Налягане в газ-колонка

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 11 апр 2006 10:12

Газтрейд на Цариградско до Младост - зареждам само там, понеже ми е на път, а и имам карта за отстъпка 4 ст./литър. Добра им е газта, доволен съм. Колонката им обикновено показва 10 атмосфери.

Gandalf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gandalf » Вто 11 апр 2006 10:12

Развитие по темата:
Уговорих си час при Павката и Лъчо в Княжево, но преди да отида викам я да заредя пак догоре от същата бензиностанция и колонка.Спирам и казвам на момчето "Искам да почнеш да ми зареждаш след като пуснеш колонката и изчакаме да се вдигне налягането."Изчакахме и налягането стигна до 11(не знам какво) и тогава почна да ми зарежда - о, чудо - разход 10/100, при положение че съм карал с климатик, в задръсвания и т.н.
За мен истината е да се зарежда на колкото се може по-голямо налягане.
А иначе Павката е баси пича, регулира ми празния ход и сега мърка като коте тоя двигател.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 11 апр 2006 15:20

Miki написа:Газтрейд на Цариградско до Младост - зареждам само там, понеже ми е на път, а и имам карта за отстъпка 4 ст./литър. Добра им е газта, доволен съм. Колонката им обикновено показва 10 атмосфери.

:да: потвърждавам. И аз само там зареждам.

Gandalf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gandalf » Пет 14 апр 2006 12:39

Аз съвсем на хвалба го ударих, ма кво да прайш.
При последното зареждане разход чисто софийско 9,25/100.
Карам по 3км. сутрин и вечер - мисля че по-добре от това не мога да си мечтая.
Личното ми мнение колеги - зареждане на газ само при налягане =>10атм.
Виждам, че темата е прочетена от доста хора - дано това да ни помогне срещу безобразията по бензиностанциите!

Потребителски аватар
andrei4oo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andrei4oo » Нед 16 апр 2006 23:38

Като прочетох това за налягането решух и аз да пробвам че и аз имам проблем с високия разход и когато ми пълнеше бутилката жидях 4е налягането е около 7 а след като ми зареди се качи на 10 и момчето ме убаждаваше 4е то4но така трябвало да бъде сега щте видим дали разхода ми ще се промени или пак ще си е висок и ще продължавам да търся причината...

Върни се в “Автогазови уредби”