azrod написа:Колега, не го приемай като заяждане, но все пак затова сме сложили газ - за да гори поносимо. Да! Прав си, че след 160 почва да набира като трактор, но аз с тази скорост доста рядко я карам и мога да си позволя да набера до 180 примерно на бензин и след това газът да ми я поддържа.
П.П.: А защо си говорим за динамика след 160 след като вече си е наказуема тази скорост ?
Колега, опитай се да мислиш логично. Ще се опитам да го обясня така. Примерно колата ти при даден тип шофиране извънградско би горяла да кажем 6/100 бензин при по-спокойно карано, ако всичко по нея е изправно (двигател и запалителна система). Карайки и поддържайки същото темпо но на газ ще ти е нужно повече гориво поради простата причина, че калоричността (отделяната енергия за единица обем) на газта е по-ниска от тая на бензина. Ето таблица:
http://www.remixbg.com/htmDocs/Tabliza% ... rivata.htm
Относителното тегло на пропан-бутана за литър е 0.57 до 0.53 (съответно лятото и зимата, заради различното съотношение пропан и бутан), а на бензина е 0.719kg на литър. Оттук насетне си го сметни за 1КВ мощност колко бензин и колко газ са ти необходими.
Т.е. искам да ти кажа, че ако направиш колата ти да върви горе-долу почти колкото на бензин (ако говорим за АГУ, понеже при ГИ това е по-лесно постижимо, но пак с цената на леко повишение на разхода, но доста по-малко от това при АГУ), то тя съответно би горяла и повече. Допускам, че има вариант да направиш така, че колата ти да гори около или по-малко от на бензин, но с цената на доста различно като динамика и скорост шофиране, което вече уточнихме, че е е извън коментарите на темата.
как с тия умрели коне на газ с голф 2 вдигате 180км/ч че и ги поддържате не знам
гти-то ги правеше и си ги държеше - ама на бензин при това разхода ставаше
вие горите 10 л ГАЗ/100 км като карате с почти 200 сто годишните си голфове
Като я засили на някой лек наклон със 180 и ги поддържа, докато трае надолнището
У форума имаме доста интересни коли - 1.6 карбуратори дето ги карат с по 180-200, ТД-та с тунинг дето бият ТТ-та на светофарите и т.н. 

Аз НИКЪДЕ не съм писал колко ми е разхода на бензин! И освен че умея да мисля логично имам и достатъчно опит за да знам - бенз 7-8/100, газ 9-10...
Ако има някой колега със заводско МФА и го е пробвал на бензин при такива скорости нека сподели разход, моля. Дълбоко ме съмнява бензинова кола примерно 75-90 к.с. да гори 8 бензин, при положение, че педалът на газта е почти опрян в дъното, молим