май съм чувал нещо че в чужбина си правели колите чрез водородна система и така колите им консумирали 30%от
бензина. това били някакви водородни клетки.значе ако ти гори 6 л на 100км отива на 2л на 100км с водорода. :да
http://hhocells.blogspot.com/
За или против газова уредба.
Re: За или против газова уредба.
Последна промяна от nikson85 на Чет 03 юни 2010 6:53, променено общо 2 пъти.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
theultimate написа:KR ако имам и аз бих си карал на бензин. Инжекция никога не бих карал с обикновена газова, а при механичните май ГИ не може да се сложи.
Може, но цената никак няма да му се хареса.
nikson85, никога, никога, никога не съм вярвал, че ще срещна човек, който е толкова незапознат и пише толкова уверено. Спри с писането и се отдай на дълго четене. Поне за няколко месеца. Така хем ще прозрееш някои факти, които не са ти известни в момента, хем ще понаучиш правопис!
Всичките 8 страници ги има вече като систематизирана информация с факти! Тая тема е 100% драпане по макарите!

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По последни данни даже 2.5лева на 100 километра но нали тук в БГ сме все баровци затова ни к****т по учебник с акцизи и такси.
- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
shpeki написа:Верно ли си караш голф 2-та на бензин ? Ти си моя идол баце.
По колко км минаваш на година ?
да.но както съм писал няколко пъти този голф го възстановявам от газ.
за да не се лъжем на голфа специално съм му минал само 2700km. от както се движи на бензин,и ми даде разход 11 градско с ръчкане което напълно ме задоволява.
НО до-преди година и малко имах BMW 520 което харчеше м\у 15 и 20 градско бензин и за три години му врътнах към 60 000km. а може и малко от-горе но не съм сигурен.
и за да не кажете (ти за това си го продал)ще кажа,че три коли за подръжка ми бяха малко в повече.
мерцедеса ми е както на трета страница исках да кажа служебен
голфа ми е почти подарък
и на BMW-то му казах сбогом

- ivostefanov
- Двигател:
barezifranko написа:Ето малко информация за тези които се напъват да зареждат с 100 октана:
и тъй като много държа да драсна няколко реда и по този въпрос,искам да отбележа на колегата,че на голфа на капачката на резервара пише 98,но в БГ всички са кръсници и се съмнявам че със 100 октановия зареждам повече от 95 реални.
и всичко зависи от една лека центровчица за даденото гориво.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
ivoststefanov написа:shpeki написа:Верно ли си караш голф 2-та на бензин ? Ти си моя идол баце.
за да не се лъжем на голфа специално съм му минал само 2700km. от както се движи на бензин,и ми даде разход 11 градско с ръчкане което напълно ме задоволява.
НО до-преди година и малко имах BMW 520 което харчеше м\у 15 и 20 градско бензин и за три години му врътнах към 60 000km. а може и малко от-горе но не съм сигурен.
и за да не кажете (ти за това си го продал)ще кажа,че три коли за подръжка ми бяха малко в повече.
голфа ми е почти подарък
Колега,май проблемати,не е в газта,а това че имаш излишни пари и се чудиш,какъв довод да изкараш за това че караш на бензин,а не на газ,ами браво,имаш крава пиеш мляко.Само помисли едно,колко от колите в българия са на газ,колко от тях са на газ повече от 10годин,има и по на 20години и колко често се развалят те от газта

- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Баща ми има един колега автомеханик и неговия Голф е на 700 хил. километра и той казва следното: По тази кола нищо не съм пипнал, но това е така защото я карам само на газ.
barezifranko написа:Баща ми има един колега автомеханик и неговия Голф е на 700 хил. километра и той казва следното: По тази кола нищо не съм пипнал, но това е така защото я карам само на газ.
Знам ги тия като бакшишите кадето карат опел на 1 000 000 км + и ти разказват как са сменили биалетки и лагери

