Минахте ли вече на бензин...

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Минахте ли вече на бензин...

Мнениеот parno » Пет 17 дек 2010 18:35

обух тежки кубинки и ходя пеша
напук на газта и бензина :twisted:
като се махне снега ако ще карам мисля в града да е на бензин а на дълго на газ

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 17 дек 2010 18:35

pedalchobaba написа:Това с късите разстояния го четох в почти всяко мнение и в другата тема и не можах да го проумея.
Защо?

Защото икономията на газ спрямо бензин е средно 5ст/км...и като цяло на къси разстояния (изключвам адски задръствания) вида на горивото е без значение.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пет 17 дек 2010 19:24

Аз пък си правя сметка, че като изляза сутрин от "Оборище" и завия надясно по "Черковна", на Ситняково минавам втора или трета серия. На Телевизионната кула налитам вече на работна температура и там ме чакат не по-малко от 15 минути - например петата вълна. След това десен на Семинарията. И там със спускането по "Свети Наум" още десетина минути. На хотел Хемус ако мина за толкова, направо бия петите от гъза. От щастие.
Е, равносметката е шест километра за около 30 - 45 минути, от които само един колата е още студена. И за мен това не са адските задръствония на Цариградско шосе, Орлов мост или на България.
Та защо да минавам на бензин. Да не би в купето да ми е по-топло, отколкото ако карам на газ. Или ще ми е по евтино.

Последна промяна от pedalchobaba на Пет 17 дек 2010 19:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 17 дек 2010 19:28

parno написа:обух тежки кубинки и ходя пеша
напук на газта и бензина :twisted:
като се махне снега ако ще карам мисля в града да е на бензин а на дълго на газ

И аз така колега, реших да раздвижа кубинките и яхнах кракомобила, все пак всичко е пари! :да:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 17 дек 2010 19:40

Времето също е пари.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 17 дек 2010 20:36

theultimate написа:Времето също е пари.

пари се вадят с работа а не с време батка :twisted:
аз излизам по-рано от вкъщи добре опакован и пак съм навреме на работа
който вади пачки само с време не го ебе особенно дали кара на газ,бензин или грозданка :lol:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 17 дек 2010 20:39

theultimate написа:Времето също е пари.

Не споря колега, така е, но за мен няма значение дали ще отида пеша на работа или с кола, за 5 минути съм на работата, но не е там работата, а проблема е там че горивата се качват, а моята заплата не! Работа има, няма кой да плаща, за това съм решил да карам на бензин, и за това ходя пеш mhihi

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Пет 17 дек 2010 20:53

Повдигнах темата защото...Направих експеримент - каране на 300 км. на дълго. На газ 37лв. На бензин 45лв. Пълно-пълно мерене. 8 лева разлика за 300км. На година по 500-600 лева при моето каране. Това е цена без подръжката. Мисля, че на цена 1.50 вече разликата ще е в полза на бензина. ..Язък.. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 17 дек 2010 21:26

val4ana написа:
pedalchobaba написа:Това с късите разстояния го четох в почти всяко мнение и в другата тема и не можах да го проумея.
Защо?

и аз питам защо да не би на къси разтояния колата на бенз да харчи 10 :screwy

Ми не, на мен лятото ми харчи 10 бензин на къси, а сега 12 - 13, че не знам дали и не е повече, направо ме е страх да го сметна.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Пет 17 дек 2010 21:29

Аз още се джуркам на газ :lol: , ама до кога ли ?

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Пет 17 дек 2010 22:00

Аз да попитам колегите дето мислят че на студено е по добре на бензин не правите ли сметка че и на бензин харчи колата повече като е студено.... По скоро трябва да си оправите изпарителите щом толкова ви удря разхода :) Както писаха по горе в темата трябва да стане 2.00 газта а бензина да не мръдне че да е по далавера бензина ... Верно е че зимата е по кофти повече чакаш да загрее колата докато я обърнеш на газ ама се замислете че 90 % от ползващите газови обръщат от бензин на газ след като колата е поработила 5 минути и въздуха от парното е почнал да става топъл, а това не значи че двигателя е загрял :) После викат колата харчи на газ много - еми ще харчи то поддръжката не значи само да купуваш резервни части ами и правилно да я експлоатираш ...

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пет 17 дек 2010 22:02

tvt555 написа:Повдигнах темата защото...Направих експеримент - каране на 300 км. на дълго. На газ 37лв. На бензин 45лв. Пълно-пълно мерене. 8 лева разлика за 300км. На година по 500-600 лева при моето каране. Това е цена без подръжката. Мисля, че на цена 1.50 вече разликата ще е в полза на бензина. ..Язък.. :Mr Green Fun

Не говори така, че агентите на Лукойл са сред нас и ще докладват: "Можем да вдигаме до 1.45, пак ще карат на газ".

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пет 17 дек 2010 22:34

аз от как се помня съм само на бензин , кофти ми е, че зимата съм само на скорост. дано да излезе повече слънце да дигне снега от пътя. преди за 20 лева правех 150 км , сега са по-малко

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Пет 17 дек 2010 22:46

Един написа:
tvt555 написа:Повдигнах темата защото...Направих експеримент - каране на 300 км. на дълго. На газ 37лв. На бензин 45лв. Пълно-пълно мерене. 8 лева разлика за 300км. На година по 500-600 лева при моето каране. Това е цена без подръжката. Мисля, че на цена 1.50 вече разликата ще е в полза на бензина. ..Язък.. :Mr Green Fun

Не говори така, че агентите на Лукойл са сред нас и ще докладват: "Можем да вдигаме до 1.45, пак ще карат на газ".

:lol: ...хахаха... аабе те са си го сметнали много преди нас. Дали ще караш на бензин, дизел или газ е еднакво в момента. Така е като има монополист. ...и после защо били мн. доволни от бизнес резултатите в БГ. Незнам колко нагъл тр. да бъдеш, че да го кажеш при положение, че си петролен монополист в една държава. Дано поне на 15-20 % си плащат данъците. Каво влиза и излиза в рафинерията в Бургас - никой хал хабер си няма :Mr Green Fun

Потребителски аватар
СХЛ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот СХЛ » Съб 18 дек 2010 11:52

Единствения вариант да карам на газ е да си купя кола с фабрична газова уредба! От 1994 година до сега не съм сипал нещо друго в колите си, освен бензин (изключвам работната кола, тя е с нафта). Нагледал съм се на всякакви газови измишльотини и съм се наслушал на постоянно съпътстващите проблеми на хората каращи с газ, особено пък през зимата. Или ще мирише в колата, или не дърпа добре, или системата дава някакви постоянни ядове, а през зимата знаем. Да не говорим, че евтините уредби съчетани с евтини майстори са постоянен източник на проблеми.
Абе не друго, ама съм много предубеден спрямо тая газ! Това е може би, защото не разбирам, но по-добре да си остана неразбиращ...

Върни се в “Автогазови уредби”