“Петрол” пуска първия пропан-бутан с подобрители у нас

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 22 ное 2007 10:44

Dragon написа:Моята равносметка след фул зареждане от блу форса на "Данаил Николаев":
Да, по-добре се държи колата, тресе по-малко и има повече мощност, обаче разхода се качи на 14,7 на 100, стандартно е към 12, така че при мен сметките излизат в полза на Еко, хем разлика с Петрола 6ст. на литър, хем си харчи с 2-3 литра на 100 по-малко! В пари към днешна дата ми е с 3,50лв. на 100км по-евтино ако зареждам на Екото. Живи и здрави!

абсолютно същата сметка и при мен ???

и искам т.нар учЕн да ми обясни на какво се дължи това ???
как старата ми газова уредба е доста по-малко лакома към обикновенната газ ??? какво е научното обяснение за това ,???

и как от петрол ще отговорят след задълбочения си анализ на пазара на търсенето на газ - на 90% от автомобилите, които са със старите по техните критерии газови уредби- и демек тяхната блу форс мазня не става ??? тяхната газ е предназначена тогава за кого ??????????? бахти псевдо- маркетинга, бахти и псевдо-науката да ги еба !!!!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 22 ное 2007 10:47

agopov написа:
joker написа:...................

Мда,само че това си е чиста проба безплатна реклама...и другото,което е,че преди да хвалите въпросния тип,е добре да прочетете коментарите след аналогично пуснатото мнение там :wink: Лично за мен той не е казал нищо конкретно относно предимствата на "вълшебната" им газ,освен че била по-икономична,но не спомена дали има някакви недостаъци.....щото май май ние ще започнем да ги откриваме......

Седял Вуте в зологическата градина и гледал жирафа......гледал,гледал и накрая казал....е те такова животно не може да има!!!!!
А колкото до ЕКо....ами те зареждат от Кълвача-газ.......на другаря Христо Бисеров!!!...повече нямам какво да коментирам.........а пардон сетих се нещо:
Щом в портфейла ти е леко
значи си зареждал в ЕКО!!!!!

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 22 ное 2007 15:50

Колеги, има ли някои от вас които да са от региона Г.Оряховица - Лясковец и да знаят има ли някъде в Г. Оряховица газстанция на Петрол която да зарежда от тази газ?

Потребителски аватар
digigi
Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
Двигател: 2019

Мнениеот digigi » Чет 22 ное 2007 16:13

ЕКо....ами те зареждат от Кълвача-газ.

Познавам единият управител на едното Еко във Варна. Преди около 1месец го питах от къде зареждат газ(защото бях виждал цистените на Кълвача когато ги зареждат), а той ми каза че вече зареждали от Газтрейд. :roll:

P.S. Ходя само на едно ЕКО да зареждам и винаги пълнят бутилката с еднакви литри и гори винаги еднакво, а не мога да кажа това за ЛУК например...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 23 ное 2007 13:46

Иди на ЕКО до гарата и виж разбъзиканите им помпи и играещия манометър на колонката......там се отказах да зареждам в ЕКО....

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 23 ное 2007 14:16

Аз само да кажа на колегите които живеят в региона Г.Оряховица - Лясковец, че днес се обаждах в Лукойл-Петрол в Горна и ми казаха че зареджат Блу Форс Газ, но като отделна добавка.Т.е. пълнят първо газ и след това се добавя добавката. Не знам как става това, но мисля да я пробвам тази добавка след като свърши газта в бутилката.
Мацката която вдигна телефона, ми обясни че добавката за 20 литра газ струва около 2 лв, имат и за 50 литра. Също така спомена, че след като се добави Блу Форса, всичкото се оскъпявало с около 3-4 стотинки на литър. Хммм, аз взех да си правя сметките но някак си не можах да стигна до този извод, защото примерно ако заредя 20 литра газ х 1,08 = 21,60 лв, то тогава добавката за 2 лв представлява близо 9-10 % оскъпяване :?: :roll:

yosifov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yosifov » Съб 24 ное 2007 9:45

Здравейте отново!

Г-н One тъй като преценката на качеството на продукта зависи и от използваната технология от клиента, сме създали програма, чрез която да имам пряка връзка с водещите специалисти, които поставят и сервизират АГУ, за да направим продукта максимално адаптивен към различните видове АГУ и да предложим профилактични мерки на клиентите, чрез които те да използват максималния потенциал на своите АГУ и на продукта.

Не си позволявам да ви давам съвет как да избирате авторитетите си, само ще си позволя споделя моя опит: когато имам възможност се старая да купувам от по-голям търговец, защото мога да му търся повече сметка, за това което получавам. Референции „от един познат” или „от сервиза, където са ми поставяли бутилката” носят риска на безнаказаността и слуха, на база на които прагматични хора, които са инвестирали не малко в автомобила си не ми се вижда сериозно да приемат като чиста монета.

Г-н asentm ще се съгласите, че преценката на качествата на една рекламна кампания е функция на това колко хора са видели и запомнили рекламата. Във вашия случай „проникването” (рекламистки термин) е доста сериозно, което показва, че даже и „тъпа”, според вас, рекламата ни си е свършила работата.

Г-н digigi абсолютно сте прав, че водя дискусия във повечето от популярните форуми в България, което признавам не е ме прави „по-сложен”. Притеснителното е, че въпреки усилията ни не сте ни клиент, което е ключовото във вашия постинг. Надявам се, че усилията, които полагаме ще променят вашето мнение.

