joromnt написа:Имало е случай когато в тая бутилка е оставало по кило-две газ и съм плащал по 52 литра. Но като не ми изнася, да си карам на бензин.
passenger написа:joromnt написа:Имало е случай когато в тая бутилка е оставало по кило-две газ и съм плащал по 52 литра. Но като не ми изнася, да си карам на бензин.
Веднъж машината беше казал нещо от рода на това че и с пръдня да я пълниш бутилката след като е 40 литра няма как да влезе повече. Газта в бутилката си е течна и припомняйки си физиката за примерно 7 клас ... явно няма как в определен обем да събереш повече.
Така че на който му събира повече от колкото дефакто е обема - да си смени газстанцията.
Иначе моята бутилка е 42 литра и само на Шел успяват да я напълнят с 40 но съдейки по разхода са си 40 реални литра.
eCy! написа:passenger написа:joromnt написа:Имало е случай когато в тая бутилка е оставало по кило-две газ и съм плащал по 52 литра. Но като не ми изнася, да си карам на бензин.
Веднъж машината беше казал нещо от рода на това че и с пръдня да я пълниш бутилката след като е 40 литра няма как да влезе повече. Газта в бутилката си е течна и припомняйки си физиката за примерно 7 клас ... явно няма как в определен обем да събереш повече.
Така че на който му събира повече от колкото дефакто е обема - да си смени газстанцията.
Иначе моята бутилка е 42 литра и само на Шел успяват да я напълнят с 40 но съдейки по разхода са си 40 реални литра.
Колега зимата съотношението Пропан-Бутан е различно от това което е лятото и кога се пълни с големи атмосфети путилката се пулни до откос (което не е хубаво) сами си обяснявате че студа сфива а топлината разширява с газта се получава съшото нещо
passenger написа:eCy! написа:passenger написа:joromnt написа:Имало е случай когато в тая бутилка е оставало по кило-две газ и съм плащал по 52 литра. Но като не ми изнася, да си карам на бензин.
Колега зимата съотношението Пропан-Бутан е различно от това което е лятото и кога се пълни с големи атмосфети путилката се пулни до откос (което не е хубаво) сами си обяснявате че студа сфива а топлината разширява с газта се получава съшото нещо
Не съм много сигурен ама тогава какво става ако отида и си няпълня бутилката догоре при минус 15 градуса и ми сипят литър повече от вместимостта, а после прибера колата в отопляем при 20 градуса гараж ?
Нясно съм че в зависимост от температурата се променя обема.
Петре написа:Едва ли на всички бутилките са за преглед,по скоро смяна на бензиностанцията
The_Machine написа:Така де... ама тия литри, дето уж щели да са повече при по-ниска температура - ми няма да са... Като е по-ниска температурата на бутилката, то ще бъде по-ниска и на резервоара, където се съхранява пропан-бутана и колонката ще отчете пак същото количество газ...
Реално може би може да се падат повече мегаджаули енергия на единица обем, но това се компенсира от влошената работа на АГУ в студено време...
Върни се в “Автогазови уредби”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 19 госта