Обикновена газова на GOLf 1.6i 101hp AEK - голяма грешка!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Съб 13 дек 2008 10:25

При всички положение на пластмасови колектори да сложиш обикновенна газова си е голяма глупост!!!!
Виж ако са метални колектори вече е въпрос на избор!!!
Все пак "евтиното излиза скъпо" както съм се убедил вече!!!
Пък и вече за 1000лв се слага ГИ!!!
:wink:

Потребителски аватар
gizzard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gizzard » Съб 13 дек 2008 14:41

Аз след последни настройки нямам никакви проблеми с обикновена газова , палене , тресене на празен ход , нищо колата спи :)

Потребителски аватар
Yoan25
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yoan25 » Съб 13 дек 2008 15:54

gizzard написа:Аз след последни настройки нямам никакви проблеми с обикновена газова , палене , тресене на празен ход , нищо колата спи :)

лъже :D

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Съб 13 дек 2008 18:33

Айде и аз да се изкажа по темата. Дани72, аз съм с АЕК, никога не бих сложил ГИ на този двигател, никога няма да набия още 1000 на таз кола... карам от 3 години изключително и само на газ, газовата система е с изпарител Ловато, да кажа че не е гърмяла, ше излъжа, но просто кихалката е така направена, че сработва перфектно, никога няма проблем.. разхода в града на таз кола е 16, само и единствено ако не ти е настроен добре изпарителя, обикновено е между 11-13 в града разхода, в зависимост как е трафика.... м/у градско е 9-10... Кофти късмет си имал, просто това е, не бързай да генерализираш, че на теб като ти е гръмал, на 1000 други човека ше им гръмне..... просто за мен ГИ то е направено за повечко пари, така или иначе тез коли не са направени да вървят на газ, та според мен е излишно да се набиват още 1000 лв, с които да речем може да отидеш да видиш Милано или Рим.... ;)

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Нед 14 дек 2008 0:36

Парите са по-скоро 500-600 лв. отгоре.
Мисля, че като гори около 7 извънградско (ако се кара по-лекичко може и 6.5) и 9-11(макс 12 през зимата) градско на газ в дългосрочен план тези пари ще ти се върнат. Губенето на време ( и кинтация) за ходене по газаджии също не е за пренебрегване.

Потребителски аватар
gizzard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gizzard » Нед 14 дек 2008 20:08

relaxxx написа:Айде и аз да се изкажа по темата. Дани72, аз съм с АЕК, никога не бих сложил ГИ на този двигател, никога няма да набия още 1000 на таз кола... карам от 3 години изключително и само на газ, газовата система е с изпарител Ловато, да кажа че не е гърмяла, ше излъжа, но просто кихалката е така направена, че сработва перфектно, никога няма проблем.. разхода в града на таз кола е 16, само и единствено ако не ти е настроен добре изпарителя, обикновено е между 11-13 в града разхода, в зависимост как е трафика.... м/у градско е 9-10... Кофти късмет си имал, просто това е, не бързай да генерализираш, че на теб като ти е гръмал, на 1000 други човека ше им гръмне..... просто за мен ГИ то е направено за повечко пари, така или иначе тез коли не са направени да вървят на газ, та според мен е излишно да се набиват още 1000 лв, с които да речем може да отидеш да видиш Милано или Рим.... ;)

Напълно съм съгласен с теб !

