Електрониката ми е просто хоби и не притендирам за особенни познания. Но това което не ми харесва в схемата е използването на NE555. Незнам нищо за аналога му 1006ВИ1 ,но специялно NE555 го дават да работи в температурният диапазон от 0 до +70 градуса.За по-голяма надежност през зимните месеци ,би следвало да се използва SA555 който работи стабилно от -40 до +85 градуса. Другото което не ми харесва са времената за включена и изключена помпа. Много малки ми се виждат и двете ,и това толкова често пускане/спиране на помпата според мен не би довело до удължаване на експлотационният и период.Но тези времена е лесно да се променят ако някой се захване с реализацията на схемата.
И сега за да си върви темата в нормалната насока

:
Аз съм с ГИ и то си има функцията да ми пуска и спира помпата както си го настроиш чрез софтуера. Лично при мен е първата минута след старт , помпата работи задължително (защото като загасиш колата за кратко..именно тогава най-много се вдига температурата на бензиновите инжектори според мен),а след това за всеки 10 минути покой на помпата се включва за 1 минута и пак 10 минути покой