евросонда "ТОМАСЕТО"

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
eney
Автомобил:
Двигател:

Re: евросонда "ТОМАСЕТО"

Мнениеот eney » Сря 27 окт 2010 7:36

Колега "muns61", внесохте смут в душата ми. Тъкмо се канех да си купя "Томасето" и Вие изказахте негативно мнение за тях. Моля, дайте малко повече пояснения, откъде имате тази информация, сервиз ли сте или е мнението на близки и приятели. Смущава ме Вашата информация, защото всеобщо е разбирането, че италианските продукти за LPG са между най-качествените.
Аз се бах насочил точно към "Томасето" модел АТ02 /като на Вашата снимка/.Пишете какво им е слабото място т.е. какво се троши. Ще Ви бъда много благодарен, а надявам се отговорът ще е полезен и за други колеги.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 27 окт 2010 18:55

Говоря за брой рекламации спрямо продадени бройки.
За мен лидер е BRC:

Изображение

Изображение

Томасето отказва нивомера.

Изображение

Аз лично съм с Мимгаз, удивително надеждна. За цената няма да говоря.
Инак кое било старо дърво и кое съвременно - на колата от аватара ми сондата е холандска от 84 - 85 г и не е сваляна досега от бутилката. Работи перфектно.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 27 окт 2010 20:53

Къде работиш?

Аз монтирам коренно различно Томасето от това, което показваш ти...

vw_si_e_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_si_e_vw » Сря 27 окт 2010 23:05

Здравейте колеги, аз също поставям газови уредби и Томасето изглежда по по-различен начин.
Сондите на Мимгаз са безкрайно калпави,лично мнение.Ще се обоснова , усукани уплатнения , бобините греят страшно много ,да не говорим за варианта в който укасяват и се стига понякога до смяна на управлението на газовия инжекцион ,защото гори.
Всичко това е лично мнение придобито от опита , и не желая да влизам в спорове.
Надявам се да съм бил полезен

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 27 окт 2010 23:19

Да, за горящите транзистори в компа и аз често съм слушал от колеги, които слагат тези турчоляци (мимгаз)...

Едно време като работех в Софгаз слагахме техни обикновени сонди и ми беше дошло до гуша от рекламации... то не бяха нивомери, то не бяха изпускащи клапани, кранчета, дефектни резби... :banghead:

eney
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eney » Чет 28 окт 2010 7:10

Колеги "The Machine" и "vw_si_e_vw",моля ви, посочете читавите модели на "Томасето", които монтирате.Виждам че разбирате тази материя. Искам да си монтирам "Томасето", но ми предлагат модел АТ02, а това се оказа моделът, сниман и коментиран по-рано като ненадежден.
Предварително ви благодаря.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Чет 28 окт 2010 19:28

Сондата така и не ми я изпратиха :? :evil: , оказа се че в момента нямат 315мм -30град. Започнах да си ремонтирам старата, само да попитам по-запознатите: какво представлява уплътнението между фланеца на бутилката и сондата? Защото това което махнах беше сплескано, а материала прилича на нещо като пластмаса или незнам..., но не беше гума. Става ли за такова уплътнение да се сложи гумен О-пръстен точно по размера или по-добре да изрежа от тефлон, или паранит??

А иначе сондите на томасето може би трябва да приличат на тези:
http://www.tomasetto.com/a_ENG_8_1.html

Дистрибуторите са им в Полски Трамбеш, обл. В.Търново , ей тези специалисти:
http://www.unigas-vt.com/

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Чет 28 окт 2010 21:23

уплътнения са си гумени и се продават по 1 лв.
от опит, не съм газаджия- каквото турско е мало по газовата все е правило проблем. за 2 год успях да разкарам всичко турско, повече различно от ловато/брц няма да сложа. не си заслужава за еднократнато пестене на 20-30-40 лв да свалям после 3 пъти тъпата турска ч...кия

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Чет 28 окт 2010 21:55

pakumba написа:уплътнения са си гумени и се продават по 1 лв.
......

Еее, гумен О-пръсрен сложих. 20ст!

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 28 окт 2010 22:59

Muns... схванах къде ви е грешката - Томасето монтирам точно АТ02, ама за разлика от вас аз не режа поплавъци и да блокирам механизма за изключване на 80%, както сте направили вие (сондата на първите 2 снимки) - нормално като е натепана бутилката на макс да избие предпазния клапан - нали това му е работата...

НИКОГА не съм има проблем с нивомера на Томасето, единствено при някои бутилки се налага лек реглаж на поплавъка, за да пълни колкото трябва (в редки случаи събират по-малко от 80%) ...

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Нед 31 окт 2010 8:57

pakumba написа:уплътнения са си гумени и се продават по 1 лв.
от опит, не съм газаджия- каквото турско е мало по газовата все е правило проблем. за 2 год успях да разкарам всичко турско, повече различно от ловато/брц няма да сложа. не си заслужава за еднократнато пестене на 20-30-40 лв да свалям после 3 пъти тъпата турска ч...кия

До колкото разбрах уплътненията са от плоска гума, а при мен е гумен О-пръстен, и разбира се доста яко стегнат - докато спря да поддава. Дали има вероятност да изплюе ????

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 31 окт 2010 9:03

The_Machine написа:Muns... схванах къде ви е грешката - Томасето монтирам точно АТ02, ама за разлика от вас аз не режа поплавъци и да блокирам механизма за изключване на 80%, както сте направили вие (сондата на първите 2 снимки) - нормално като е натепана бутилката на макс да избие предпазния клапан - нали това му е работата...

НИКОГА не съм има проблем с нивомера на Томасето, единствено при някои бутилки се налага лек реглаж на поплавъка, за да пълни колкото трябва (в редки случаи събират по-малко от 80%) ...

Нищо не е рязано и блокирано, сондата е от рекламация. Нищо не е преправяно.
Мога да снимам 3 кашона рекламации от този модел. За други нямам впечатления.
Изпарителите Томасето са добри, за тях нямам забележки.

vw_si_e_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_si_e_vw » Нед 31 окт 2010 13:45

Май вече започваме да спамим яко :| , но за три кашона Томасето рекламаций трябва да си продал около три тира със сонди :lol:

eney
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eney » Чет 24 фев 2011 8:25

Евросондата "ТОМАСЕТО" е вече в ръцете ми. Само да се стопли и ще я слагам.
При монтажа задължително се сменят "буренцата", но трябва ли да се скъсяват тръбите (да се премахнат местата на досегашната връзка) и да се стяга на ново място на тръбата? Питам, защото подмяна не съм правил, а тръбите ми нямат резервна дължина.
Предварително ви благодаря.

eney
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eney » Вто 01 мар 2011 9:13

Хайде бе колеги, дайте малко акъл по зададения въпрос. Зная че има "печени" по отношение на АГУ.Трябва ли при смяна на сондата на бутилката да се режат по малко и тръбичките, за да може "буренцата" да захванат на ново място, или това не е задължително. Достатъчна ли е само смяна на "буренцата"?

Върни се в “Автогазови уредби”