За пръв път в ЕС - в БГ ще слагат акциз на метана - ужас !

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: За пръв път в ЕС - в БГ ще слагат акциз на метана - ужас !

Мнениеот Ivan4u » Вто 11 окт 2011 20:17

Като ревахме за акцизите на горивата и техните цени колко хора дойдоха на протестите ? ПИТАМ ?! Знам , всеки беше там , но много добре помня колко хора сме били всеки път ! Една шепа хора и то млади , другите гледаха сеирите по телевизията и се ослушваха ! Направихме ги и в почивните дни , за да може да има посещаемост , тогава беше и по-зле ... Сега ще МЪЛЧИТЕ и ще си плащате как си требе и за бензина , и за нафтата , и за всичко , както си плащате и в магазина и навсякъде ... Тва е положението другари и другарки , според мен акциза е МАЛКО , трябва да стане поне 5 пъти по-голям , да не казвам и повече .

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 11 окт 2011 20:21

апфффф ти па като си бил зареждаш с левче отстъпка нали... и с кой ще се бориш със собствниците на бензиностанции?да правим там циркове за 20стотинки..че какво зависи от тях...
всичко е политика много далече извън пределите на България..нищо не можем да направим.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 11 окт 2011 20:22

ходете пеш :да:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 11 окт 2011 20:26

а ти ходи доставяй всичко в и от магазините на гръб.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 11 окт 2011 20:29

служебната кола се кара със служебно гориво - фирмата ти да му мисли
ако ти си фирмата си преизчисли печалбите и ако не ти изнася затваряй и тогава ходи пеш
пушиш ли цигари между другото?

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 11 окт 2011 20:31

преизчислението е за сметка на всички.от една година не пуша.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Вто 11 окт 2011 20:38

На този простест организаторите от С.ЛА не бяха коректни - т.е БСП искаше да яхне популизма е и за това не стана и отидоха 30 човека и то къде на бензиностанцията да тормозят клетите касиерки да зареждат за 2 лева смех :mrgreen:

Ivan4u написа:Като ревахме за акцизите на горивата и техните цени колко хора дойдоха на протестите ? ПИТАМ ?! Знам , всеки беше там , но много добре помня колко хора сме били всеки път ! Една шепа хора и то млади , другите гледаха сеирите по телевизията и се ослушваха ! Направихме ги и в почивните дни , за да може да има посещаемост , тогава беше и по-зле ... Сега ще МЪЛЧИТЕ и ще си плащате как си требе и за бензина , и за нафтата , и за всичко , както си плащате и в магазина и навсякъде ... Тва е положението другари и другарки , според мен акциза е МАЛКО , трябва да стане поне 5 пъти по-голям , да не казвам и повече .

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 11 окт 2011 20:41

kossel a баш.аз затова и не отидох.за какво да тормозя касиерите и другия персонал.и това съм работил и знам каква тъпотия е за никаквите пари.....
а спасението е или в гората хвъляме всичко и една колиба и вариме ракия от всичко,от което може да стане и си чакаме преселението при прадедите или отиваме в някоя много зашибана държава на изток където може и да ни хареса...

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Вто 11 окт 2011 20:42

agent_kowalski написа:апфффф ти па като си бил зареждаш с левче отстъпка нали... и с кой ще се бориш със собствниците на бензиностанции?да правим там циркове за 20стотинки..че какво зависи от тях...
всичко е политика много далече извън пределите на България..нищо не можем да направим.

Не си прав . Няма и как да си прав . Не си виновен , че не си прав . Не ми обяснявай , че си прав . Комунизмът е нанесъл тотална щета на доста поколения , за радост не и на моето . Трайкайте си , заровете си главата в пясъка , 'преклонете глава , защото сабя не я сече ' и така . Дано Баба Ванга е права , че не виждам изход с такова робско мислене ...

