искам да си монтирам газова уредба

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
silverboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

искам да си монтирам газова уредба

Мнениеот silverboy » Чет 06 дек 2007 2:05

колата ми е голф 3 1.8ми АБС двигател каде да отида и колко ще ми струва? кажете ми каде според вас са добри майсторите...

Потребителски аватар
Rakood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rakood » Пет 07 дек 2007 1:39

За този двигател най добре се държи ловато изпарител вакумен но вече не ги слагат ако искаш уредба втора рака аз мога да ти уредя такава (моята) но ще почакаш още месец, месец и половина ако искаш нова ти препорачвам BRC, Lovato, Bigas но по мои наблидения ще ти гори с 5 до 10 % повече от вакумната иначе мотара ти е идеален за уредба няма да имаш грижи. Само не ходи да ти я монтират в някои смотан гараж. ходи в някое СБА или някои по известен сервиз за АГУ

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 07 дек 2007 19:17

Rakood написа:За този двигател най добре се държи ловато изпарител вакумен но вече не ги слагат ако искаш уредба втора рака аз мога да ти уредя такава (моята) но ще почакаш още месец, месец и половина ако искаш нова ти препорачвам BRC, Lovato, Bigas но по мои наблидения ще ти гори с 5 до 10 % повече от вакумната иначе мотара ти е идеален за уредба няма да имаш грижи. Само не ходи да ти я монтират в някои смотан гараж. ходи в някое СБА или някои по известен сервиз за АГУ

Абе стига глупости бе!!!
С вакуумен изпарител ще харчи по-малко даа да!!!

СБА? Знаеш ли в повечето такива сервизи какви пенсионери-некадърници още от Татово време работят, които едвам се справят с ладичките... ?!?

АМАН :idea:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Re: искам да си монтирам газова уредба

Мнениеот petko5 » Пет 07 дек 2007 23:24

silverboy написа:колата ми е голф 3 1.8ми АБС двигател каде да отида и колко ще ми струва? кажете ми каде според вас са добри майсторите...

Виж този линк:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=5971

Има много писано във форума, относно тази модификация "1.8ми АБС " и нейното газифициране :wink:

Преди месец и аз се газифицирах, цената е 490лв с бутилка вградена на мястото на резервната гума, а външната бутилка 40л е 430лв.

Повярвай ми че тези пичове, ми оферираха, най добра цена :wink:

Потребителски аватар
Rakood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rakood » Съб 08 дек 2007 0:03

Добре обясни ми недостатъците на вакумния изпарител!!! за ман е по добрия варянт за моноинжекция.
С вакумния палиш на гас директно без зареуднения (не е нужно да запалиш на бензин и да подадеш газ до 2000 оборота за да мине колата на газ), момента в който загасне колата спира потока на газ (за електромагнитните изпатители продължава около 2 секунди което заруднява запалването на двигателя веднака след това).
За разхода казах че е по мои наблудения е по нисък. Пък и всички мои приятели с електромагнитни се оплакват от значително повишен разход спрямо бензин (при мен не е така).

За това сас служителите в СБА пак грешиш аз познавам лично всички момчета в единия от двата газови сервиза в СБА www.metan-bg.com в младост и парво са много добри спецялисти занимават се предимно с инжекциони и второ никой от осртаналите там хораняма общо със татово време

Потребителски аватар
nikolov ilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolov ilko » Съб 08 дек 2007 22:00

Колега, имах същата дилема. Автомобила ми е Голф 3 1.8 ААМ 75 кс. Близо три месеца проучвах сервизите за поставяне на АГУ. Накрая се спрях на "Аркус" . За 480 лева ми монтираха "Ловато" с електрически изпарител и 40 литрова бутилка. Ключето газ-бензин е автоматично, но може да пали и на газ. Няма емулатори и др. Бензиновата помпа се изключва автоматично. Цената включва и узаконяване на системата. Доволен съм и от монтажа и от експлоатацията. До момента съм минал около 1000 км. - само градско Люлин - Център. Никакви проблеми не съм имал. На празен ход ми държи 840-880 оборота. Разход около 12-13/100

Върни се в “Автогазови уредби”