:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Възможно ли е да ми напълнят бутилката с въздух на газ-станц

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Re: Възможно ли е да ми напълнят бутилката с въздух на газ-станц

Мнениеот Жоро Делчев » Пет 08 май 2009 21:23

StS написа:
Т.е да разбирам че вкарват газта - газообразна а не втечнена ?! И така ме удрят здраво, отделно като каза вече един колега може да е докарана и лоша газ, и колата почва да лапа за да компенсира ?
:P

Исках да кажа че газта е течна когато е под налягане,а когато то спадне става газообразна.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Вто 12 май 2009 20:36

====

Последна промяна от nepreklonniq на Съб 21 яну 2012 14:21, променено общо 1 път.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Чет 14 май 2009 16:39

мен 2 пъти са ми сипвали виртуална газ - и двата пъти при пълнене "до горе", което правя веднъж на 10 пъти.
Обикновено когато газта ми свършва или вече е пълня за 20лв (бутилката е 40л, побира 32-34л)
Факт, че при пълнене догоре се случва да ме прецакат, а при пълнене за определена сума - нито веднъж, въпреки че го правя много по-често.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Чет 14 май 2009 19:33

Моята бутилка е 42 активни 36-37 литра. При напълно празна ми ако кажа догоре минава 41 литра :Mr Green Fun и поплавъка дори не се обажда, няма чукане, няма тракане ... както казва генерала в Особеностите на руския рибилов - Мистика :).
Като видя че минава 40 литра направо им казвам да спират.
Иначе по празниците попътувах 1600 км, разход на газ 8.4 все извън града (айде 20 градкски) при скорост 120-140 по магистралите 150-160.
Винаги зареждам на Шел.
В София ми дава разход около 11-12 с нормално каране.

Но понякога без основания и задръствания отива на 14 - обикновенно след зареждане на напълно празна бутилка.

del
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот del » Чет 14 май 2009 23:54

Айде не се хвалете с висок разход, защото са ни прецакали на колонката.
Явно на Лукойл им е редовна практика/поне за мен/.
Аз преди Гергьовден един чипс от Лукойл/на влизане в Казанлък от към Ст. Загора/ ми излезна почти 23лв.
Спрях да зареждам и на всичкото от горе бях до колонката по време на самото зареждане.
Та ми "сипаха" почти 20лт газ взех си е прословутия чипс, които най-съвестно си и платих.
След няма и 13км/колко е фатално това число/ газта свърши.
Реално от Лукойл съм си тръгнал само с чипс за около 23лв.
Разходът не го смятам, че ме хваща яд.

Относно побирането в бутилките на около 1-2лт от нормалното. Забелязвали ли сте, че понякога бутилките/само цилиндричните/ могат да са завъртят/да се изплъзнат от скобите с които са закрепени/ мъничко и от там ни мърда и вместимоста им.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 15 май 2009 1:03

del написа:Относно побирането в бутилките на около 1-2лт от нормалното. Забелязвали ли сте, че понякога бутилките/само цилиндричните/ могат да са завъртят/да се изплъзнат от скобите с които са закрепени/ мъничко и от там ни мърда и вместимоста им.

Баткоууу... дай ще ти дам бутилка 30 литра и искам да я напълниш с 31 литра вода, пропан-бутан, пръдня или квот ти душа иска, което може да се измери... върти си я както искаш, няма проблем...

Тя физиката си е еднаква да ти кажа и в София и в Кърджали, та нямаш голям шанс... :Mr Green Fun

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пет 15 май 2009 8:43

The_Machine написа:Баткоууу... дай ще ти дам бутилка 30 литра и искам да я напълниш с 31 литра вода, пропан-бутан, пръдня или квот ти душа иска, което може да се измери... върти си я както искаш, няма проблем...

Тя физиката си е еднаква да ти кажа и в София и в Кърджали, та нямаш голям шанс... :Mr Green Fun

Сори, ама няма как да не се засмея ... :lol: :P :lol: :D

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 15 май 2009 11:23

passenger написа:
The_Machine написа:Баткоууу... дай ще ти дам бутилка 30 литра и искам да я напълниш с 31 литра вода, пропан-бутан, пръдня или квот ти душа иска, което може да се измери... върти си я както искаш, няма проблем...

Сори, ама няма как да не се засмея ... :lol: :P :lol: :D

Ми и тя мойта 30 литра уж ама ела да видиш как колонката показва 31, 32 и после разхода ... 15-16...

Физиката я бъркат в газстанциите не ние...

del
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот del » Пон 18 май 2009 9:40

The Machine,

"Относно побирането в бутилките на около 1-2лт от нормалното"
Имам впредвид, че монтираната сонда на бутилката работи и, същата е ориентирана на съответните градуси спрямо хоризонтала/дали е хоризонтала или вертикала не съм сигурен/. При мен бутилката се бе завъртяла на скоро/имах белег на шината и бутилката/. А колко ще събере същата зависи дали сондата е е преправена и колко се разминава от градусите означени на самата сонда.
Но тези работи ги знаеш по добре от мен нали?
Относно това дали ФИЗИКАТА е една и съща в София и Къджали да, една и съща е.
Но се разминава понякога с тази на бензиностанциите:
Когато в бутилка с общ обем от 25л ти сложат 30л и ти покажат стикер от замерване на колонката от преди 2-3 дена и ти ще повярваш в тяхната физика.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пон 18 май 2009 22:17

del написа:Когато в бутилка с общ обем от 25л ти сложат 30л и ти покажат стикер от замерване на колонката от преди 2-3 дена и ти ще повярваш в тяхната физика.

Мисля че не си много прав. А ако аз покажа бутилката ня която има релефен надпис или с паспорт на която пише колко литра е с брой литри по-малък от колкото са ми сипали ??? Като студент не знам ... какво ли не съм фалшифицирал. Един стикер няма да ме разубеди.

В интерес на истина досега не съм спорил (или бързам или не ми се занимава) но другия път наистина ще се обадя. Не зная какъв е реда, да викам управителя ли, да се жалвам в КЗП - нямам никаква идея.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 18 май 2009 22:24

passenger написа:
del написа:Когато в бутилка с общ обем от 25л ти сложат 30л и ти покажат стикер от замерване на колонката от преди 2-3 дена и ти ще повярваш в тяхната физика.

Мисля че не си много прав. А ако аз покажа бутилката ня която има релефен надпис или с паспорт на която пише колко литра е с брой литри по-малък от колкото са ми сипали ??? Като студент не знам ... какво ли не съм фалшифицирал. Един стикер няма да ме разубеди.

В интерес на истина досега не съм спорил (или бързам или не ми се занимава) но другия път наистина ще се обадя. Не зная какъв е реда, да викам управителя ли, да се жалвам в КЗП - нямам никаква идея.

Тука има един колега - много на вътре в КЗП, пигай го ... mhihi mhihi :063:

Върни се в “Автогазови уредби”