Гасне ми като загрее при ....

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 22 авг 2008 21:17

писано е много за най-правилното разположение на изпарителя.
и до сега няма консенсус по въпроса.
явно разположен с тясната страна към посоката на движение с лек ъгъл е най-удачният вариант.
при теб случая най-вероятно е от влизащият въздух.
сигурно си сменял въздушен филтър?!
колкото и странно да звучи от опит съм установил, че има различни по пропускливост въздушни филтри.
на бензин никой няма и да усети разликата, но на газ се усеща осезаемо и изисква нова настройка на смес и обороти.
макар и с блокирана клапа топъл/студен направи го да няма директен поток отвън и да смуче от коша на двигателя.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Съб 23 авг 2008 14:18

Фитъра го смених с нов и тогава колегата ми направи реглаж на газовата.
Като махнах тръбата си поиграх малко с врътката за оборотите на изпарителя така че да работи добре на място. Няма проблем и при вървенето .Единствено когато изключа от скорост ми гасне при движение с над 80 км/ч . :?

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 24 авг 2008 19:35

Малко развитие : тая кола полудя тотално :roll: Сега на газ е пушка - не гасне при висока скорост , на десен завой само леко падат оборотите - явно се слегнаха нещата :)
Сега проблемите са на бензин - работи на 500 оборота на място , при движение се "дърпа" , понякога не иска да ускорява .... баси какво и стана :roll:

Върни се в “Автогазови уредби”