Заради газта надува маркучите ?
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Заради газта надува маркучите ?
На последното мерене показа 12 на 4-те цилиндъра.
- kostadin_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
Привет колега ,"ял съм го такъв" от "майстор" азаджия.Отговора е следния:вземаш една запалка - естествено китайска/може и без фенерче
/палиш звяра на газ и отвиваш капачката/ не е гореща че ще доливаш антифриз/ и палиш над отвореното казанче - ако гори/антифриза/
- е
бегай за гарнитура,масло и филтър и дано не си я карал дълго щото ще иска и друго
, а и изпарителя е за ремонт естествено
.Ако антифриза не гори то значи не вкарва газ в "водата" а "надува" от другаде.Късмет и успех и несе плаши с паленето нема да гръмне
а метода е сигурен,изпитан и точен.

-
- Автомобил:
- Двигател:
на колегата явно му е бил друга марка испарителя а не Ловато
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
От тоя голф започва леко да ми писва
Нали смених капачката на разшир. казанче и вчера 90 , 100 градуса .... спирам , вдигам капака - антифриза като фонтан . Сложих старата капачка , сипах антифриз - температурата е нормална , антифриза на място, обаче маркучите ми се струват по-твърди от нормалното
Казвайте какво да правя , че вече какво ли не пробвах ?!? Къде да търся проблема , въздушна възглавница ли прави , гарнитурата ли духа , от капачката ли е .... вече се предавам 

- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
Колега , пак ти казвам, вкарва компресия от цилиндрите в охладителната с-ма. Имаш прецакана гарн. на главата.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, в по-реномираните сервизи имат тестери за въглероден окис в антифриза - сигурен признак, че вкарва изгорели газове в охладителната течност 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
теста е 20 лв.
- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
стига сте писали глупости, ако горяло гарнитурата била отишлаkostadin_spasov написа:Привет колега ,"ял съм го такъв" от "майстор" азаджия.Отговора е следния:вземаш една запалка - естествено китайска/може и без фенерче/палиш звяра на газ и отвиваш капачката/ не е гореща че ще доливаш антифриз/ и палиш над отвореното казанче - ако гори/антифриза/
- е
бегай за гарнитура,масло и филтър и дано не си я карал дълго щото ще иска и друго
, а и изпарителя е за ремонт естествено
.Ако антифриза не гори то значи не вкарва газ в "водата" а "надува" от другаде.Късмет и успех и несе плаши с паленето нема да гръмне
а метода е сигурен,изпитан и точен.

- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
TURL написа:стига сте писали глупости, ако горяло гарнитурата била отишла! а не може ли само да се е спукала мамбраната на изпарителя и затова да вкарва газ в охладителната система, какъвто проблем съм имал с един турски боклук!
При мен си надува и на газ и на бензин . Ако е от изпарителя проблема , на бензин не би трябвало да надува , или бъркам ?

- TURL
- Контакти:
зависи какво имаш предвид "надува", охладителната система на ABS мотора работи под налягане, мисля около 1.2 - 1.3bar беше! при мен като стисна маркуча и подам газ се усеша втвърдяване на маркуча /на радиатора например/Бързият написа:TURL написа:стига сте писали глупости, ако горяло гарнитурата била отишла! а не може ли само да се е спукала мамбраната на изпарителя и затова да вкарва газ в охладителната система, какъвто проблем съм имал с един турски боклук!
При мен си надува и на газ и на бензин . Ако е от изпарителя проблема , на бензин не би трябвало да надува , или бъркам ?Освен с тоя тест на антифриза , има ли друг начин да рабрера дали е от газта или от гарнитурата ?
, е не става твърд като камък но все пак налягането е по-високо от атмосферното! това в определени граници е нормално!
BR
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Струват ми се по-твърди от нормалното . Не са чак "камък" ама са си твърдички доста . А и пробвахме оня ден , като запаля и отворя казанчето излизат малки балончета в антифриза . Къде мога да направя този тест на антифриза ? И чрез него разбира ли се дали духа от гарнитурата или вкарва от газта ? Всмисъл не да ми кажат гарнитура и да я сменя , а то да вкарва газ 

- kostadin_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм прочел че и на бенз. надува - е тогава като позагрее към 90 радуса требе да еме да менка обороти,да тепе,също ще загрява от веднъж/бързо в един момент/.А на колегата TURL/Vesko/ - пич,не ти знам налегането в охл.система а попитай колко ти е на газта/налегането/ и ако спукаш точно таз мембрана кво става и каде какво ще вкара?

- TURL
- Контакти:
kostadin_spasov написа:Не съм прочел че и на бенз. надува - е тогава като позагрее към 90 радуса требе да еме да менка обороти,да тепе,също ще загрява от веднъж/бързо в един момент/.А на колегата TURL/Vesko/ - пич,не ти знам налегането в охл.система а попитай колко ти е на газта/налегането/ и ако спукаш точно таз мембрана кво става и каде какво ще вкара?![]()
приятелю прочети внимателно какво съм написал!

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега трябва да разбереш че не може да вкарва газ от испарителя
- TURL
- Контакти:
може, можеjorogas написа:колега трябва да разбереш че не може да вкарва газ от испарителя

Върни се в “Автогазови уредби”