газов филтър
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Re: газов филтър
Аз и двата почнах да ги сменям на около 10000 км. като този на изпарителя го почиствам поне два пъти между смените.Понеже много боклук се събира там.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
eurogas написа:Маслото на колата защо го сменяш на 10 000км., аз ти казвам че може да изкара спокойно 30-40 000 км., италианците преди теб не са го сменяли по 60 000км., така че кой какво бил казал не е важно, важно е какво казва производителя който носи гаранцията на системата.
Това се казва евтини на брашното и скъпи на триците, идват ми на по 30-40 000км., с несменен филтър на ГИ и вече поразбита рейка, и ме питат какво и стана на уредбата изведнъж, нищо и няма, само дето се налага да заплащате ненужни ремонти.
Бях забравил филтрите и понеже колата си вървеше и въобще не съм обърнал внимание, че са станали на 20 000 км.
Другият път ще си ги сменя на 10 000 км.

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колеги от къде в Бургас мога да си купя филтърче за газовата 

- vankatagb
- Автомобил: Vw Passat B 5.5
- Двигател: AZM 2001
Колега в Бургас има представител на Ловато някъде в Комлука беше срещу новата бензиностанция на Лукойл!
-
- Автомобил:
- Двигател:
За обикновена газова уредба, това филтърче е като - ролетна щора на курник! При мене няма филтърче. Само на газовия клапан има цедка, такава като за чешма. Задръства се на 40000-50000 км. За толкова години каране, досега съм я чистил два пъти. Но както казаха по-горе: относително е, зависи от къде се зарежда, от там и колко често ще се задръства системата.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
На ГИ проблем не е несмяната на филтъра на изпарената газ, а качеството на самия филтър. За да бъде по-компактен, филтърната площ е малка, а за да има пропускателна способност, е рехава. Иначе казано, пропуска доста големи частици. Ако филтриращите качества са на ниво, няма да пуска мизерия към рейката, а ще се задръсти и няма да пуска достатъчно газ. Това, съчетано с конструкцията на рейката, води до проблеми. Който иска, да отвори някой и друг филтър и да направи сравнение на площта и качеството на филтриращия елемент на газов и маслен филтър, а после и да сравни цените.
Сега прочетох темата и затова мисля да коментираме някои подробности. Когато един филтър се замърсява то намалява и пропускателната му способност как може това да води до запушване примерно на рейката която е след него. Погледнато логично колкото по-дълго не го сменяте толкова повече се запушва и не пропуска боклуци докато не се скъса например. Затова примерно като се задръсти колата спира да върви.
Та къде е логиката да се сменя на определени километри защото се замърсявала рейката.
Та къде е логиката да се сменя на определени километри защото се замърсявала рейката.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Прочети внимателно предния ми пост.
Колега не пиша за твоя пост а за няколко по-нагоре.
eurogas написа:
Това се казва евтини на брашното и скъпи на триците, идват ми на по 30-40 000км., с несменен филтър на ГИ и вече поразбита рейка, и ме питат какво и стана на уредбата изведнъж, нищо и няма, само дето се налага да заплащате ненужни ремонти. :да:
Върни се в “Автогазови уредби”