Колега "muns61", внесохте смут в душата ми. Тъкмо се канех да си купя "Томасето" и Вие изказахте негативно мнение за тях. Моля, дайте малко повече пояснения, откъде имате тази информация, сервиз ли сте или е мнението на близки и приятели. Смущава ме Вашата информация, защото всеобщо е разбирането, че италианските продукти за LPG са между най-качествените.
Аз се бах насочил точно към "Томасето" модел АТ02 /като на Вашата снимка/.Пишете какво им е слабото място т.е. какво се троши. Ще Ви бъда много благодарен, а надявам се отговорът ще е полезен и за други колеги.

евросонда "ТОМАСЕТО"
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: евросонда "ТОМАСЕТО"
Говоря за брой рекламации спрямо продадени бройки.
За мен лидер е BRC:

Томасето отказва нивомера.

Аз лично съм с Мимгаз, удивително надеждна. За цената няма да говоря.
Инак кое било старо дърво и кое съвременно - на колата от аватара ми сондата е холандска от 84 - 85 г и не е сваляна досега от бутилката. Работи перфектно.
За мен лидер е BRC:

Томасето отказва нивомера.

Аз лично съм с Мимгаз, удивително надеждна. За цената няма да говоря.
Инак кое било старо дърво и кое съвременно - на колата от аватара ми сондата е холандска от 84 - 85 г и не е сваляна досега от бутилката. Работи перфектно.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Къде работиш?
Аз монтирам коренно различно Томасето от това, което показваш ти...
Аз монтирам коренно различно Томасето от това, което показваш ти...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте колеги, аз също поставям газови уредби и Томасето изглежда по по-различен начин.
Сондите на Мимгаз са безкрайно калпави,лично мнение.Ще се обоснова , усукани уплатнения , бобините греят страшно много ,да не говорим за варианта в който укасяват и се стига понякога до смяна на управлението на газовия инжекцион ,защото гори.
Всичко това е лично мнение придобито от опита , и не желая да влизам в спорове.
Надявам се да съм бил полезен
Сондите на Мимгаз са безкрайно калпави,лично мнение.Ще се обоснова , усукани уплатнения , бобините греят страшно много ,да не говорим за варианта в който укасяват и се стига понякога до смяна на управлението на газовия инжекцион ,защото гори.
Всичко това е лично мнение придобито от опита , и не желая да влизам в спорове.
Надявам се да съм бил полезен
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Да, за горящите транзистори в компа и аз често съм слушал от колеги, които слагат тези турчоляци (мимгаз)...
Едно време като работех в Софгаз слагахме техни обикновени сонди и ми беше дошло до гуша от рекламации... то не бяха нивомери, то не бяха изпускащи клапани, кранчета, дефектни резби...
Едно време като работех в Софгаз слагахме техни обикновени сонди и ми беше дошло до гуша от рекламации... то не бяха нивомери, то не бяха изпускащи клапани, кранчета, дефектни резби...

Колеги "The Machine" и "vw_si_e_vw",моля ви, посочете читавите модели на "Томасето", които монтирате.Виждам че разбирате тази материя. Искам да си монтирам "Томасето", но ми предлагат модел АТ02, а това се оказа моделът, сниман и коментиран по-рано като ненадежден.
Предварително ви благодаря.
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Сондата така и не ми я изпратиха
, оказа се че в момента нямат 315мм -30град. Започнах да си ремонтирам старата, само да попитам по-запознатите: какво представлява уплътнението между фланеца на бутилката и сондата? Защото това което махнах беше сплескано, а материала прилича на нещо като пластмаса или незнам..., но не беше гума. Става ли за такова уплътнение да се сложи гумен О-пръстен точно по размера или по-добре да изрежа от тефлон, или паранит??
А иначе сондите на томасето може би трябва да приличат на тези:
http://www.tomasetto.com/a_ENG_8_1.html
Дистрибуторите са им в Полски Трамбеш, обл. В.Търново , ей тези специалисти:
http://www.unigas-vt.com/

