За колите със заводска бих казал,че ги оприличавам на изрусени брюнетки.Някакси не са естествени.Нищо лично колега,не се впрягай.Карал съм на гас...и каквото и да говорим бъдещето е в екологичните автомобили - електро или водородни.just_dance написа:а за колите които заводско си имат гас?! какво ще кажеш и за тях ?!
никой не си е хвърлил мотора, защото е карал на гас айде стига с тия глупости!
За или против газова уредба.
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: За или против газова уредба.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ще подхванем тема НЕсвързана с газта
не се впрягам всички сме тук да споделяме и коментираме

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
dokros написа:theultimate написа:А за проблемите с газовата - това са малко митове и легенди.
Въобще не беше мит и легенда ,ами направо ми изгоря бензиновата помпа на едно Венто на газ.
Помпите обикновенно горят заради задкормилното устройство - колата изобщо не се кара на бензин или помпата работи на празен резервоар/много стар бензин.
А за заводската газова - може да е изрусена брюнетка, ама скоро гледах 1.4 TSI се предлага със заводски газ или метан. Е нека да е зле да има разход на половината на 1.4 16V и коне два пъти повече

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Турбо бензин на метан - е неам думи брат ... страшна бегачка е с 300 кила бутилки отдолу и като я сръчкаш отзад да мирише на "KFC"...
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
just_dance написа:а за колите които заводско си имат гас?! какво ще кажеш и за тях ?!
никой не си е хвърлил мотора, защото е карал на гас айде стига с тия глупости!
Май ти липсат първите школски години ,пише се гаЗ ,а не гас.
theultimate написа:Помпите обикновенно горят заради задкормилното устройство - колата изобщо не се кара на бензин или помпата работи на празен резервоар/много стар бензин.
Че кой кара на бензин ,ако има газова.
Те колите са правени да се движат на бензин
Така е кои беше тоя кратун дето сложи дизелов двигател в лек автомобил.
Как точно сдухва двигателя газта, вземи почети малко.
Човек всеки си има предпочитания. Това, че ти си си взел дизел - Браво. Но не всички споделят твоята идея. Стига сте пускали мнения от сорта на "моето е най-хубаво", ако стане нещо не дай Боже стане нещо ГНП ще се види кое е хубаво и кое лошо.
Като се погледе във форума повечето автомобили дето се продават май са дизели, което може би навява разни мисли.
сръчкаш отзад да мирише на "KFC"
Тук за биодизел ли говорим, т.е. пишем?
- dokros
- Контакти:
velinsl написа:Като се погледе във форума повечето автомобили дето се продават май са дизели, което може би навява разни мисли.
Интересно на какви мисли ,трябва да ме навява:
1.Много се търсят дизели и за това много се предлагат ?
или
2.Който има бензинка ,евентуално на газ,доволен е ,не я продава и обявите за бензинки са по-малко?
-
dokros написа:Че кой кара на бензин ,ако има газова.
Въпроса е че като в резервоара я има, я не бензин за 5лв и колата дори сутрин не помирисва бензин, нормално е да има проблеми с бензиновата горивна система.
Пък за дизелите - според мен са скъпо удоволствие за разни стари полота, голфове и пасати - леко тъпо е да караш кола за 3000лв и да ти гръмне турбо или ГНП, дето струва половината кола. Както и е тъпо да имаш скъпа кола с бутилка в багажника

- dokros
- Контакти:
theultimate написа:Въпроса е че като в резервоара я има, я не бензин за 5лв и колата дори сутрин не помирисва бензин, нормално е да има проблеми с бензиновата горивна система.
Старото ми Венто винаги ,ама винаги го карах с 2-3 л. над резерва ,което прави общо около 10 л. ,при това всеки път палеше на бензин и после обръщаше на газ,а аз периодично доливах-въпреки това помпата си замина съвсем категорично и даже малко изненадващо.
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За метан браточка говорим.Не всички споделят и твоята идея за бензина и газта !!! Така че всеки луд с номера си,това си е мое мнение и имам право да го изказвам.За ГНП незнам там какво си писал,обаче на всяка кола може да и стане нещо.Навява ме на мисли,че в момента май се карат повече дизели,отколкото бензини.А за това как сдухва двигатяля няма какво да чета имам 20 познати с такива проблеми... един от тях е баща ми и много добре знам за какво става въпрос.velinsl написа:Те колите са правени да се движат на бензин
Така е кои беше тоя кратун дето сложи дизелов двигател в лек автомобил.
Как точно сдухва двигателя газта, вземи почети малко.
Човек всеки си има предпочитания. Това, че ти си си взел дизел - Браво. Но не всички споделят твоята идея. Стига сте пускали мнения от сорта на "моето е най-хубаво", ако стане нещо не дай Боже стане нещо ГНП ще се види кое е хубаво и кое лошо.
Като се погледе във форума повечето автомобили дето се продават май са дизели, което може би навява разни мисли.сръчкаш отзад да мирише на "KFC"
Тук за биодизел ли говорим, т.е. пишем?
Последна промяна от Velko на Пон 10 май 2010 20:34, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги ...
Разберете че няма нищо вечно дошло й времето изгоряла е ,това е . Има , няма бензин винаги може да ти изгори помпата ... то ако неизгаряха тея помпи нали се сещате че в завода за части онези хора ще умрат от глад, и те деца хранят ..
аиде и стига сте се драли
тук сме всички за да си помагаме в нужда

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
2,20 лв= 1л бензин 1,06 лв.=1л газ извода всеки сам да си го направи,пък и едвали всеки кара кола на по-малко от 5 год. та да я "разваля" с газова
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така е колегаGT limited edition написа:Колеги ...Разберете че няма нищо вечно дошло й времето изгоряла е ,това е . Има , няма бензин винаги може да ти изгори помпата ... то ако неизгаряха тея помпи нали се сещате че в завода за части онези хора ще умрат от глад, и те деца хранят ..
аиде и стига сте се драли
тук сме всички за да си помагаме в нужда
![]()

-
Velko написа:Тheultimate,брат... приеми нещата такива,каквито са![]()
![]()
![]()
![]()
Приел съм ги...че от газовата съм спестил пари за колкото струва по-евтин Голф4, пък нека съсипвало колата, било мизерия или т.н

Последна промяна от theultimate на Вто 11 май 2010 11:02, променено общо 1 път.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
A знаете ли колко помпи съм сменил на коли, които никога не са имали газова уредба
Велко, я сподели какво е станало на двигателя на баща ти?

Велко, я сподели какво е станало на двигателя на баща ти?
Върни се в “Автогазови уредби”