:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

въпросче да порасъждаваме

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
mIRIx
Автомобил:
Двигател:

Re: въпросче да порасъждаваме

Мнениеот mIRIx » Вто 25 авг 2009 22:46

Колега pedalchobaba незнам как ги правят без компютър нрпонятно е за мен ;) а както е писал колегата easyjet е евтин вариант на ГИ , Фобоса го предлагат на промоция 920 лв с монтажзаредете им сайта http://fobos-bg.com/index.php?l=3 само 1е там някакси са го кръстили easygas , от лично мои наблюдения нещата са канализирани и стандртизирани, ГИ с БГ софтуер и италиански части made in turkie изпарители стефанели рейки валтек ....... и т.н някои неща са видоизменеи общо взето вземах кабел за BSM и си разцъкваш половината ГИ като имаш софтуерчето, хорицата му искаха 50 кинта сега незнам а сглобката е един max232 и още нещо за 5,50 лв. :обичам ви

chukacha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chukacha » Сря 26 авг 2009 11:49

здначи днес ми сварши газта която бях заредил (5 лева ) :lol: което ще рече 5литра за 42км , но съм сигурен че мога да я сваля и още защото нямам термо-датчика които да не ми позволява да минавам на газ преди 90* и по често я обръщах кам 70 някаде и все пак това е разход в града на къси разтояния с чести спирания за по малко и когато колата е поистинала пак си палех на газ и нямаше проблем но да не забравяме за смешния изпарител на easyjet което предполагам е дало голямо значение в разхода :bishop
все пак ако се намери някои по-евтин комп ще сам много благодарен но ако няма и така става :обичам ви

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 26 авг 2009 22:59

Че ти карайки на къси разстояния и изчаквайки колата да загрее до 90 градуса на бензин сметни колко процента от времето караш на бензин и колко на газ?
Къде ти е файдата?!

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 26 авг 2009 23:21

chukacha написа:здначи днес ми сварши газта която бях заредил (5 лева ) :lol: което ще рече 5литра за 42км , но съм сигурен че мога да я сваля и още защото нямам термо-датчика които да не ми позволява да минавам на газ преди 90* и по често я обръщах кам 70 някаде и все пак това е разход в града на къси разтояния с чести спирания за по малко и когато колата е поистинала пак си палех на газ и нямаше проблем но да не забравяме за смешния изпарител на easyjet което предполагам е дало голямо значение в разхода :bishop
все пак ако се намери някои по-евтин комп ще сам много благодарен но ако няма и така става :обичам ви

какъв е смисъла да минаваш на газ на 90 градуса ? безумие според мен. При мен го направих на 36' даже е много, но зимата е по-хубаво така. На старата кола беше карб и там както усетя леко подухване топло от парното начи е време за газ. 10 години карах с един изпарител и нисък разход ми даваше, и не съм имал никакви ядове, тарикатите дето палят на газ сменяха мембрани всяка година поне веднъж...
Ама твоето е прекалено, по добре си карай само на бензин, че тя за 5-6 км не може да си влезе в температурен режим колата , за какво мъкнеш бутилки с теб... ?!?

chukacha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chukacha » Чет 27 авг 2009 12:57

значи проблем е в изпарителя защото представлява една паластмасова тръба през която преминава водата и през нея преминава медната ртъба на газта и така се затопля на принципа на серпентината и ми се струва че не изпарява добре газта на по ниска температура :roll:

Потребителски аватар
mIRIx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mIRIx » Пет 04 сеп 2009 21:53

chukacha какви тръби бе човек това да не ти е казан за ракия тук налягането от 11 атм. се редуцида до под 1 хората затова му викат редуктор а не изпарител. туй да не ти е от 18 век газова :Mr Green Fun

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 04 сеп 2009 23:59

Има наистина такива версии... главно руските ГИГ-ове го ползваха доскоро като технология...

Потребителски аватар
mIRIx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mIRIx » Съб 05 сеп 2009 22:02

The_Machine те сигурно имат добри практики от добива на алкохол в домашни условия :) аз такова чудо все още не съм виждал , дето се казва и турското ловато voltran е с човешка израбоотка :banana

Върни се в “Автогазови уредби”