Разлика при нялагане на газта която се зарежда?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
gottibg
Автомобил:
Двигател:

Re: Разлика при нялагане на газта която се зарежда?

Мнениеот gottibg » Сря 30 сеп 2009 11:25

silent написа:през последните два месеца зареждам газ на Шел...добра им е газта да не кажа най добрата ...но поне е по добра от на ОМВ БП ЛУКОЙЛ и Петрол....може би само на ГАЗком е подобна...инак и аз годи ни наред не бях сипвал нищо от там но останах приятно изненадан...да не говоря че това е единствената верига дето не ми тъпче бутилката догоре с газ и определено пълня бутилката с поне пет литра по малко от останалите вериги...разхода е чудесен...мога да препоръчам..най доброто за момента...

:да:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 30 сеп 2009 14:39

Относителни са крадците на всички бензиностанции.Аз пък от Лука и Рома съм доволен от разхода при положение ,че на Ромпетрол показва 11 атм.,а на Лук 13 .Разхода е 8 на 11.

Потребителски аватар
nazgyl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nazgyl » Чет 29 окт 2009 23:30

налягането няма нищо общо с разхода ! при по високо налягане се пьлни по бьрзо бутилката и сьответно при по ниско по бавно :idea:

carrot

Мнениеот carrot » Пет 30 окт 2009 10:43

nazgyl написа:налягането няма нищо общо с разхода ! при по високо налягане се пьлни по бьрзо бутилката и сьответно при по ниско по бавно :idea:

мда...
Само дето обема (т.е. колко литра! ти сипват на газостанцията) на втечнения пропан-бутан зависи силно от температура и ... налягане => при приблизително еднаква температура при по-ниско налягане единица обем гориво има една маса, а при "нормално" налягане (да речем около 10 атм.) - по-голяма. От тук и разхода може да варира в дооооста широки граници :wink:.

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Мнениеот Ivaile » Пет 30 окт 2009 18:31

Та последно-на кои газстанции да зареждаме-с по-високо или с :?: по-ниско налягане?

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Пет 30 окт 2009 18:43

[quote="Ivaile"]Та последно-на кои газстанции да зареждаме-с по-високо или с :?: по-ниско налягане?

Като вземеш заплатата започваш да обикаляш по тези които ти са най-блиско и там където ти зареждат максимъм до 11 атм. там си зареждаи.
Ако не е хубава газта на следващата заплата подновявваш търсенето

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Съб 31 окт 2009 19:44

Ivaile написа:Та последно-на кои газстанции да зареждаме-с по-високо или с :?: по-ниско налягане?

Само PETROL и никои друг. :012: heavy metal zork 3 години само там зареждам и никакви проблеми.Зареждал сам и на другите но то е било по 1 път...голяма грешка :dummy:

Потребителски аватар
nazgyl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nazgyl » Нед 01 ное 2009 11:59

carrot написа:
nazgyl написа:налягането няма нищо общо с разхода ! при по високо налягане се пьлни по бьрзо бутилката и сьответно при по ниско по бавно :idea:

мда...
Само дето обема (т.е. колко литра! ти сипват на газостанцията) на втечнения пропан-бутан зависи силно от температура и ... налягане => при приблизително еднаква температура при по-ниско налягане единица обем гориво има една маса, а при "нормално" налягане (да речем около 10 атм.) - по-голяма. От тук и разхода може да варира в дооооста широки граници :wink:.

колега брат ми кара газовоз от 10 г. :idea: не разбирам От тук и разхода може да варира в дооооста широки граници

Върни се в “Автогазови уредби”