Заради газта надува маркучите ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Заради газта надува маркучите ?

Мнениеот Бързият » Чет 09 апр 2009 22:56

На последното мерене показа 12 на 4-те цилиндъра.

Потребителски аватар
kostadin_spasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostadin_spasov » Пет 10 апр 2009 22:39

Привет колега ,"ял съм го такъв" от "майстор" азаджия.Отговора е следния:вземаш една запалка - естествено китайска/може и без фенерче :D /палиш звяра на газ и отвиваш капачката/ не е гореща че ще доливаш антифриз/ и палиш над отвореното казанче - ако гори/антифриза/ :shock - е :bishop бегай за гарнитура,масло и филтър и дано не си я карал дълго щото ще иска и друго :bishop , а и изпарителя е за ремонт естествено :012: .Ако антифриза не гори то значи не вкарва газ в "водата" а "надува" от другаде.Късмет и успех и несе плаши с паленето нема да гръмне :да: а метода е сигурен,изпитан и точен.

jorogas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jorogas » Съб 11 апр 2009 20:29

на колегата явно му е бил друга марка испарителя а не Ловато

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 12 апр 2009 11:10

От тоя голф започва леко да ми писва :evil: Нали смених капачката на разшир. казанче и вчера 90 , 100 градуса .... спирам , вдигам капака - антифриза като фонтан . Сложих старата капачка , сипах антифриз - температурата е нормална , антифриза на място, обаче маркучите ми се струват по-твърди от нормалното :banghead: Казвайте какво да правя , че вече какво ли не пробвах ?!? Къде да търся проблема , въздушна възглавница ли прави , гарнитурата ли духа , от капачката ли е .... вече се предавам :?

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Нед 12 апр 2009 15:06

Колега , пак ти казвам, вкарва компресия от цилиндрите в охладителната с-ма. Имаш прецакана гарн. на главата.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 12 апр 2009 18:27

Колега, в по-реномираните сервизи имат тестери за въглероден окис в антифриза - сигурен признак, че вкарва изгорели газове в охладителната течност ;)

najdobrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот najdobrix » Пон 13 апр 2009 5:57

теста е 20 лв.

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Вто 14 апр 2009 7:50

kostadin_spasov написа:Привет колега ,"ял съм го такъв" от "майстор" азаджия.Отговора е следния:вземаш една запалка - естествено китайска/може и без фенерче :D /палиш звяра на газ и отвиваш капачката/ не е гореща че ще доливаш антифриз/ и палиш над отвореното казанче - ако гори/антифриза/ :shock - е :bishop бегай за гарнитура,масло и филтър и дано не си я карал дълго щото ще иска и друго :bishop , а и изпарителя е за ремонт естествено :012: .Ако антифриза не гори то значи не вкарва газ в "водата" а "надува" от другаде.Късмет и успех и несе плаши с паленето нема да гръмне :да: а метода е сигурен,изпитан и точен.
стига сте писали глупости, ако горяло гарнитурата била отишла :shock ! а не може ли само да се е спукала мамбраната на изпарителя и затова да вкарва газ в охладителната система, какъвто проблем съм имал с един турски боклук!

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Вто 14 апр 2009 12:11

TURL написа:стига сте писали глупости, ако горяло гарнитурата била отишла :shock ! а не може ли само да се е спукала мамбраната на изпарителя и затова да вкарва газ в охладителната система, какъвто проблем съм имал с един турски боклук!

При мен си надува и на газ и на бензин . Ако е от изпарителя проблема , на бензин не би трябвало да надува , или бъркам ? :roll: Освен с тоя тест на антифриза , има ли друг начин да рабрера дали е от газта или от гарнитурата ?

Потребителски аватар
TURL
Контакти:

Мнениеот TURL » Вто 14 апр 2009 12:43

Бързият написа:
TURL написа:стига сте писали глупости, ако горяло гарнитурата била отишла :shock ! а не може ли само да се е спукала мамбраната на изпарителя и затова да вкарва газ в охладителната система, какъвто проблем съм имал с един турски боклук!

При мен си надува и на газ и на бензин . Ако е от изпарителя проблема , на бензин не би трябвало да надува , или бъркам ? :roll: Освен с тоя тест на антифриза , има ли друг начин да рабрера дали е от газта или от гарнитурата ?
зависи какво имаш предвид "надува", охладителната система на ABS мотора работи под налягане, мисля около 1.2 - 1.3bar беше! при мен като стисна маркуча и подам газ се усеша втвърдяване на маркуча /на радиатора например/
, е не става твърд като камък но все пак налягането е по-високо от атмосферното! това в определени граници е нормално!
BR

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Вто 14 апр 2009 12:53

Струват ми се по-твърди от нормалното . Не са чак "камък" ама са си твърдички доста . А и пробвахме оня ден , като запаля и отворя казанчето излизат малки балончета в антифриза . Къде мога да направя този тест на антифриза ? И чрез него разбира ли се дали духа от гарнитурата или вкарва от газта ? Всмисъл не да ми кажат гарнитура и да я сменя , а то да вкарва газ :banghead:

Потребителски аватар
kostadin_spasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostadin_spasov » Вто 14 апр 2009 15:49

Не съм прочел че и на бенз. надува - е тогава като позагрее към 90 радуса требе да еме да менка обороти,да тепе,също ще загрява от веднъж/бързо в един момент/.А на колегата TURL/Vesko/ - пич,не ти знам налегането в охл.система а попитай колко ти е на газта/налегането/ и ако спукаш точно таз мембрана кво става и каде какво ще вкара? :beer :да:

Потребителски аватар
TURL
Контакти:

Мнениеот TURL » Вто 14 апр 2009 16:15

kostadin_spasov написа:Не съм прочел че и на бенз. надува - е тогава като позагрее към 90 радуса требе да еме да менка обороти,да тепе,също ще загрява от веднъж/бързо в един момент/.А на колегата TURL/Vesko/ - пич,не ти знам налегането в охл.система а попитай колко ти е на газта/налегането/ и ако спукаш точно таз мембрана кво става и каде какво ще вкара? :beer :да:

приятелю прочети внимателно какво съм написал! :beer

jorogas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jorogas » Съб 18 апр 2009 18:30

колега трябва да разбереш че не може да вкарва газ от испарителя

Потребителски аватар
TURL
Контакти:

Мнениеот TURL » Пон 20 апр 2009 15:42

jorogas написа:колега трябва да разбереш че не може да вкарва газ от испарителя
може, може :lol: , както съм писал по-горе с един Турски боклук имах скъсана мембрана на изпарителя и имах пропан-бутан в охладителната система, даже след като отворя капачката на разширителния съд и поднеса запалена клечка кибрит имаше и специални ефекти mhihi mhihi mhihi /ако някой пробва последното да бъде много внимателен, ефекта е като от реактивен двигател за около 0.5 сек. Разбира се при здрава мембрана това няма да се получи :lol: /

Върни се в “Автогазови уредби”