Принудителен празен ход на Газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
a4tech
Автомобил:
Двигател:

Re: Принудителен празен ход на Газ

Мнениеот a4tech » Пон 19 окт 2009 19:16

Колеги, искам да доуточня какво знам или какво съм разбрал със сигурност и на кои въпроси все още нямам компетентен отговор, защото и тук и в другите форуми за които давате линкове без да обиждам някого, ама някои хора доста си противоречат.
Значи първо трябва да се прави разлика м/у "празен ход" и "принудителен празен ход". Та при принудителен празен ход при повечето автомобили (особено след 90-те)на 100% се спира притокът на гориво, та нали това е целта (някъде четох че даже и при дизелите е така). И няма смисъл да се коментира какво ще правим по кръстовищата, ка сме щели често да палим и т.н. То мн ясно си е определено кога започва и кога завършва режимът на принудителен празен ход.
Но ето, че не видях някой да е сигурен какво става ако имаме ламбда контрол - само се намалява притока на газ или се спира на 100% - ето това ме интересува, защото според мен има голяма разлика. Според мен силата на ЛК е другаде (подобрява динамиката на мотора, кеф ти да караш бегачка - отваря кранчето, кеф ти пенсионерска кола - притваря кранчето, но напълно ли?), но поправете ме ако греша. Ако пък се спира на 100% спира ли се и газовия клапан и/или пък и ел. изпарител. В някоя от темите пише, че не е проблем да затвотиш изхода на изпарителя, щото като нямало вакуум той не пускал газ, други пък пишат че мембраните щели да се скапят - направо ме объркахте. :)
И накрая има ли някой който е пробвал някаква система за ППХ, например самоделка или пък нещо фабрично и какви са впечатленията. Или ако реша да си сложа ЛК и ТАП как вървят цените, кои производители препоръчвате,каква е разликата в разхода с и без тях, правят ли номера тия неща, че то колкото по-сложно... :banghead:

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Пон 19 окт 2009 20:55

четох темата и се питам това ППХ (100% без гориво) как се отразява на двигателя? няма ли да му стане нещо от компресиите които създава? някои знае ли на ABS мотор дали има тая екстра..... с обикновена газова съм и като се спускам оборотите се качват по4ти до 3000 на 3та... та въпроса ми е на бензин има ли ППХна тоя мотор...

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 19 окт 2009 21:08

ivanbl написа:четох темата и се питам това ППХ (100% без гориво) как се отразява на двигателя? няма ли да му стане нещо от компресиите които създава? някои знае ли на ABS мотор дали има тая екстра..... с обикновена газова съм и като се спускам оборотите се качват по4ти до 3000 на 3та... та въпроса ми е на бензин има ли ППХна тоя мотор...

На бензин има ППХ, на газ няма. Едва ли ще му пречи нещо на двигателя - с гориво, без гориво все си създава компресии :)
А това до колко ти стигат оборотите зависи и отсамия наклон на пътя :wink:

Върни се в “Автогазови уредби”