А под други настройки какво разбираш, аз имам предвид програмата за обучение на компютъра по ECU-то на колата. До буксата за програмиране има едни микро превключватели, те кака функция имат.
Тартарини за моноинжекция
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Re: Тартарини за моноинжекция
Тука кранчета няма, има стъпков мотор!
Единственото кранче е на сместа на празен ход.
А под други настройки какво разбираш, аз имам предвид програмата за обучение на компютъра по ECU-то на колата. До буксата за програмиране има едни микро превключватели, те кака функция имат.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Веско, не пречи да ограничиш максималния поток на маркуча с едно кранче между степ моторчето на Л-контролера и изпарителя - доста често срещана схема в Италия, стъпковото все пак е възбавничко и така ще го улесниш донякъде да има горен лимит, за да не дави.
Да колегата добре го каза, аз имам такова кранче на моята и затова така ти го оняснявям без да знам че ти нямаш.Опитай да сложиш кранче и да намалиш малко газта, пък после ще го видим и как е софтуерно.
- Glove
Е то тогава какъв е смисъла от цялата магария! 

-
kiolov
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги от доста време се главоблъскам с точно тази оредба преровил сам доста фороми и сам сабрал малко информация ама е на неразбераем език за мене с удоволствие ще я споделя с вас трите ключета служат за ппрограмиране същото така става и с софтуер и кабел и двете ги имама ама не се получава не иска да се свърже с копа дава някаква грешка
С тези трите ключета се програмира ако нямате софтуера,но в случай че го имате със софтуера е по удобно.Аз лично го имам и интерфейсния кабел също .
- Glove
Е прати ми го тоя софтъер, а ако ми снимаш и кабела няма да е зле. Аз имам една схема за кабел но трябва да го направя за го тествам, но без софта е трудно.
-
kiolov
- Автомобил:
- Двигател:
то е хубаво че имаш сфт и кабел ама успял ли си да го подкараш ? защтото и аз имам ама не се получава нещо ако твоиат деиства много бих се радвал да споделиш софта и схемата на кабела.инъче ако някои иска опътване за тек97/99 мога да му го пратя на пощата пробвах да го кача тук в форума ама е голямо и не може
Значи аз имам и графична програма ,която за жалост не върви (при мен на Windows XP )и програма под DOS.Успях да подкарам само програмата под DOS и то на Windows 95.На една стара машина инсталирах Windows 95 и досовската програмка си работи.Върши същата работа като тази програма с графичната среда.Кабела може и да си го купите ,може и да си го направите ако сте малко по сръчни.
-
kiolov
- Автомобил:
- Двигател:
здрасти отново в data.bg съм качил почти всичко което имам относно тартарини и тек97/99 намирате потребител danielmirkov и в фаиловете му . дано да ви е от полза надявам се и други които имат нещо за тартарини да го споделят имам още някои неща но ще ги кача в датата малко по късн защото са ми в другиа компютър приатен ден от мен
ето и линк към файловете http://danielmirkov.data.bg/p/files/New%20Folder78
ето и линк към файловете http://danielmirkov.data.bg/p/files/New%20Folder78
-
Flash Ray
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,моля ви дайте повече инфо за настройката без кабел,относно трите джъмпера отдолу.Щом са три значи ако не бъркам има общо 8 различни положения на настройка.Някой може ли да сподели всяко едно положение какво означава - иначе трябва да ходя до пловдив да "я борят" тая пуста уредба.За моноинжекция става въпрос и при мене.
Поздрави
Поздрави
- Glove
Ето това е :
Но това може да не ти реши проблема.
Но това може да не ти реши проблема.
-
Flash Ray
- Автомобил:
- Двигател:
За ТЕС99 дали е същото?
Все пак некой знае ли къде в София се занимават с Тартарини?
Все пак некой знае ли къде в София се занимават с Тартарини?
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
имам софтуер за това тартарини. Всъщност два софтуера - под дос и уиндоус. Защото има два вида ТЕК99. Единият е ТЕК99, а другият ТЕК99 Еволюшън. Нормалният тек работи под ДОС.
- Glove
То добре работи под DOS но доколкото знам е като бутабъл диск и се зарежда самостоятелно,опознава си порт и т.н. Проблем е намиранро му. От един месец се боря като прасе с тиква, няка кой и как да ми настрое системата.
Върни се в “Автогазови уредби”