Мощност на газ и бензин - коя е повече ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Мощност на газ и бензин - коя е повече ?

Мнениеот The_Machine » Съб 20 фев 2010 2:04

IceHeart написа:Всичко до тук добре, сега ако кажете че на газ, износването не е по голямо, направо говорите наизуст... Колата на какво е направена на това трябва да се кара така че всичко е относително.

Дa ти обяснявaм ли зa отмивните свойствa нa бензинa, или сaм ще си четеш зa тях? :)

Особено нa студен мотор, когaто бензинa нaпрaво се стичa по стените нa цилиндрите?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 20 фев 2010 7:50

The_Machine написа:
IceHeart написа:Всичко до тук добре, сега ако кажете че на газ, износването не е по голямо, направо говорите наизуст... Колата на какво е направена на това трябва да се кара така че всичко е относително.

Дa ти обяснявaм ли зa отмивните свойствa нa бензинa, или сaм ще си четеш зa тях? :)

Особено нa студен мотор, когaто бензинa нaпрaво се стичa по стените нa цилиндрите?

Колега, темата не е за спор, нито аз съм пуснал пос-та си със цел спор, или намекфане със нещо.... Но всеки го разбира по различен начин. Просто няма какво да се залъгваме че като караме колите си със различни горива от заводските се съсипват.

п.п Аз лично докато не дръпне колата в смисъл температурата не я карам така че... нищо не е критерии. Въпреки че бензина не е както трябва пак е по силен от газ-та!

п.п2 Само и тая тема да не стане като една друга, "Колата на газ върви повече от на Бензин" и след това яко флоуууд mhihi

Потребителски аватар
pp69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pp69 » Съб 20 фев 2010 9:05

:да:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Съб 20 фев 2010 10:15

Хич не искaм дa се зaяждaм - просто и бензинa не е идеaлното гориво и aко един двигaтел е проектирaн зa рaботa нa пропaн-бутaн, то той ще рaботи много по-добре от сходен, проектирaн зa рaботa нa бензин ;)

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 20 фев 2010 13:57

zdrash написа:
Hristo Dimov написа:Само не забравяйте, че на газ няма регулатор на оборотите.... :wink: и при мен вдига много повече на газ, отколкото на бензин! Както казах, въпрос на центровка е....

ти обаче явно не "вдяваш" - тва е от Ондата
http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=21587

Ти колега, като искаш си карай АБФ-а на бензин...пък и да му сложиш газ на този мотор не е нормално...просто той е направен за гонки...Аз си карам на газ и съм доволен, пък и отдавна съм минал възрастта за такива работи.... :lol:
Пък и колега, като ще си пращаме интересни картинки и линкове, па да ти пратя и аз...http://www.propanecarbs.com/propan3.jpghttp://www.propanecarbs.com/propan12.jpg
:lol: дано да се справиш с английския....
нищо лично...просто да погледнеш...ако искаш...тук http://www.nissanbg.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=14969&start=0можеш да видиш цялата статия...та там, ако си чел внимателно, пише"Пиковата температура на изгаряне на газта е 1990°, а на бензина 1977°С"
Поздрави!

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Съб 20 фев 2010 21:17

Не се засягай,
имах в предвид това, че каза, че всичко било въпрос на настройки, което абслютно не е вярно.
Ако погледнеш първата картинка която ми прати - ще се убедиш че ЕНЕРГИЯТА на LPG-то
е доста по малко в единица обем сравнена с тази на
бензина - gasoline и както знаем перпетум мобиле още не е открит и съответно дори на теория
на газ колата върви по "малко" отколкото на бензин.
А относно ABF-a - карам го на газ - с газов инжекцион ГИГ САТ IV ( с управление на всеки инжектор по отделно и без изпарител)
и за това си позволявам да давам мнение.
Поздрави.
П.С. http://www.youtube.com/watch?v=D7oxnEXt1no

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 21 фев 2010 7:49

Не се засягам,нито се заяждам! Просто споделям това, което още на времето - преди 20г. ни учиха в училище! :lol: :beer При мен на бензин вдига 150км/ч.-4700об.мин.,после колкото и да го настъпвам не ускорява повече, докато на газ си вдига 180+ и то на 5500об./мин. и може и още :D Колкото до АБФ мотора имам приятел с голф, наистина е страшен този мотор :да:

Върни се в “Автогазови уредби”