Спиране или не на бенз.помпа на газ, а защо не и двете.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Re: Спиране или не на бенз.помпа на газ, а защо не и двете.

Мнениеот Anbuch » Пет 13 мар 2009 14:57

Електрониката ми е просто хоби и не притендирам за особенни познания. Но това което не ми харесва в схемата е използването на NE555. Незнам нищо за аналога му 1006ВИ1 ,но специялно NE555 го дават да работи в температурният диапазон от 0 до +70 градуса.За по-голяма надежност през зимните месеци ,би следвало да се използва SA555 който работи стабилно от -40 до +85 градуса. Другото което не ми харесва са времената за включена и изключена помпа. Много малки ми се виждат и двете ,и това толкова често пускане/спиране на помпата според мен не би довело до удължаване на експлотационният и период.Но тези времена е лесно да се променят ако някой се захване с реализацията на схемата.
И сега за да си върви темата в нормалната насока :lol: :
Аз съм с ГИ и то си има функцията да ми пуска и спира помпата както си го настроиш чрез софтуера. Лично при мен е първата минута след старт , помпата работи задължително (защото като загасиш колата за кратко..именно тогава най-много се вдига температурата на бензиновите инжектори според мен),а след това за всеки 10 минути покой на помпата се включва за 1 минута и пак 10 минути покой

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 24 мар 2009 22:34

Miki написа:
Ventci_abf написа:помпата не се гаси поради факта че като я спреш дюзите заминават в кофата + регулатора на бензина поради факта че няма какво да ги охлажда от температурата на мотора и става :banghead: :bishop :horror:

Айде пак градски легенди ... аз карам така вече пета година и нищо не ми е заминало.

:да: :да: :да: :да:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 01 апр 2009 11:17

И аз ще се съглася че са абсолютно градски легенди за запушвания на дюзите от греенето на двигателя и т.н. Вече близо трета година помпата спира автоматично да работи, след като превключа на газ и никакви проблеми.Да не забравя да кажа че помпата ми е китайка и няма грешка, поне за сега де ( да чукна на дърво ). Но ще уточня ,че винаги паля на бензин, а след това преминавам на газ, а зимата когато колата е студена си върви доста време на бензнец докато мина на газ

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Сря 01 апр 2009 19:19

doktora написа:И аз ще се съглася че са абсолютно градски легенди за запушвания на дюзите от греенето на двигателя и т.н. Вече близо трета година помпата спира автоматично да работи, след като превключа на газ и никакви проблеми.Да не забравя да кажа че помпата ми е китайка и няма грешка, поне за сега де ( да чукна на дърво ). Но ще уточня ,че винаги паля на бензин, а след това преминавам на газ, а зимата когато колата е студена си върви доста време на бензнец докато мина на газ

Здравей, колега! Искам да те помоля да дадеш повече информация за това как ти е прекъсната помпата? Кой кабел от ключа си използвал към релето и т. н.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 01 апр 2009 19:23

Момци темата имаше определена идея, която опорочавате с хаотични въпроси :talk:

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Сря 01 апр 2009 19:43

L&R написа:Момци темата имаше определена идея, която опорочавате с хаотични въпроси :talk:

Добре де! Нали затова са тези теми - да се споделят мнения и опит?! Или греша????

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 01 апр 2009 20:13

хаоса е ненужен в техническите раздели, намери теми за спиране на бензиновата помпа и задавай въпроси, личните съобщения също са безплатни

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Сря 01 апр 2009 20:49

L&R написа:хаоса е ненужен в техническите раздели, намери теми за спиране на бензиновата помпа и задавай въпроси, личните съобщения също са безплатни

Благодаря за съвета! Но, първо искам да уточня, че уважавам мненията на всички ВИ! И не е необходимо да изпадате в грубости! Второ - достатъчно статии и мнения съм изчел, и то доста внимателно! Ако бях намерил това, което ме интересува, НИКОГА не бих ВИ обезпокоявал с присъствието си във форума! И още нещо - човек се учи докато е жив! Благодаря!

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 02 апр 2009 8:01

И аз се извинявам че се отклонявам от темата, затова ще бъда кратък.
Бих желал да уточня че съм скаран с електрониката, поради което ще ти обясня само идеята, начина, а подробности по изпълнението са си е от теб. Автоматичното спиране на помпата при преминаване на газ, или автомат и включване при преминаване на бензин ми го направи един газаджия. За целта изпозлва ключа за автоматичното или ръчно преминаване от бензин на газ. Фактически единия кабел който тръгва от релето/бушона на помпата към самата помпа, е прекъснат чрез ключа за газ/бензин .
Това е идеята.Сигурно има много подобности и детайли които изтръвам, но мога само това да ти кажа.Успех!

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Чет 02 апр 2009 18:35

doktora написа:И аз се извинявам че се отклонявам от темата, затова ще бъда кратък.
Бих желал да уточня че съм скаран с електрониката, поради което ще ти обясня само идеята, начина, а подробности по изпълнението са си е от теб. Автоматичното спиране на помпата при преминаване на газ, или автомат и включване при преминаване на бензин ми го направи един газаджия. За целта изпозлва ключа за автоматичното или ръчно преминаване от бензин на газ. Фактически единия кабел който тръгва от релето/бушона на помпата към самата помпа, е прекъснат чрез ключа за газ/бензин .
Това е идеята.Сигурно има много подобности и детайли които изтръвам, но мога само това да ти кажа.Успех!

Благодаря ти колега!

Върни се в “Автогазови уредби”