Джипче (от тпиа на Витара - с такив размери) с двигател 1.4 от рено (карбураторно).
Всичко по запалването е сменено наскоро и екарано по центровки на бензин и така нататък.
Малко за газовата за да знаете с какво се борим :
изпарител вакуумен Ловато
подаването на горивото в карбуратора е с плочка-смесител отгоре.Карбуратора е еднокамерен.
Проблема му е следния :
-много върви и много дърпа ама харчи като ненормално (около 20 че и нагоре).
Интересното в случая какво е - кранчето дето е за регулиране на газта (след изпарителя) е затворено почтии докрай (може би да е една врътка преди тоталното затваряне).Метален кран хубав не е някое пластмасово менте дето иди му хвани реглажа.
Странно ми е че е толкова завъртян крана а колата върви като ненормална.Изпарителя е същия като фиат-а ми който е 1100см3 и крана е на средата

Дали има някакъв проблем с изпарителя или тоя кран нещо не е като хората?Брат ми си игра да го затвори още малко - ефекта никакъв.Отвори го леко - спъна се още повече.
Същия джип преди да му разбутаме газовата (монтирана преди 3-4 години в БГ даваше 14 с менте изпарител така че не си харчи толкова по принцип).
Чудя се как да проверя изпарителя.Брат ми му сменява мембраните наскоро (и клапанчетата) ама това не е гаранция че няма някое боклуче дето да се е намърдало вътре след това на някоя клапичка и да пуска много газ без да е необходимо

По моята дива логика ако откача крана и дам на контакт (т.е. отвори газовия клапан и изпарителя тръгне) на изхода не трябва да имам налягане и ако си сложа пръста трябва да няма налягане отвътре - няма вакуум няма и налягане.Също така като натисна обогатителя трябва да изсъска и да спре да съска?
Благодаря предварително!