris11 явно тези майстори при които съм бил толкова разбират.Затова търся някой който може да ми помогне за което ще си платя разбира се.
paagrio написа:Стартерът обслужван ли е скоро?
Ами стартера не съм.Сменил съм бензиновата помпа,температурен датчик,чистиха ми дроселовата клапа, регулатор за налягане на горивото и вече искам някой човек който разбира да намери проблема а не да сменям наред :(
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
А опитвал ли си да караш без газ?
В смисъл напълно да свърши газта и да покараш 3-4 дни само на бензин?
Защото си мисле, че проблема ти е газов клапан на гЪзовата - изпуска по леко и дави
Защото си мисле, че проблема ти е газов клапан на гЪзовата - изпуска по леко и дави
Да и това съм пробвал.Карал съм няколко дни така и даже съм спирал газовата бутилка за всеки случай.Забравих да пиша че и клемореда съм сменил.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Има газ, има проблем. най вероятно газов инжектор изпуска и дави или изпарителя изпуска високото и също дави мотора. Кой знае каква и е настройката на тая газова и какво се случва с тримовете, трябва майстор който наистина да знае какво прави
Спрях газта от бутилката и карах няколко дни само на бензин но проблема си продължи и така изключих че проблема може да е от газовата.
radotom написа:А опитвал ли си да караш без газ?
Няколко дни съм карал със спряна бутилка на газовата но проблема си остана.Лошото е че не мога да намеря човек който разбира и му се занимава.Един от майсторите в Пловдив който ми препоръчаха ми каза че няма време да се занимава с това,а другите при които отидох почнаха със смяна на неща без да потърсят откъде може да е проблема.
- ivan_pop
- Автомобил: OVB
- Двигател: X18XE1
Опитай при този човек: 0898 54 57 19, Любомир Александров.
Върни се в “Автогазови уредби”