Колко газ Ви харчат колите:
-
azrod
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Re: Колко газ Ви харчат колите:
След смяна на изпарител вече горим 9-9.5 смесен разход за разлика от 15-16-те литра със стария ...
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
И сигурно от тука до чирпан ускорява до 160...за да гори 10.Не мога да разбера как някой колеги казват,че колите им горят 10/100 и си вярват.Газта е доста субективно гориво.Лично даже вече наблюдавам и факта,че 2ка дето гори под 9 градско и да искаш не можеш да ме убедиш ,че върви много(говоря за 2е2,2е3,2ее).Всичко който вървят доста повече от нормалното имат разход от 13-15/100.Лично моята я пробваха газаджий,после сам и под 9.9/100 смесено за последните 4000км не съм я свалял!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Миро, няма как да се свали освен ако не я удушиш много. Не ме съмнява някой да иска да кара удушена кола, която не може да вдигне 100. Моят смесен разход е що-годе същият като твоя - 8 извън и 12 в града, смятам го 10 средно. Както и да го гледам все толкоз идва. Зимата градското ми скача съответно литър-два нагоре и това е.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а ве кво стана в тая тема
аз си вдигнах разхода ама развих крана за малко че се обаждат едни рейсърски мисли
аз си вдигнах разхода ама развих крана за малко че се обаждат едни рейсърски мисли
- turrisi
- Автомобил: AUDI
- Двигател:
10 извън градско(и повече )....1.6 RF 72 кобили...къде е проблема..нов изпарител ...мимгаз(турски)..с същия ..Рендето 1.7 90 коня...8(7) газ извън...10 град....ходих на всички газаджии в Монтана...нямаш проблем брато,неможе да се намали повече(и наистина не може,щото съм пробвал да я намаля и неще да тръгне даже ,а намалям с 1/4 врътките за газ)...
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
110 km -9лева газ.6 лева отстъпка ,и платих 3 лева!Днес ходих до Девня и имам окло 100 км .Ако някои не вярва утре съм на Еко към 6 часа и ще видим колко ще вземе.
- mk2_Golf83
- Автомобил: Голф 2
- Двигател: EZ 1983
не знам сипвам до горе карам и после пак сипвам до горе и такав ми е разликата , ако искайте вярвайте ,нямам файда да ви лъжа и т.н.
ако не вярвате и искате да се убедите , купувате винетка и сипвате догоре после пак сипвате до горе и ще видите колко е горяла ....
ако не вярвате и искате да се убедите , купувате винетка и сипвате догоре после пак сипвате до горе и ще видите колко е горяла ....
- mupk0
- Контакти:
turrisi написа:10 извън градско(и повече )....1.6 RF 72 кобили...къде е проблема..нов изпарител ...мимгаз(турски)..с същия ..Рендето 1.7 90 коня...8(7) газ извън...10 град....ходих на всички газаджии в Монтана...нямаш проблем брато,неможе да се намали повече(и наистина не може,щото съм пробвал да я намаля и неще да тръгне даже ,а намалям с 1/4 врътките за газ)...
Няма начин колега да се намали.Просто колата си гори.Не може при разход 7.5 по каталог,да я накараш да гори 7.5 газ и да си доволен от вървеж...
-
150 кс
- Автомобил:
- Двигател:
mupk0 написа:turrisi написа:10 извън градско(и повече )....1.6 RF 72 кобили...къде е проблема..нов изпарител ...мимгаз(турски)..с същия ..Рендето 1.7 90 коня...8(7) газ извън...10 град....ходих на всички газаджии в Монтана...нямаш проблем брато,неможе да се намали повече(и наистина не може,щото съм пробвал да я намаля и неще да тръгне даже ,а намалям с 1/4 врътките за газ)...
Няма начин колега да се намали.Просто колата си гори.Не може при разход 7.5 по каталог,да я накараш да гори 7.5 газ и да си доволен от вървеж...
Може,може повярвай колега,има много коли които на газ горят по малко!!!
- stefan4o
- Контакти:
И как става тая работа, би ли ни светнал? С гориво, което е по-нискокалорично от бензина и за което не е пригодена колата заводски. Много ми е любопитно да науча рецептата и да я приложа на практика 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
stefan4o написа:И как става тая работа, би ли ни светнал? С гориво, което е по-нискокалорично от бензина и за което не е пригодена колата заводски. Много ми е любопитно да науча рецептата и да я приложа на практика
И на мен ми е адски любопитно
В тази тема на какво ли не се начетох вече

- Zyeka
- Автомобил: Vw Golf Mk7 GTI
- Двигател: 2 0 GTI
Той стефанчо само гледа с кой да се заяде !?
- stefan4o
- Контакти:
Zyeka написа:Той стефанчо само гледа с кой да се заяде !?
В смисъл? Че казаното от мен е лъжа с цел да се заям, така ли? Или просто така си констатирал и нямаш какво друго да кажеш по темата, та се опитваш да се чоплиш с мен?
Мнението ти е чист спам, според мен.
И в тая тема, като повечето теми за разход, се развихриха човешките фантазии и грешни изчисления, няма лошо, важното е човек да си вярва

