До каква външна температура мога да си паля колата на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
crazy_horse
Автомобил:
Двигател:

До каква външна температура мога да си паля колата на газ

Мнениеот crazy_horse » Вто 27 ное 2007 11:04

До каква външна температура мога да си паля колата на газ, в момента я паля на бензин естествено защото е студено и като загрее 50-60 градуса прехвърлям на газ, принципно в топло време я паля винаги на газ и веднъж на 10 дена на бензин за малко. Дали има опастност да се прецака нещо.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Вто 27 ное 2007 12:55

Кажи каква е колата ти поне. :-)
Иначе над 10-15 градуса спокойно можеш да палиш на газ.
То и при по-ниски може, но може и да ти харчи много, да гасне, да се дави и такива ефекти.
А ако палиш на газ на минусови температури е възможно да замръзне изпарителя.
Всичко е много индивидуално, зависи и от настройките, ако си с обикновена уредба е за предпочитане да загрееш до към поне 40 градуса, иначе ще харчи много в периода на загряване, ако имаш ламбда контролер или си с газов инжекцион, може и при по-студено време да палиш на газ.

crazy_horse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crazy_horse » Вто 27 ное 2007 13:16

Golf 3 ми е колата моноинжекция, иначе съм с Lovato газова уредба.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 27 ное 2007 13:26

crazy_horse написа:Golf 3 ми е колата моноинжекция, иначе съм с Lovato газова уредба.

пали винаги на бензин дори и за 10 сек

Потребителски аватар
raiders
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raiders » Вто 27 ное 2007 13:33

рекорда ми е -17, но само запалих и после на бенз да загрее, виж няма проблеми да се пали на газ, но не е хубаво за гумичките, а и ако ти загасне може да не я запалиш повече и да ти замръзне изпарителя, приципно ~10градуса е мин, иначе ГИ палят винаги на бензин и там проблеми няма дига на 30 темп и тогава минава на газ

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Вто 27 ное 2007 16:21

и на мене много ми гори! за 100км ми е сдухала към 15литра газ :shock че може и повече да е !!! Май по- добре да карам на бензин щото тя докато загрее и трябва да я гася.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 27 ное 2007 18:05

само на газ паля,ако е под нулата и ако не ме мързи го поливам с топла вода ,обаче пална ли на 20 сек.отлитам а на 2 км вече е на 20-30 гр. и не ме притеснява.Като се сбози сменям мембрани и гумички и пак "педала".Алергичн е към бензин моя аквариум.:

Последна промяна от vladtod® на Сря 28 ное 2007 8:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 27 ное 2007 20:26

Тая ми е първата зима на газ с тази кола.Обикновена газова Ловато е и бензиновата помпа изгоря, та паля на газ само.Ако има време оставям да работи на място десетина минути, ако няма тръгвам веднага.Досега изпарител не е замръзвал или други проблеми да съм имал. Най - ниската температура беше - 6 градуса преди няколко дни.
Както каза колегата по - горе всичко е строго индивидуално. На голфа който имах палех на газ много по - лесно отколкото на бензин, но минавах веднага на бензин щото мръзнеше изпарителя и нямаше палене после.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Вто 27 ное 2007 20:47

Така е, трудно замръзва изпарителя. Повечето коли загряват доста бързо, и просто не успява да замръзне.
Но ако термостата например седи постоянно отворен, ако дебита на антифриза през изпарителя е малък по някаква причина, може да стане.
И тогава клапанчетата замръзват в някакво положение, почти сигурно отворени, в двигателя влиза много газ, вкл. течна, и така красиво се задавя, че или трябва да чакаш много, или да махаш свещи и т.н.

Иначе особено за моно, няма проблеми да караш само от дъжд на вятър на бензин - нищо няма да му стане, лично проверено :-).
Но не оставяй бензина да се застоява - гледай да се подменя, че като се заседи стар бензин с месеци - всичко гумено в бенз. помпа си заминава...

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Сря 28 ное 2007 12:02

L&R написа:
crazy_horse написа:Golf 3 ми е колата моноинжекция, иначе съм с Lovato газова уредба.

пали винаги на бензин дори и за 10 сек

Това е верният отговор.

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Сря 28 ное 2007 14:24

При мен винаги пали на бензин, но на 3-тата минута най много е минала на газ, защото ключето явно е регулирано на много ниски обороти да мине на газ. Досега не съм имал проблеми иначе сипвам по 10 кила бенз на 40-50 дена. Polo 6N1 1043cc е колата.

Върни се в “Автогазови уредби”