Кой двигател е най-добър за газифициране

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Кой двигател е най-добър за газифициране

Мнениеот stefan4o » Чет 15 мар 2012 22:25

Не си чел внимателно. Тоя "умник" мисля беше някой от форума, който работи в сервиз за ГИ. Колкото и странно да звучи точно той каза, че можело да се монтира ГИ на карбуратор, но доколкото разбрах в България все още нямат извършен монтаж от такъв вид. Човекът твърдеше, че на семинар е имало такава тема за ГИ на карбуратор. А относно до ЕКУ-то - ами то си работи самостоятелно, без да има такова за бензин на колата. Само дето настройката на таблицата или горивната карта или както там се нарича ще е малко тегава и вероятно ще е на проба-грешка... mhihi

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 15 мар 2012 22:54

Наистина ли това работел :shock Ако е някой магьосник може и да подкара г.и. на карбуратор.И аз това работя от известно време и ми звучи меко казано смешно,да не говорим за старите газаджии които имат стотици монтажи зад гърба си.Нека някой от тях се изкаже по въпроса.Знам,че има и такива хора в форума :да:

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Чет 15 мар 2012 22:56

Всички станаха майстори си е**ло майката! mhihi

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 16 мар 2012 6:45

Bai Sando написа:Хората са го измислили за кой вид коя газ. уредба е най подходяща...
А наскоро четох как един умник твърдеше,че можело да се сложи газ. инжекцион на карбураторна кола :lol: а от къде ще взима сигнал за впръскването газ.комп? от космоса сигурно mhihi

1.6 ПН при Голф2/Джета е карбураторен мотор...има си и ламбда,има си и комп,кво ще кажеш за това?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 16 мар 2012 8:18

Bai Sando написа:Наистина ли това работел :shock Ако е някой магьосник може и да подкара г.и. на карбуратор.И аз това работя от известно време и ми звучи меко казано смешно,да не говорим за старите газаджии които имат стотици монтажи зад гърба си.Нека някой от тях се изкаже по въпроса.Знам,че има и такива хора в форума :да:

Старите майстори-газаджии директно ги зачеркнах от листа си като източник на инфо и полезни съвети. Обосновал съм се в темата за дифузьора защо :!:
Хората мислят какви ли не нововъведения, така че не изключвам да може да се монтира. Факт обаче е, че който кара карбуратор или моно никога няма да даде пари за ГИ. Към момента нещата вероятно са на теория само, но е възможно според колегата, за който иде реч.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 16 мар 2012 8:42

stefan4o написа:Старите майстори-газаджии директно ги зачеркнах от листа си като източник на инфо и полезни съвети. Обосновал съм се в темата за дифузьора защо :!:
Хората мислят какви ли не нововъведения,...

:да:
Много се дразня някой да ми изтъква дългогодишния си опит в някаква област - в много случаи от този опит файда има само за трупане на стаж за пенсия.
Имах един учител, който казваше:
- Не е важно да решиш 100задачи по един и същ начин, важно е да решиш 1 задача по 100 различни начина :!:

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пет 16 мар 2012 18:21

emiltd написа:
Bai Sando написа:Хората са го измислили за кой вид коя газ. уредба е най подходяща...
А наскоро четох как един умник твърдеше,че можело да се сложи газ. инжекцион на карбураторна кола :lol: а от къде ще взима сигнал за впръскването газ.комп? от космоса сигурно mhihi

1.6 ПН при Голф2/Джета е карбураторен мотор...има си и ламбда,има си и комп,кво ще кажеш за това?

