golf 31.6mi гори 15 на 100 газ
- AE86
- Автомобил: Jetta mkII
- Двигател: PN 1989
Re: golf 31.6mi гори 15 на 100 газ
Ако се кара в града на къси разстояния мога да се съглася с разхода,а и ако я ръчка от време на време Добре.Но все пак отиди да ти я прегледат 15 си е цифра ! 

Когато се кара с обикновенна уредба е така, вие какво очаквате без да мислите слагате газ при някой който ви е обещал на ниска цена и хоп много горяла
Когато се кара с обикновенна уредба иска електроника със която да промениш ъгала на запалване, това нещо се казва тайминг адванс процесор съкратено ТАП.
Има на марките A.E.B или българско производство като на БГ цените са по евтини и вършат същата работа. Другото е ламбда контрол, те контролора подаването на газ към двигателят със точната порция газ за момента (следи положението на дросела показанията на ламбда сондата и оборотите).
Ето със тази електроника колата ти гарантирам че ще гори грацко от 10л до 11л газ.
и случайно ако я сложиш се казва де киро на кирия ако газовото ти е ново защото още маса пари да се дава като един газов инжекцион си оправдава средствата.

Когато се кара с обикновенна уредба иска електроника със която да промениш ъгала на запалване, това нещо се казва тайминг адванс процесор съкратено ТАП.
Има на марките A.E.B или българско производство като на БГ цените са по евтини и вършат същата работа. Другото е ламбда контрол, те контролора подаването на газ към двигателят със точната порция газ за момента (следи положението на дросела показанията на ламбда сондата и оборотите).
Ето със тази електроника колата ти гарантирам че ще гори грацко от 10л до 11л газ.
и случайно ако я сложиш се казва де киро на кирия ако газовото ти е ново защото още маса пари да се дава като един газов инжекцион си оправдава средствата.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега ти предлагаш на моноинжекцион да се сложи газов инжекцион? Правилно ли съм разбрал? 

- speed_kmg
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти,
този проблем се появява често при турските газови уретби. Даже и да е нова уретбата - изпарителя има няколко мембрани,които на около 1000 км улягат и колата започва да гори повече гас, а при някои турски ментета мембраната направо се деформира. имах подобен проблем и го реших - като си зех на старо изпарителна Ловато със нови мембрани - имам голф 3 1.4 и сега гратсков София ми гори 9, 10/100км (нормално каране)
този проблем се появява често при турските газови уретби. Даже и да е нова уретбата - изпарителя има няколко мембрани,които на около 1000 км улягат и колата започва да гори повече гас, а при някои турски ментета мембраната направо се деформира. имах подобен проблем и го реших - като си зех на старо изпарителна Ловато със нови мембрани - имам голф 3 1.4 и сега гратсков София ми гори 9, 10/100км (нормално каране)
няма-нормално, няма -ненормално..........вчера я засякох пак- 16.5/100газ. егати файдата....
- bad racer
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не е нормално толкова да бърка в буркана с мед.Много е.Аз до момента съм имал коли с 2.0л двигатели и никоя не е била толкова лакома.Искам да подчертая че не са били с газов инжекцион.Обикновенна гас с плочка за 25 кинта.Омега А и Омега Б -11/100 градско с нормално каране.Никой не може да ме убеди че 15-16 на 1.6 моно е нормално.Смени мембрани на изпарителя.И я кажи какъв е аджеба този изпарител.Ако са ти пуснали да лее газ не чакай по малък разход.Или си задръстил изпарителя или мембраните са за смяна.Ако си ги сменил и пак буха по толкова ходи на газаджия,ама некой читав има толкова псевдо разбирачи че да ти пламне главата.Един приятел с едно ренде 11 от преди балканската 1.4 моторче че и карбуратор ходи на газаджия ония като му отвъртял кранчето(даже и сонда ползвал да му настройва колата)и онова се чуди има ли газ в бутилката
.Харчеше като стар зил.И газаджията му вика "така е нормално настроена колата"
Сместа била според книгите.Само дето незнам как въобще се палеше тая газ.Та както и да е смени плочка и врътнахме кранчето и колата заспа.
Вече 4-та година баща му я дрънка само е едни мембрани е сменил. 

-
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: AJM
Колега виж някоя помпа оправяй го и погледни разхода на бензин моя бензин зимата стига до 7.5 много рядко 8 градски условия а лятото карам 5.5 - 6
с ABU мотор съм ако ти помага

- stefan4o
- Контакти:
JoJoooo написа:Колега виж някоя помпа оправяй го и погледни разхода на бензин моя бензин зимата стига до 7.5 много рядко 8 градски условия а лятото карам 5.5 - 6с ABU мотор съм ако ти помага
Лелее, тя нищо не гори бе. Пак започнахте като онова на мокрия пясък

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
rokera671 написа:Аз карам същият и ми гори 8 газ.Разбира се ,че не е нормално да ти гори 15!Ако беше близо до Варна щях да ти кажа къде да отидеш и на 100 % проблема ти ще е решен.
Къде я караш във Варна,че зимата ти гори 8/100 на газ....

joker написа:rokera671 написа:Аз карам същият и ми гори 8 газ.Разбира се ,че не е нормално да ти гори 15!Ако беше близо до Варна щях да ти кажа къде да отидеш и на 100 % проблема ти ще е решен.
Къде я караш във Варна,че зимата ти гори 8/100 на газ....?
Предполагам повечето е извънградско.
stefan4o написа:JoJoooo написа:Колега виж някоя помпа оправяй го и погледни разхода на бензин моя бензин зимата стига до 7.5 много рядко 8 градски условия а лятото карам 5.5 - 6с ABU мотор съм ако ти помага
Лелее, тя нищо не гори бе. Пак започнахте като онова на мокрия пясък![]()
![]()
Явно колегата е прихванал вирус от дизелраздела

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:joker написа:rokera671 написа:Аз карам същият и ми гори 8 газ.Разбира се ,че не е нормално да ти гори 15!Ако беше близо до Варна щях да ти кажа къде да отидеш и на 100 % проблема ти ще е решен.
Къде я караш във Варна,че зимата ти гори 8/100 на газ....?
Предполагам повечето е извънградско.stefan4o написа:JoJoooo написа:Колега виж някоя помпа оправяй го и погледни разхода на бензин моя бензин зимата стига до 7.5 много рядко 8 градски условия а лятото карам 5.5 - 6с ABU мотор съм ако ти помага
Лелее, тя нищо не гори бе. Пак започнахте като онова на мокрия пясък![]()
![]()
Явно колегата е прихванал вирус от дизелраздела
Едно не разбрахте Колеги!!АБУ то не гори!
- stefan4o
- Контакти:
Аха, щото не го карам същото
Гори си като всеки мотор със 75 к.с., друг е въпросът, колко върви 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Аха, щото не го карам същото![]()
Гори си като всеки мотор със 75 к.с., друг е въпросът, колко върви
Зависи ,Колега как го караш!Ако го натискаш яко много ясно ,че ще гори.То си има таблица и там хората са го дали колко гори.И е точно толкова!
А пък за вървенето моя си върви достатъчно и не се оплаквам!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
rokera671 написа:Едно не разбрахте Колеги!!АБУ то не гори!
Да бе, да

Върни се в “Автогазови уредби”