Зачи зависи от сезона,градско-извънградско и в наи голяма степен от задволанното устроиство Варирам от 7до 14 на газ баси и разхода Г2 1,6 ловато ееех ако вървеше толко колкото харчи!!???
Здравейте; карам Passat 91 г мотор 1.8 Mi 90 ks; когато говорим за разход на газ не мога да разбера как става така, че моя на градско не пада под 15 л/ 100 км; всички пишат 11, 12, 13; а дайте ми съвет моля как да постигна по нисък разход от 15 л; ходил съм при всякакви майстори; въздушни филтри ....; центровки, Карам съвсем спокойно без ръчки, не става и не става. Благодаря предварително.
След като започнах да зареждам на ОПЕТ разхода ми от 16-17 л. /100 градско ПАДНА НА 12-13 л./100 км. Като зареждах от ОМВ и Шел под 16 л/100 не е падала.
След едногодишни настройки на агу-то (landi renzo) на принципа "проба-грешка" ок. 10/100 - извънградско при скрост 100-120 и редки настъпвания при изпреварване; и от 12/100 нагоре - градско. Вървенето е почти като на бензин. При промени в настройките с цел икономия вървенето тотално се прецаква. Имам предвид 4е забива муцуната, не 4е неиска да върви със 220. Подкапачното устройство е 1,6, 75 к.с. чист карбуратор (пиербург 2). За сравнение на един приятел със същия карбуратр на 1,8 мотор (опел) е с доста по-скромен разход. Ех колко красив беше светът без агу-та и приемлив бензин. На път съм да се примиря, но ще бъда много благодарен ако някой ми даде акъл какво още може да се направи.