По какво се разпознава колата че има газова уредба ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: По какво се разпознава колата че има газова уредба ?

Мнениеот velinsl » Нед 30 яну 2011 23:33

Боби Доктора написа:Да ви светна само защо ограничението е само за уредби с пропан-бутан. Писах го и в друга тема (а го научих от човек, когато ходих във Франция). Пропан-бутанът е по-тежък от въздуха. Съответно - когато има теч той (говорим за подземен паркинг) ще се събере в ниското долу. И няма физична сила да го изкара от там. Вентилаторите ако сте забелязали са високо горе по тавана. Та - за това. Докато метанът е лек и се издига нагоре - лесно ще е да се улови от вентилационата система и да се изкара навън. Стига тя така да е проектирана - вентилаторите трябва да са безискрови т.е. без четки (индукционни).

Въпреки, че е off-t и се повтарям ще ви припомня какво писах в другата тема. По National Geographic даваха филм как една ЦЯЛА СГРАДА в Мексико (не държа да съм точен с мястото) се повдигнала като кибритена кутийка и избила сума ти народ. На въпроса - защо? Отговорът е, че там (Мекексико) преди години в градската мрежа се ползвал пропан-бутан за битови нужди. (Чудя се и аз защо, при положение, че е по-скъп). Имало пътни строителни работи нейде в града и съответно разкопки. После съответно - зариване. А после пък - дъждове и слягане на земни пластове. И.... РАЗМЕСТВАНЕ... Та така се получил натиск и оттам - спукване на газопровод. А понеже както споменах газът бил пропан-бутан - той спокойно си потекъл надолу надолу през почвата (като водичка). Накрая си намерил местенце в едно мазе на сграда на няколко километра от теча. Текъл си спокойно там някакво си известно време. Достигнал нужната концентрация... И човечец някакъв си слязъл долу с газена лампа (или цигара - не помня точно). Та те така... за пропан-бутана.

Просто включи лампата и стана експлозия. Гледал съм го, но никога не ми е идвало на идея, че газът е бил пропан-бутан.

Върни се в “Автогазови уредби”