Колеги имам следния проблем когато съм на газ подавам газ пускам педала и колата гасне това го прави докато не е загряла до около 70 градуса.
Прави го само на газ така че не е моторчето или датчика на бензин е перфектна. Пробвах да дигна обороти от изпарителя ама пак гасне и то само при форсиране не ги задържа или някой път падат до 500 и сама ги вдига на 850. Изпарител, клапан всичко е ново и не знам дали не е от свещите защото имам един форд той гърмеше сменяше обороти и си купих от мотопфое оригинални свещи и колата спи,а тези на голфа са поне на 90 хиляди .
Забравих колата е Г3 1.8моно ABS мотор.
Ниски обороти на Газ
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ниски обороти на Газ
FIRE написа:а тези на голфа са поне на 90 хиляди .
Забравих колата е Г3 1.8моно ABS мотор.

Свещи се сменят максимум на 20-25 000 км при каране на газ... кви са тия 90 хиляди... тя и на бензин сигурно трудно пали

Щом са на толкова хиляди свещите , най-вероятно и кабелите вече са пробили...
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
rmk написа:FIRE написа:А възможно ли е на изпарителя да са спекли гумичките на клапанчетата макар че той е на 1 година и половина и съм му минал около 350000 км. Иначе свещи и кабели смених. И по този начин да не пуска нужното количество газ.
Колко си минал ?
Това са средно по 635 км на ден

- armario
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами аз съм с Г3 с 2Е мотор 115 к.с. Доколкото съдя по това, което на мен ми се е случвало - а именно - както при теб - да гасне двигателя и да няма ниски обороти
- направих следните неща -
смених свещи, въздушен филтър, кабели, масло, ходих при газаджии и пак имаше "игра" на оборотите. Оказа се,че проблема е в "разстроения" дебитомер, съответно - грешки в компютъра.Поправиха го в "ЮВЕ" на "Симеоновско шосе" .
Направиха центровка и на газ и на бензин. Откачиха ламбда сондата, за да не дава грешки на ЕКУ-то и сега -
. Дано съм ти бил полезен, колега.

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Същият мотор и и при мен.
Не ми се вярва на бензин ввсичко да баш безпроблемно!Тези ДВГ на беннзин чак толкоз не са чувствителни на отклонения,а и има т.н аварийни режими.....на газ обаче това не сработва и ей ти на големия проблем.
Аз бих те посъветвал първо да идеш на Елкон за бензина-след като там ти оправят реглажа(поискай центровка на 10 градуса-от опит ти казвам,че на газ това е перфектната ,а и на бензин няма да ти причуква).
След това иди на газ анализатор за да разбереш дали сместта ти е преобогатена или бедна.Там маже да регулираш тихите обороти...
И преди всичко това си оправи всички компоненти по запалването-кабели,свещи и т.н...аз бих постъпил така!
След 1 година мотаене и дебнене за динамика и разход както и след няколко поредици от регулировъчни процедури вече карам спокйно и сега през лятото се изненадх от ниския(поне аз така мисля)разход на газ 9-9.5 /100 при чисто градско каране и идеална динамика практически неразличаваща се от тази на бензина(е вярно,че съм с ламбда контрол "Cherasco"ама струва ми се ,че това има повече значение за динамиката отколкото за разхода)
Не ми се вярва на бензин ввсичко да баш безпроблемно!Тези ДВГ на беннзин чак толкоз не са чувствителни на отклонения,а и има т.н аварийни режими.....на газ обаче това не сработва и ей ти на големия проблем.
Аз бих те посъветвал първо да идеш на Елкон за бензина-след като там ти оправят реглажа(поискай центровка на 10 градуса-от опит ти казвам,че на газ това е перфектната ,а и на бензин няма да ти причуква).
След това иди на газ анализатор за да разбереш дали сместта ти е преобогатена или бедна.Там маже да регулираш тихите обороти...
И преди всичко това си оправи всички компоненти по запалването-кабели,свещи и т.н...аз бих постъпил така!
След 1 година мотаене и дебнене за динамика и разход както и след няколко поредици от регулировъчни процедури вече карам спокйно и сега през лятото се изненадх от ниския(поне аз така мисля)разход на газ 9-9.5 /100 при чисто градско каране и идеална динамика практически неразличаваща се от тази на бензина(е вярно,че съм с ламбда контрол "Cherasco"ама струва ми се ,че това има повече значение за динамиката отколкото за разхода)
Върни се в “Автогазови уредби”