- mupk0
- Контакти:
Не знам всеки колега какво мисли и какво кара.Знам ,че колата ми е 72 коня,не е самолет,но има динамика.Понеже много хора ще рекът,че говоря глупости ще почна историята 3 години назад.
Когато колата се караше от татко,той беше я карал на елкон някъде си и колата гореше 5 бензин извън града и до 7 в града.Когато работеше на ПХ всичко се тресеше играеха и оборотите но гореше малко и вървеше адски куцо и нахапващо.За бащата това не беше проблем.От тогава почна одисеята.По майстори,сменяй карбуратори а у ефект 0.Или гори малко или не върви.Почнах после сам да се справя с проблема(вече колата имаше и газ).Лутах се ,четох,питах доста колеги от форума(благодаря им за което) и си настройвах аз колата.Когато я направя да гори малко(8извън града газ) колата няма никаква динамика след 100км/ч,и на ПХ оборотите играят.Когато си я направя да си върви нормално и гори към 9 до 9.5/100 си има стабилен ПХ,има динамика и най-важното максималната скорост на километраж е 180-190км/ч,докато когато е скупена повече от 160 е абсурд да вдигне.Не казвам,че скоростите са реални,но има разлика в показанието на километража.Сега някой ще каже,че 9-9.5 е много за извън града,но този разход го засичам през Шипка до Габрово(средно сме 3-4ма човека с 3-4сака-има няма 300-400кг).Според http://www.spritmonitor.de/en/detail/408841.html за 4500(не съм добавил последните 2 зареждания за по 250км) колата гори 9.86 смесено!Което за мен е нормален разход.Вярно колата е с малък мотор и не могат да се очакват чудеса,но това е колеги.караме карбураторни коли.Та ако някой колега е съгласен мога да си поема разходите по теста,но кола която да има динамика след 100км/ч с 1.6 мотор и да гори 7/100 извън града да дойде да се обади!Не може да върви много по-добре от бензин,да гори по-малко.Няма такъв вариянт.по книга я дават да гори повече от 7/100 бензин,та камоли толкова газ.....Въобще тази тема е странна.Да и моята кола е горяла малко,но това става заради разликата от колонките.И аз съм имал разходи от 7/100 но те са били единични на доста зареждания.
Когато колата се караше от татко,той беше я карал на елкон някъде си и колата гореше 5 бензин извън града и до 7 в града.Когато работеше на ПХ всичко се тресеше играеха и оборотите но гореше малко и вървеше адски куцо и нахапващо.За бащата това не беше проблем.От тогава почна одисеята.По майстори,сменяй карбуратори а у ефект 0.Или гори малко или не върви.Почнах после сам да се справя с проблема(вече колата имаше и газ).Лутах се ,четох,питах доста колеги от форума(благодаря им за което) и си настройвах аз колата.Когато я направя да гори малко(8извън града газ) колата няма никаква динамика след 100км/ч,и на ПХ оборотите играят.Когато си я направя да си върви нормално и гори към 9 до 9.5/100 си има стабилен ПХ,има динамика и най-важното максималната скорост на километраж е 180-190км/ч,докато когато е скупена повече от 160 е абсурд да вдигне.Не казвам,че скоростите са реални,но има разлика в показанието на километража.Сега някой ще каже,че 9-9.5 е много за извън града,но този разход го засичам през Шипка до Габрово(средно сме 3-4ма човека с 3-4сака-има няма 300-400кг).Според http://www.spritmonitor.de/en/detail/408841.html за 4500(не съм добавил последните 2 зареждания за по 250км) колата гори 9.86 смесено!Което за мен е нормален разход.Вярно колата е с малък мотор и не могат да се очакват чудеса,но това е колеги.караме карбураторни коли.Та ако някой колега е съгласен мога да си поема разходите по теста,но кола която да има динамика след 100км/ч с 1.6 мотор и да гори 7/100 извън града да дойде да се обади!Не може да върви много по-добре от бензин,да гори по-малко.Няма такъв вариянт.по книга я дават да гори повече от 7/100 бензин,та камоли толкова газ.....Въобще тази тема е странна.Да и моята кола е горяла малко,но това става заради разликата от колонките.И аз съм имал разходи от 7/100 но те са били единични на доста зареждания.
-
azrod
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Колега, не го приемай като заяждане, но все пак затова сме сложили газ - за да гори поносимо. Да! Прав си, че след 160 почва да набира като трактор, но аз с тази скорост доста рядко я карам и мога да си позволя да набера до 180 примерно на бензин и след това газът да ми я поддържа.
П.П.: А защо си говорим за динамика след 160 след като вече си е наказуема тази скорост ?
П.П.: А защо си говорим за динамика след 160 след като вече си е наказуема тази скорост ?

Върни се в “Автогазови уредби”