Гаснене при студен двигател
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Re: Гаснене при студен двигател
Колега ще ти ползвам темата за малко
Есенно време паля и на газ и на бензин от първия път, без проблеми.
Обаче след това ако изгася колата докато е на газ и не е загряла, после или трябва да изчакам 10-15 мин или да се мъча да я запаля от 3-тия път с голям зор.
Лятото не си спомням да ми прави тоя номер.
Като чели се дави и неще да запали.
Зимата обикновено паля винаги на бензин, обаче сега имам проблем с копчето за прехвърляне на газ-бензин, и се наложи да я запаля на газ и тя угасна.
Това не ме притеснява. Ще си оправя копчето и ще си я паля пак на бензин зимно време.
Обаче искам да разбера защо ако колата не е загряла и я изгася на газ после трудно пали ? А ако си я покарам по дълго време и я изгася пак на газ после ще си запали пак без проблем. Тоя проблем го забелязах че се появи в началото на есента
Нямам компютър за газта (махнах го миналата година), а изпарителя мисля че е електронен.

Есенно време паля и на газ и на бензин от първия път, без проблеми.
Обаче след това ако изгася колата докато е на газ и не е загряла, после или трябва да изчакам 10-15 мин или да се мъча да я запаля от 3-тия път с голям зор.
Лятото не си спомням да ми прави тоя номер.
Като чели се дави и неще да запали.
Зимата обикновено паля винаги на бензин, обаче сега имам проблем с копчето за прехвърляне на газ-бензин, и се наложи да я запаля на газ и тя угасна.
Това не ме притеснява. Ще си оправя копчето и ще си я паля пак на бензин зимно време.
Обаче искам да разбера защо ако колата не е загряла и я изгася на газ после трудно пали ? А ако си я покарам по дълго време и я изгася пак на газ после ще си запали пак без проблем. Тоя проблем го забелязах че се появи в началото на есента
Нямам компютър за газта (махнах го миналата година), а изпарителя мисля че е електронен.
И аз го получавам този проблем. Обясниха ми, че ставало така, защото газта замръзвала в изпарителя като е студен двигателя(и охлаждащата течност) и му трябва време докато се оправи. А като загрее няма замръзване и пали нормално.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Мерси колека
Върни се в “Автогазови уредби”