Г-н joker благодаря ви за оценката. Единствената цел, с която си позволявам да пиша във вашия форум е информация. Решението всеки го взима сам, моето желание е, който чете тези редове да го вземе информирано. Надявам се дискусията да не стане за личности, а за продукта, който е далеч по-интересен от моя скромност.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Съб 24 ное 2007 10:54

yosifov написа:...
Г-н asentm ще се съгласите, че преценката на качествата на една рекламна кампания е функция на това колко хора са видели и запомнили рекламата. Във вашия случай „проникването” (рекламистки термин) е доста сериозно, което показва, че даже и „тъпа”, според вас, рекламата ни си е свършила работата. ...

Тук ИЗОБЩО не съм съгласен с Вас! Лично аз след като видях рекламата си казах, че с тази газ НЯМА да заредя автомобила си.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Съб 24 ное 2007 16:42

didoriginal написа:
yosifov написа:...
Г-н asentm ще се съгласите, че преценката на качествата на една рекламна кампания е функция на това колко хора са видели и запомнили рекламата. Във вашия случай „проникването” (рекламистки термин) е доста сериозно, което показва, че даже и „тъпа”, според вас, рекламата ни си е свършила работата. ...

Тук ИЗОБЩО не съм съгласен с Вас! Лично аз след като видях рекламата си казах, че с тази газ НЯМА да заредя автомобила си.

Еми рекламата може и дя си я е сваршила тая работа, ама качеството оределено ще ви изработи :D

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Съб 24 ное 2007 17:55

г-н yosifov
пак не разбрах как така с обикновенната газ колата ми ( и както се вижда не само моята) е по-икономична и то разлика от 2 литра на 100 километра от "вашата" рекламирана като икономична газ????

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 26 ное 2007 13:49

Да направя едно уточнение: добавката Блу Форс , която представлява едно малко пластмасово шишенце, за 20 литра газ струва 1,79 лв, а за 50 литра - 2,40 лв. Отосно тази добавка имам няколко въпроса:
1. На всички ли газстанции на Петрол добавката е в такива шишенца и се добавя по време на зареждането на газта?
2. Моята бутилка събира 30 литра газ . В случая кое е по удачно и правилно да се ползва - шишенцето за 20 л или за 50 литра? Какво ще стане ако се добави шишенцето за 50 литра?

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Вто 27 ное 2007 11:33

doktora написа:.... Моята бутилка събира 30 литра газ . В случая кое е по удачно и правилно да се ползва - шишенцето за 20 л или за 50 литра? Какво ще стане ако се добави шишенцето за 50 литра?
spam Извинявам се много за спама но не мога да се сдържа.
Ами колега газта ще стане като керосин и ще ти се разтопят буталата от високата температура :lol: :eyecrazy :027:
Ако модераторите сметнат, че е нужно - да изтрият поста!!!

Потребителски аватар
Damian01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Damian01 » Вто 27 ное 2007 15:25

преди 3 дена заредих за първи път от тази газ - не усещам никаква разлика във вървенето на колата с тази газ в сравнение с газта от другите бензиностанции. няма да зареждам повече от нея (не за друго, а защото е по-скъпа от другата с 6 стотинки литъра).

Потребителски аватар
digigi
Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
Двигател: 2019

Мнениеот digigi » Вто 27 ное 2007 16:13

Айде и аз да кажа впечатленията си на г-н Йосифов за новата им газ.
Най после реших да заредя пълна бутилка както обокновено...
Вървенето - ами може и малко по-добре да е ама честно не усещам кой знае каква разлика. Стремях се дори да карам както си карам обикновено, дори още по-леко. В колонката не ме излъгаха поне :)
За разлика от някои колеги които им е изгоряла колата повече колата с тази газ на мен ми изгоря толкова колкото и преди - разлика +/- 200грама мах! При тази разлика в цената от 5-6ст. аз не виждам смисъл! Но трябваше да пробвам поне за да знам какви ги говоря тук поне :D .
Аааа и г-н Йосифов колата ми има ново газово на 6мес. някъде слагано в сервиз с гарнционна карта и т.н. както му е редното...
Е все пак голям смях падна с туй ново, старо газово и че старото газово няма да усети хубавата им скъпа газ... :lol:

P.S. Ама като се замисля може и това да е била целта на новата им много рекламирана газ. 80% от колите на газ като пробват само по-няколко пъти и тез 5-6ст. колко печалба докарват... :wink: И реклами ще избият и печалба ще докарат... Както и да е - НЕ СЪМ ДОВОЛЕН И НЯМА ДА ЗАРЕДЯ ПОВЕЧЕ ТАМ !

Потребителски аватар
ITN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ITN » Вто 27 ное 2007 16:43

doktora написа:Да направя едно уточнение: добавката Блу Форс , която представлява едно малко пластмасово шишенце, за 20 литра газ струва 1,79 лв, а за 50 литра - 2,40 лв. Отосно тази добавка имам няколко въпроса:
1. На всички ли газстанции на Петрол добавката е в такива шишенца и се добавя по време на зареждането на газта?
2. Моята бутилка събира 30 литра газ . В случая кое е по удачно и правилно да се ползва - шишенцето за 20 л или за 50 литра? Какво ще стане ако се добави шишенцето за 50 литра?

Колега аз ползвам добавка за газ Хелиос(до колкото разбрах точно такава добавка слагат в петролската газ)купуваш си за 50 Л, слагаш половината добавка и 25 Л газ,а другата си я запазваш за следващото зареждане.При мен се усеща разлика във вървенето на колата,особено при по-високи обороти и при работа на празен ход.
http://www.helios.bg/index.php?option=c ... &Itemid=40

Върни се в “Автогазови уредби”