И какво като има ламбда?Почти всички японки с карбуратори имат ламбда.Компа на Г.И.от кое ще вземе сигнал кога да впоръсква тая газ :roll:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 16 мар 2012 18:41

Bai Sando написа:
emiltd написа:

И какво като има ламбда?Почти всички японки с карбуратори имат ламбда.Компа на Г.И.от кое ще вземе сигнал кога да впоръсква тая газ :roll:

Не си мъчи акъла, бай Сандо mhihi Според колегата, компира на ГИ-то си имал собствени горивни таблици. Оттам насетне работата е на нагласьов - няма как да е иначе. Предполагам ако вземеш наготово информацията от компир на APQ, AEX и т.н. може и да успее да се нагоди към карбураторен 1.3 или 1.6 моно, но разбира се ефектът най-вероятно няма да е толкоз добър, колкото при многоточков инжекцион :beer

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пет 16 мар 2012 18:53

Има логика в думите ти :да:

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Пет 16 мар 2012 18:58

stefan4o написа:Не си чел внимателно. Тоя "умник" мисля беше някой от форума, който работи в сервиз за ГИ. Колкото и странно да звучи точно той каза, че можело да се монтира ГИ на карбуратор, но доколкото разбрах в България все още нямат извършен монтаж от такъв вид. Човекът твърдеше, че на семинар е имало такава тема за ГИ на карбуратор. А относно до ЕКУ-то - ами то си работи самостоятелно, без да има такова за бензин на колата. Само дето настройката на таблицата или горивната карта или както там се нарича ще е малко тегава и вероятно ще е на проба-грешка... mhihi

Точно така, на пазара вече се предлагат газови-инжекционни системи със собствени датчици, който могат да бъдар монтирани дори на карбураторен мотор.
Замисли се малко, самият газов инжекцион си има компютър, рейка с дюзи, резервоар(бутилка) - абе общо взето всичко което има и бензиновата система - какъв е проблемът да се монтира на карбураторен мотор ? :beer

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пет 16 мар 2012 19:03

А,така по може,друг е въпроса кой ще иска да си сложи нещо толкова скъпо като може да мине и много по-тънко.
Аз първо си помислих,че става въпрос за обикновен Г.И. на карбуратор което ми се видя като фантастика :shock

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 16 мар 2012 19:06

Е, точно де. Никой още не е слагал, но на теория има вариант да се сложи. Просто човекът не говореше от опит, а сподели чутото от семинар, на който са им обяснили на какъв принцип работи.
Отделно, че карбураторните и моно-инжекционите като пазарна цена са от порядъка на 1000-2000 лева и няма как някой да хвърли едни 800-1000 лева за ГИ, освен ако не иска да си начеше крастата mhihi

Потребителски аватар
6669

Мнениеот 6669 » Пет 16 мар 2012 19:08

Bai Sando написа:А,така по може,друг е въпроса кой ще иска да си сложи нещо толкова скъпо като може да мине и много по-тънко.
Аз първо си помислих,че става въпрос за обикновен Г.И. на карбуратор което ми се видя като фантастика :shock

Не е обикновен, има няколко допълнителни сензора спрямо обикновенния.
Като цяло доста хора са се залилили да слагат такива инжекционни системи на свойте моно-инжекциони и карбуратори, с мисълта че разхода спрямо обикновенна газова уредба ще е коренно различен. Според мен разликата няма да е чак толкова грандиозна, и просто няма смисъл да се инвестира чак такава сума, за малка разлика :idea:

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пет 16 мар 2012 19:12

А защо ли си мисля,че този Г.И. може да е и по-скъп от обикновения който варира от 800-1000лв.заради допълнителните джаджи които фабрично карбураторния мотор ги няма и трябва да бъдат монтирани зада може да тръгне инжекциона :roll:

Потребителски аватар
6669

Мнениеот 6669 » Пет 16 мар 2012 19:41

Сега говорих с един приятел с моно-инжекцион който преди 2-3 дни си сложи инжекцион.
Неговият е някакъв NG, ровя в нета, но не намирам за такова чудо.
Та неговата история е, че го монтира и го махна на същия ден. Причината - едно кабелче което няма къде да включи, кабелчето е за датчик на хол(Опел Астра 1.4 моно е неговата и няма такъв датчик). Проблемът му се изразяваше в това, че забиваше компютъра и не успяваше да определи времето за впръскване.
Цената не ми каза(този който му монтира уредбата му е приятел, та цената щяла да стане ясна в последствие).
Явно още не са доизмислени както трябва самите системи, но това е въпрос на време :beer

Върни се в “Автогазови уредби”