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Сря 07 яну 2009 11:18

Половината казаха,че е напълно погрешно да се слага обикновенна газова на АЕК,другата половна казаха,че няма никакъв проблем ако се направи добре. И в крайна сметка? :lol: И аз се чудя дали да слагам ГИ или обикновенна.Цената на газовия инжекцион наистина ми идва твърде много,но обикновенния (4/500лв ) не са ми проблем да ги отделя за такова нещо. А газовия инжекцион по мои изчисления ще ми се изплати след повече от 2 години,което е доста време (до тогава кой знае кой жив кой умрял),докато обикновенния за десетина месеца. Изобщо колкото повече чета ,толкова повече се обърквам.Мерси за съветите :)

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Сря 07 яну 2009 14:59

Ако смяташ че си от тези които могат да я "направят добре" - слагай обикновенна газова уредба. Ако имаш съмнения - ще слагаш инжекцион. То така и с други работи ...когато не си сигурен и цакаш пари да ти е мирна главата. :D ...за да не стане после - кой ми сра в гащите :lol:

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Сря 07 яну 2009 17:34

-

Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:51, променено общо 1 път.

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Сря 07 яну 2009 18:34

Колега не си прави прибързани изводи ..... Разочарованието си е разочарование но това не значи че няма оправия .
Колата от гаража ми я купих с обикновенна газова сложена и със чупена кутия на филтъра . Аз я дочупих ..... гърмеше от време на време и си казах че неможе така .
Колата отиде при :
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=44549&highlight=
от него настроиките от мен свещите и палец и капачка (карам със стари кабели) иу оттогава колата спи вече 25000-30000км ! Няма гърмене , няма губене на обороти дори като си пускам климатроника ! Всичко спи ! Разход 12-13 град и 8-9 извън ! Със средна скорост 170 извън града прави разход 10.50-11л/100км.
Отиди при него кажи какъв е проблема и човека ще те посъветва какво да направиш ! Чува ги и ги разбира газовите.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 08 яну 2009 0:12

el_nino написа:Със средна скорост 170 извън града прави разход 10.50-11л/100км.
Отиди при него кажи какъв е проблема и човека ще те посъветва какво да направиш ! Чува ги и ги разбира газовите.

Ти си ракета бе брат как ги направи тези 170 средна скорост, дали не ти се е привидяло нещо???? За да направиш 170 средно трябва да си карал поне със 250 през цялото време......

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 08 яну 2009 12:59

Извинения за спама,ама темата стана напълно безсмислена......язък...
спорим,че сълнцето изгрява от изток....що нещо се изписа за обикновена газова на многоточков инжекцион......тази тема заприлича на дъвка втора употреба!!!!

DonVito_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DonVito_ » Пет 09 яну 2009 21:26

Аз карам АЕК от 3 години,като за това време съм минал около 50хил.км само на газ с обикновена газова Lovato.Досега ми е гърмяла 2-ти и то когато съм се гаврил с колата(яки форсажи,въртене на гуми и т.н.)При нормално каране не вярвам да гръме когато всичко по колата е ОК.Кихалката си варши работата идеално,никви ядове с дебитомере,кутия или нещо друго.Да разхода в града ми беше около 14/15 на 100 км.,но този проблем го реших с Ланда контрол.Относно динамиката мога да кажа,че се чувства разлика в ниските обороти до кам 2000об/мин. след това аз поне не чувствам някаква разлика.На "Тракия"съм си я опъвал с 210 на газ и никви грижи.

Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Пет 09 яну 2009 21:54

В заглавието има нещо, което не ми допада ... иначе нямаше да взема отношение
Сега ще се пръкне тема от рода "Ожених се и се развеждам ... Не се женете!"

Аз съм от онази половина, дето е с обикновена ГУ и съм доволен, че притежавам нещо ново, на половин цена, което ми върши работа.
И от разхода съм доволен и от динамиката ... на бензин върви колкото на газ.
Твоя проблем и според мен е бил в кихалката.

В допълнение: когато слагах ГУ (преди повече от година) се бях нагласил за ГИ, но майстора газар ме разубеди и така сложих обикновена - АФТ го позволява (респективно аек) :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 09 яну 2009 23:30

Над 20 хил км вече,ГИ - не съм ходил 2-ри път на газаджия след самото поставяне.
Харчлък - около 1 -1,5 литра над бензина.
Гръмове - какво е това?Кихалки?

Върни се в “Автогазови уредби”