Трябва ли да се дава предварение на газ на двигатели VW???
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
wili98 написа:противно на всички очаквания да изкажа и моето мнение..
Значи и на бензин ако дадеш по-голямо предварение, ще върви повече, обаче се появяват детонации..
Газта понеже има по-дълъг период на изгаряне и по-високо октаново число позволява по-голямо предварение без да се появят тези детонации..
Потвърдиха мнението ти !!!
Отидох при майстора ( горещо го препоръчвам , вижте защо http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?p=312503#312503 ) и той ми каза следното:" Предварението ти е по голямо и така колата върви по-добре ,щом не ти чука аванса ( не се чуват детонации) карай така. Ако го намаля би следвало това леко "позамисляне" на колата като смачкаш гаста да се ужеличи. Най-вероятно една добавка за почистване на дюзата на моното ще свърши работа."
Следваше въпросът :
- Каква марка и от къде да я взема.
- Трябва да не е от евтините
- Добре де каква марка и от къде да я взема
- Трябва да не е от евтините ( усмихва се)
Съдейки от разговора разбрах ,че добавките вършат работа ,но той не иска да поеме отговорност за щетите които могат да причинят.!!?!!
Та да не отварям нова тема ,нещо да кажите по въпроса с добавките за чистене на дюзи...впечетления...опит...
Последна промяна от Anbuch на Пон 16 окт 2006 23:28, променено общо 1 път.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Вече от опит зная ,че 5мм грайфер на гумите и 2мм врътване на делкото променят колата направо до неознаваемост. Последните две седмици си играх доста с въртене на делкото - от 5 до 8 градуса.Стандарно дават колата ми да е е 5+-1 градуса за бензин 91 min , ама на 5 градуса тая кола ама хич не върви, като се замисля 2-3 мм каква разлика дават във вървежа - малиии. В момента я карам само на бензин 92+95 микс на ъгъл 8 градуса и аванса не ми чука ( не го чувам като я настъпя по нагорнище). Ясно ми е ,че при по-голям ъгъл детонациите са по-големи което е вредно за двигателя , но въпросът ми е как смятате дали ,щом не се чуват ги няма както ми каза майсторът.
Върни се в “Автогазови уредби”