за стикерите GAS или простотия по бг

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Deltata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deltata » Съб 12 май 2007 21:24

DAXC написа:Представете си следната картинка. Не го пожелавам на никой, но катастрофа, едната кола с газова и точно тази кола е на мекица. Няма начин колата да се разбере, че е на газ. Идват пожарникарите, защото примерно колите са пламнали как те ще разберат, че има газ? Ами нали газта не се изгася както бензина?

Да, колата на мекица. обаче стикера... опа .... стикерчето... се вижда!:)
И още един въпрос... каква е разликата в гасенето? И каква е рзликата ако ти се запали резервоара пълен с бензин и бутилката с газ?!:)
И не на последно място... кого заблуждаваме с "прегледите" на газовите уредби .... те техническите прегледи майка плаче, камо ли газаджиите!:-D
Като цяло, идеята - добре... но като започнат да я прилагат в БГ и става еднаа...

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Съб 12 май 2007 21:40

Виждал ли си блъсната кола? Страничните стъкла се разпиляват а предното и задното става на мрежа и се отлепват от рамката-в повечето случай.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 14 май 2007 9:54

Хехе, вярваш ли си че ако "колата е пламнала" стикера ще се вижда?
И изобщо от пършивото стикерче и стъклото ще е останало ли нещо след тежко ПТП и пожар?

А за другите стикери "за преглед", аз карам на газ от 10 години, прегледа винаги е бил проста замяна на стикера с нов, на два пъти даже са ми го давали сам да си го залепя, щот ги е мързяло да идат до колата. :-) Не виждам какво спокойствие ти осигурява такъв стикер, ама нейсе. :-)

Но дори и прегледа да се извърши по всички правила, това нищо не ти гарантира. Първо може месец след прегледа да ти се наложи да отваряш бутилката за нещо, или да сменяш други части по АГУто - вече все едно не си бил на преглед, второ проблеми не рядко се появяват от раз.
Със старата ми кола веднъж по време на зареждане внезапно протече и то много от едното кранче на бутилката - направо се събираше течна газ в кутията на мултиклапана. А до преди това нямаше никакъв теч! Могъл съм предния ден да мина на истински преглед без ядове. :-)

Същата е историята и с нормалните прегледи - и какво като са ти мерили спирачките? Голям праз - всичко може да е ОК, и след 2 месеца да ти пропадне педала заради скапани гумички в спирачната помпа, или накладките да стигнат до метал, или да се спука спирачен диск, или да текне спирачна течност отнякъде и т.н. :-)

DBZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DBZ » Чет 28 юни 2007 2:44

Принципно на газстанцията която винаги си зареждам "Рафа" при Булгарплод. Там поне според мен е най-качествената газ в София и е доста по евтина от останалите бензиностанции като Лукоил ОМВ и тн. , та от там ми дадоха въпросния стикер ГАЗ и ми казаха, че който е с газова трябва да си го сложи на задното стъкло иначе щяло да има глоби. Пак глоби само глоби. Ако не си минал преглед глоба ако не си си изкарал маркуча през който се сипва газта глоба, ако нямаш стикер глоба...
П.П. има ли още някой от вас който да не си е изкарал тоя маркуч извън багажника? На мен си ми седи вътре и се чудя колко ще ме глобят ако ме хванат и дали въобще глобяват ...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 28 юни 2007 11:44

DBZ написа:Принципно на газстанцията която винаги си зареждам "Рафа" при Булгарплод. Там поне според мен е най-качествената газ в София и е доста по евтина от останалите бензиностанции като Лукоил ОМВ и тн. , та от там ми дадоха въпросния стикер ГАЗ и ми казаха, че който е с газова трябва да си го сложи на задното стъкло иначе щяло да има глоби. Пак глоби само глоби. Ако не си минал преглед глоба ако не си си изкарал маркуча през който се сипва газта глоба, ако нямаш стикер глоба...
П.П. има ли още някой от вас който да не си е изкарал тоя маркуч извън багажника? На мен си ми седи вътре и се чудя колко ще ме глобят ако ме хванат и дали въобще глобяват ...

хайде по-полека с глобите......нещо ми звучи много познато...има една такава реплика от ганстреския филм "Добри момчета" с Роберт Де Ниро....ТЕ ТАКА СИ ИСКАХА РЕКЕТА.....имаш ресторант плащай!искаш да продаваш някаква стока -плащай,Искаш да живееш плащай!!!
Глобите са средство за размножаване на паразитния чиновнически апарат.....те са половия орган на бюрокрацията.С него хем нас ни таковат хем се самооплождат ...........

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Чет 28 юни 2007 13:47

никои не е в състояние да ме накара да си срежа калника или бронята за да си сложа чашата за зареждане отвън на колата по скоро бих махнал АГУ-то.То в тази държава всичко с краката нагоре-вместо да те поущряват че караш на газ те гледат всячески да те откажат от нея

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 28 юни 2007 17:26

bu4komobil написа:вместо да те поущряват че караш на газ те гледат всячески да те откажат от нея

Ами сметни акциза само и ще видиш кой има сметка от това. Друго няма какво да си говориме. Да се надяваме, че от Европа ще им свият малко сармите, въпрос на време е според мен...

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Чет 28 юни 2007 19:58

DAXC написа:На пук на повечето мнения на шофьори в страната, аз съм ЗА стикерите. И не такива дето са от 3 лв. А от тези, които ти ги лепят при преглед. Защото така аз за мен си знам, че колата ми е минала преглед и е технически изправна.

Само да вметна,че прегледа на газовата при узаконяването ми го правиха с една домакинска кабичка с пяна дали не изпуска газ някъде :screwy .Втория пат отивам с нагласата,че ще ми проверят газовата дали е ок и оня само ми написа стикера и вика ходи си го лепни сам.
(Става въпрос точно за Жигула- на баща ми).Е трети пат няма да и направа преглед и да давам пари на вятъра :!:

Последна промяна от Prodriver на Чет 28 юни 2007 20:08, променено общо 3 пъти.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 28 юни 2007 20:03

Хубаво е да се правят прегледи и то както си трябва.Аз съм ЗА стикерите и съм ЗА прегледите и за 15-те лева,които трябва да се дадат.
Против съм ниските доходи,явление широко разпространено в цяла БГ,с изключение на СФ и някои други градове.Единствено това ни пречи.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 28 юни 2007 20:37

Прегледа със сапунена пяна си е класическия начин за проверка, и няма нищо лошо в него.
По-модерната гъзария е с тестерче за газ, но пяната принципно е най-надеждния метод.

А прегледите са безполезни принципно, дори и да се извършват както трябва. Никой няма да иде на преглед с теч на газ и смърдяща кола. Може цяла година да е текло, за прегледа ще го закърпи а после може пак цяла година да си кара както дойде, с течове и т.н.

Върни се в “Автогазови уредби”