Газта е за готвене не разбрахте ли.Карах кола на газ за около 1 месец....никога ама никога няма да карам пак такъв кош.
ivoststefanov написа:shpeki написа:Верно ли си караш голф 2-та на бензин ? Ти си моя идол баце.
голфа ми е почти подарък
Ами ако не е тайна сподели какво му е направила газта за да не стане и при нас така.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
shpeki написа:ivoststefanov написа:shpeki написа:Верно ли си караш голф 2-та на бензин ? Ти си моя идол баце.
голфа ми е почти подарък
Ами ако не е тайна сподели какво му е направила газта за да не стане и при нас така.
Забелязвам че колегата и още един колега от по горе,имена не е нужно да казвам,само се изказват неподготвени,а когато ги питат нещо,се правят,като ударени с мокър парцал.Колеги,хубаво е да говориш,но е хубаво и даде ти малко факти потвърждаващи вашата теза,иначе останалото си е акробатика на устата от ваша страна

- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
ping23 написа:barezifranko написа:Баща ми има един колега автомеханик и неговия Голф е на 700 хил. километра и той казва следното: По тази кола нищо не съм пипнал, но това е така защото я карам само на газ.
Знам ги тия като бакшишите кадето карат опел на 1 000 000 км + и ти разказват как са сменили биалетки и лагери
Газта е за готвене не разбрахте ли.Карах кола на газ за около 1 месец....никога ама никога няма да карам пак такъв кош.
Колега няма за какво да те лъжа. Това че си слушал някакви истории за бакшиши е друга тема. Същия този човек казва, че на газ двигателя се запазва повече.
Това не го казвай на никого защото ще ти се смеят някъде...Газта развива по висока температура от бензина и до там спираме да говориме.
- ivostefanov
- Двигател:
enigma79 написа:Забелязвам че колегата и още един колега от по горе,имена не е нужно да казвам,само се изказват неподготвени,а когато ги питат нещо,се правят,като ударени с мокър парцал.Колеги,хубаво е да говориш,но е хубаво и даде ти малко факти потвърждаващи вашата теза,иначе останалото си е акробатика на устата от ваша страна
просто не обичам да влизам в излишни спорове,и би ли цитирал с кое се изказах неподготвен сигурно с това,че съм против?
А ето на теб и на другия колега така наречените факти:
- Мерцедес-дюзи+петата,вакум регулато за излишното гориво,инжекциона изпуска налягането,машинка за празния ход,клапата защото гръмна веднъж и компютъра нещо започна да се ебава.
- голф-дюзи,клапа(гърмеше по двапъти на ден),инжекциона,помпа,демферен вакум регулатор и кутията на въздушня филтър защото газаджиите са творили много.
на голфа дюзите са правени два пъти,а на меро веднъж.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
ivoststefanov написа:enigma79 написа:Забелязвам че колегата и още един колега от по горе,имена не е нужно да казвам,само се изказват неподготвени,а когато ги питат нещо,се правят,като ударени с мокър парцал.Колеги,хубаво е да говориш,но е хубаво и даде ти малко факти потвърждаващи вашата теза,иначе останалото си е акробатика на устата от ваша страна
просто не обичам да влизам в излишни спорове,и би ли цитирал с кое се изказах неподготвен сигурно с това,че съм против?
А ето на теб и на другия колега така наречените факти:
- Мерцедес-дюзи+петата,вакум регулато за излишното гориво,инжекциона изпуска налягането,машинка за празния ход,клапата защото гръмна веднъж и компютъра нещо започна да се ебава.
- голф-дюзи,клапа(гърмеше по двапъти на ден),инжекциона,помпа,демферен вакум регулатор и кутията на въздушня филтър защото газаджиите са творили много.
на голфа дюзите са правени два пъти,а на меро веднъж.
Можеби трябваше,вместо да търсиш вината в газта,да смениш просто майсторите

- ivostefanov
- Двигател:
Върни се в “Автогазови уредби”