А иначе сондите на томасето може би трябва да приличат на тези:
http://www.tomasetto.com/a_ENG_8_1.html
Дистрибуторите са им в Полски Трамбеш, обл. В.Търново , ей тези специалисти:
http://www.unigas-vt.com/
уплътнения са си гумени и се продават по 1 лв.
от опит, не съм газаджия- каквото турско е мало по газовата все е правило проблем. за 2 год успях да разкарам всичко турско, повече различно от ловато/брц няма да сложа. не си заслужава за еднократнато пестене на 20-30-40 лв да свалям после 3 пъти тъпата турска ч...кия
от опит, не съм газаджия- каквото турско е мало по газовата все е правило проблем. за 2 год успях да разкарам всичко турско, повече различно от ловато/брц няма да сложа. не си заслужава за еднократнато пестене на 20-30-40 лв да свалям после 3 пъти тъпата турска ч...кия
- mafiota
pakumba написа:уплътнения са си гумени и се продават по 1 лв.
......
Еее, гумен О-пръсрен сложих. 20ст!
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Muns... схванах къде ви е грешката - Томасето монтирам точно АТ02, ама за разлика от вас аз не режа поплавъци и да блокирам механизма за изключване на 80%, както сте направили вие (сондата на първите 2 снимки) - нормално като е натепана бутилката на макс да избие предпазния клапан - нали това му е работата...
НИКОГА не съм има проблем с нивомера на Томасето, единствено при някои бутилки се налага лек реглаж на поплавъка, за да пълни колкото трябва (в редки случаи събират по-малко от 80%) ...
НИКОГА не съм има проблем с нивомера на Томасето, единствено при някои бутилки се налага лек реглаж на поплавъка, за да пълни колкото трябва (в редки случаи събират по-малко от 80%) ...
- mafiota
pakumba написа:уплътнения са си гумени и се продават по 1 лв.
До колкото разбрах уплътненията са от плоска гума, а при мен е гумен О-пръстен, и разбира се доста яко стегнат - докато спря да поддава. Дали има вероятност да изплюе ????
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
The_Machine написа:Muns... схванах къде ви е грешката - Томасето монтирам точно АТ02, ама за разлика от вас аз не режа поплавъци и да блокирам механизма за изключване на 80%, както сте направили вие (сондата на първите 2 снимки) - нормално като е натепана бутилката на макс да избие предпазния клапан - нали това му е работата...
Нищо не е рязано и блокирано, сондата е от рекламация. Нищо не е преправяно.
Мога да снимам 3 кашона рекламации от този модел. За други нямам впечатления.
Изпарителите Томасето са добри, за тях нямам забележки.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Май вече започваме да спамим яко
, но за три кашона Томасето рекламаций трябва да си продал около три тира със сонди 

Евросондата "ТОМАСЕТО" е вече в ръцете ми. Само да се стопли и ще я слагам.
При монтажа задължително се сменят "буренцата", но трябва ли да се скъсяват тръбите (да се премахнат местата на досегашната връзка) и да се стяга на ново място на тръбата? Питам, защото подмяна не съм правил, а тръбите ми нямат резервна дължина.
При монтажа задължително се сменят "буренцата", но трябва ли да се скъсяват тръбите (да се премахнат местата на досегашната връзка) и да се стяга на ново място на тръбата? Питам, защото подмяна не съм правил, а тръбите ми нямат резервна дължина.
Хайде бе колеги, дайте малко акъл по зададения въпрос. Зная че има "печени" по отношение на АГУ.Трябва ли при смяна на сондата на бутилката да се режат по малко и тръбичките, за да може "буренцата" да захванат на ново място, или това не е задължително. Достатъчна ли е само смяна на "буренцата"?
Върни се в “Автогазови уредби”