газов филтър

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Re: газов филтър

Мнениеот vwfena » Съб 03 мар 2012 23:10

Аз и двата почнах да ги сменям на около 10000 км. като този на изпарителя го почиствам поне два пъти между смените.Понеже много боклук се събира там.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 04 мар 2012 6:46

eurogas написа:Маслото на колата защо го сменяш на 10 000км., аз ти казвам че може да изкара спокойно 30-40 000 км., италианците преди теб не са го сменяли по 60 000км., така че кой какво бил казал не е важно, важно е какво казва производителя който носи гаранцията на системата.

Това се казва евтини на брашното и скъпи на триците, идват ми на по 30-40 000км., с несменен филтър на ГИ и вече поразбита рейка, и ме питат какво и стана на уредбата изведнъж, нищо и няма, само дето се налага да заплащате ненужни ремонти. :да:

Бях забравил филтрите и понеже колата си вървеше и въобще не съм обърнал внимание, че са станали на 20 000 км.
Другият път ще си ги сменя на 10 000 км. :banghead:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 07 май 2012 13:53

колеги от къде в Бургас мога да си купя филтърче за газовата :D

Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Мнениеот vankatagb » Пон 07 май 2012 20:20

Колега в Бургас има представител на Ловато някъде в Комлука беше срещу новата бензиностанция на Лукойл!

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Пон 14 май 2012 12:21

За обикновена газова уредба, това филтърче е като - ролетна щора на курник! При мене няма филтърче. Само на газовия клапан има цедка, такава като за чешма. Задръства се на 40000-50000 км. За толкова години каране, досега съм я чистил два пъти. Но както казаха по-горе: относително е, зависи от къде се зарежда, от там и колко често ще се задръства системата.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 14 май 2012 13:18

На ГИ проблем не е несмяната на филтъра на изпарената газ, а качеството на самия филтър. За да бъде по-компактен, филтърната площ е малка, а за да има пропускателна способност, е рехава. Иначе казано, пропуска доста големи частици. Ако филтриращите качества са на ниво, няма да пуска мизерия към рейката, а ще се задръсти и няма да пуска достатъчно газ. Това, съчетано с конструкцията на рейката, води до проблеми. Който иска, да отвори някой и друг филтър и да направи сравнение на площта и качеството на филтриращия елемент на газов и маслен филтър, а после и да сравни цените.

sevdo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sevdo » Съб 16 мар 2013 10:15

Сега прочетох темата и затова мисля да коментираме някои подробности. Когато един филтър се замърсява то намалява и пропускателната му способност как може това да води до запушване примерно на рейката която е след него. Погледнато логично колкото по-дълго не го сменяте толкова повече се запушва и не пропуска боклуци докато не се скъса например. Затова примерно като се задръсти колата спира да върви.
Та къде е логиката да се сменя на определени километри защото се замърсявала рейката.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 16 мар 2013 10:30

Прочети внимателно предния ми пост.

sevdo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sevdo » Съб 16 мар 2013 22:37

Колега не пиша за твоя пост а за няколко по-нагоре.
eurogas написа:

Това се казва евтини на брашното и скъпи на триците, идват ми на по 30-40 000км., с несменен филтър на ГИ и вече поразбита рейка, и ме питат какво и стана на уредбата изведнъж, нищо и няма, само дето се налага да заплащате ненужни ремонти. :да:

Върни се в “Автогазови уредби”