ГАЗ да или не ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот idkedikov » Вто 25 апр 2006 18:23

IVD написа:Колега слагай газ и хич не му мисли!Както и да го смяташ за 10лв няма как да минеш 140-150 км на бензин /предимно градско/!Само внимавай на какви майстори ще попаднеш! :wink:

и на газ няма ;)

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Re: ГАЗ да или не ?

Мнениеот madmen » Сря 26 апр 2006 7:45

CellNet ™ написа:С риск да ме нападнат хиените mhihi

:!: Не слагай газ 8)

Хич даже не те нападам. Но е хубаво да се обосновеш!
Голфъра е извадил елка-та :lol: и го е сметнал. В конкретния случай 45-50 лв. разлика на месец. Което означава че само изплащането на газовата е почти една година...... Според мен няма особен смисъл, освен ако не е решила divna_ да кара повече :idea:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 26 апр 2006 8:44

madmen написа:Голфъра е извадил елка-та :lol: и го е сметнал

мдам..
всеки си мери с неговия "аршин" :wink:
100-200км. дневно/като някои :D /и се пеят други песни mhihi

Потребителски аватар
access
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот access » Сря 26 апр 2006 11:51

madmen написа:

Голфъра е извадил елка-та :lol: и го е сметнал. В конкретния случай 45-50 лв. разлика на месец. Което означава че само изплащането на газовата е почти една година...... Според мен няма особен смисъл, освен ако не е решила divna_ да кара повече :idea:

И като попътува 2-3 пъти из България за 3-4 месеца я е избил, при мен беше така. До Созопол и обратно - 60 кинта на газ, сметни си го на бензин и ще разбереш че има далавера от газовата

Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот idkedikov » Сря 26 апр 2006 12:05

access написа:
madmen написа:

И като попътува 2-3 пъти из България за 3-4 месеца я е избил, при мен беше така. До Созопол и обратно - 60 кинта на газ, сметни си го на бензин и ще разбереш че има далавера от газовата

има докато не земеш да сменяш работи които са се рецакали от газовата ;) така че ако не мислиш да караш много или както казах в предния пост мисли да я караш сами 2-3 пъри в седмицата за да си отидиш до село и обратно кой квот да ми говори сметка няма ;)
Един от големите рискове като си сложиш АГУ е че след година -2 колата ще земе да ти върви повече на газ от колкото на бензин , а това според мене е голям - ...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 26 апр 2006 15:02

всеки 1 изминат километър на газ си е далавера. Колко е голяма зависи от километрите, които навърташ. А това, че попринцип създава проблеми не е вярно, ако е добре настроена и двигателя позволява поставянето й не мисля че ще има проблеми.

Досега незнам някой които да си е сложил газова на карбуратор или моноинжекция и да има нерешими проблеми :) тези които я отричат или не са имали газови или са попаднали на калпави майстори или двигателите не са били толкова подходящи и още с поставянето са се съгласили с компромисите.

ivan vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan vd » Чет 27 апр 2006 13:39

Преди година сложих на пасата си ( 1.8 МИ , 1995г.) газова уредба LOVATO. ОТ тогава съм минал 15000 км без да имам какъвто и да е проблем с газовата уредба. Грубо равносметката е следната: при среден разход на бензин 8/100 бих изгорил 1200 литра бензин със средна цена 1.80лв това прави 2160 лв. На газ при среден разход 10/100 съм изгорил 1500 литра газ при средна цена 0.90лв това прави 1350 лв . За газовата уредба съм платил 420 лв с монтажа по тогавашните цени. Мисля че файдата е очевидна :deal . При тази разлика от 1 лв за литър между бензина и газта си е жива далавера да се кара на газ.
7 години карах корса 1.2 карбуратор на газ , като минах близо 150000 км без сериозни проблеми по колата , като изключим , че след третата година на газ се налагаше всяка есен да почиствам карбуратора за да мога да припалвам зимата на бензин :D

Потребителски аватар
access
Автомобил:
Двигател:

а

Мнениеот access » Чет 27 апр 2006 14:49

Ако 1350лв се спестяват сметни какъв ремонт ще спретнеш на колата с тях ако се наложи. Далавера има определено.Не знам как стоят нещата при инжекционите, но на моното газовата се лепи идеално

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Чет 27 апр 2006 20:55

Слагаи без да се чудиш , разликата във вървенето е минимално а в парите огромна . От както имам книжка ( 8 г ) карам на бензин преди 4 месеца сложих газ и разбрах какъв балък съм ,че досега не съм сложил :oops:

P.S. Аз съм с 1.8 моно прЪскачка при нормално каране 7 извънградско и под 10 градско . При цена от 0.85 стотинки изпадаш в :shock . Даже във форума могат да ти препоръчат едни газаджиии в Княжево МНОГО ДОБРИ - И АЗ БЯХ ТАМ И АЗ ГАЗ СЛОЖИХ

Върни се в “Автогазови уредби”