Емулатор ламбда сонда - Пловдив

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
katri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri » Чет 14 юни 2007 17:22

Абе то ,че са 3 жици на кръст това ми е повече от ясно и няма проблем със самото свързване ,но не знам откъде спешно да си набавя този емулатор,ако имах схема на такъв и свободно време бих си го направил сам,ама за жалост не разполагам с много такова, пък и не си заслужава да си губи човек скъпоценното време за 15лв. примерно.Та затова въпроса ми беше къде да отида за максимално бързо време да я свърша тази работа и то качествено!, а не да се разкарвам до Септември и т.н.

Потребителски аватар
katri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri » Чет 14 юни 2007 19:40

Емулаторът трябва да работи само в режим на газ,това значи ли че когато карам на газ трябва да се изключи ламбда контрола и да остане да действа само емулатора,а когато мина на бензин обратно:емулатора трябва да се изключи и да остане да си действа само нормалния ламбда контрол,посредством ламбда сондата.
Поне според мен това би бил правилния монтаж на емулатора, ама ми се струва че тогава работата става бая сложна:) .Вие какво ще кажете по въпроса?

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Чет 14 юни 2007 23:25

Колега всичко това си го върши самия симулатор, ти трябва да свържеш само 4жици и нищо повече. Ако се беше обадил до 20.00ч. бях в Пловдив и щях да ти дам един симолатор на ламбда сонда.

katri71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri71 » Пет 15 юни 2007 9:06

Ясно колега, утре смятам да посетя един сервиз, за който ми казаха че слагат такива емулатори-намира се до Ален Мак зад бившата Битова техника,ако там ми откажат ще ида другаде и дано попадна на добър емулатор ,а не някво менте.Някакви съвети при избора на симулатора ако можеш да ми дадеш няма да е лошо:)

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Пет 15 юни 2007 10:20

Виж по нагоре съм ти казал.

Потребителски аватар
spirof
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: ADR 1998
Контакти:

Мнениеот spirof » Пон 18 юни 2007 14:48

колега, ела в четвъртък на сбирката на пловдив тийм/1900 на полигона на гребната база/ ще взема един емулатор,направо ще го монтираме
:D

Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот realityman » Пон 18 юни 2007 15:14

ако искаш качествено местата в пловдив са малко но едно е изпитано:
Сервиз :Формула" специализиран само за сервиз на газови.Пичовете са много бързи и имат голям опит.поне за мен са едни от най-добрите в тази област, а и не само според мен.

katri71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri71 » Пон 18 юни 2007 15:15

Колега, благодаря много за предложението, но съм много кът с времето щото бачкам до късно и то не в Пловдив - пътувам всеки ден.
Между другото колата се оправи от само себи си-май е било от катализатора,защото като я запалих и изфорсирах в събота и от аспуха познай кво излезе - едно парче от керамиката на катализатора.
Явно керамиката се е скапала вече и е парче от нея е затваряло пътя на изгорелите газове и в резултат колата губеше мощност.
Иначе намерих схема на един емулатор и смятам като ми остане време да се занимая с нея, щото рано или късно според мен все ще трябва да се слага емулатор, пък в сервиза ми искат 45 кинта за него, пък според мен не струва повече от 15лв. с монтажа:)

Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот realityman » Пон 18 юни 2007 23:03

ок колега радвам се че се е оправил проблема а междудругото

spirof страшен аватар, мацето е супер :D

Върни се в “Автогазови уредби”