Колега , СИЛА се сформира много по-късно от първоначалните протести . За да бъда точен - някъде след третия официален национален протест . БСП не искаха да яхнат вълната ,или ако са искали , не успяха . Тук се намесиха интереси , именно поради които аз , както и още доста хора , се отказахме от предложението за създаването на съюз СИЛА . Няколко човека след създаването му се отцепиха пак по тези причини . Има много по-дълбоки проблеми , но не е тук мястото за обяснения :да: Всеки си има начин на протест и има право да го изрази . Протест пред телевизора/компютъра не е протест . Никога никой не е имал против персонала на бензиностанциите , както и те с нашата форма на протест . Имаше и изключения , но като цяло и те са хора като нас , и тяхното гориво като цена е като нашето , те също ни подкрепяха , а не бяха изкупителна жертва :wink: Основният проблем беше ЛУКОЙЛ , основния проблем и сега е ЛУКОЙЛ , но щом цяла държава стои зад него ,щом и НАП и митниците стоят зад него , шепа младежи не могат да го съборят :wink: Опитахме и съм сигурен , че никой не съжалява , само неприсъствалите могат да съжаляват за малодушието си .

Последна промяна от Ivan4u на Вто 11 окт 2011 20:50, променено общо 1 път.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 11 окт 2011 20:50

ох горкия...аз съм така сравнително млад,за тебе не знам.и добре какво нарпавихте и какво щеше да стане.да смъкнат горивата преко сили с 5 стотинки?не виждаш ли че всичко идва отвън.и дори тези,които предлагат и решват тия неща дори и те не са го изислили,а има хора над тях.не виждаш ли че се говори за евро комисии и тъпотии че са решили да пълнят половината бюджет от горивата.. и за да няма пари също допринасят лайнари като гърците и подобни.ние пари не взимаме ,нямат проблеми с нас за никой в европа 200-300евро не са пари.
ако вярваш че можеш да промениш нещо трябва да се гръмнеш някъде, но за съжаление и аз не знам точно къде и при кой...
за гръмването нямам предвид да ходиш да си гледаш работата,не искам да те убидя и с това да ме разбереш погрешно :beer

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 11 окт 2011 20:57

Човека поне се е опитал да направи нещо а ти обясняваш как от теб нищо не зависи Докато всички не осмислят че всичко зависи от тях не ни чака нищо добро

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 11 окт 2011 20:57

Е дадоха по тв-то че става въпрос за 2-3 ст. Ко ся да се прай, ако не помните едно време когато бенца мина 1лв/литър и беше рев и вой до небесата ама кервана пак си върви... Горивото стана 2.50...пак се кара поголовно , 10 пъти повече коли от когато беше левче бенца.. И не се спират. Мога да се обзаложа че и при 4лв литър в БГ пак ще се кара..
Едно не разбирам - в БГ сме най-бедните в ЕС, а от задръствания и претоварени магистрали не се живее вече, лятото от София за Бургас - Варна все едно се е преселила половин Европа с колите си...ама все БГ - номера.А сме уж най-бедните. Някой да обясни как става тва ? Щото в 3 на обед в София е задръстване поголовно, тия хора не работят ли , а все са на коли? Някой да обясни щото може аз да не съм в час нещо... :drunk

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Вто 11 окт 2011 21:00

agent_kowalski написа:ох горкия...аз съм така сравнително млад,за тебе не знам.и добре какво нарпавихте и какво щеше да стане.да смъкнат горивата преко сили с 5 стотинки?не виждаш ли че всичко идва отвън.и дори тези,които предлагат и решват тия неща дори и те не са го изислили,а има хора над тях.не виждаш ли че се говори за евро комисии и тъпотии че са решили да пълнят половината бюджет от горивата.. и за да няма пари също допринасят лайнари като гърците и подобни.ние пари не взимаме ,нямат проблеми с нас за никой в европа 200-300евро не са пари.
ако вярваш че можеш да промениш нещо трябва да се гръмнеш някъде, но за съжаление и аз не знам точно къде и при кой...
за гръмването нямам предвид да ходиш да си гледаш работата,не искам да те убидя и с това да ме разбереш погрешно :beer

Аз направих каквото можах ,радвам се , че приятелите ми също се опитваха . ТИ какво направи ? Не ми казвай , отговори си за себе си . Нямам намерение да споря , а и темата е друга . Ще се гръмна , когато видя , че живеят хора , а не мижитурки , чакащи някакво чудо небесно или спасител да ги спаси . Тогава с кеф ще ти дам да ме гръмнеш :да: Не съм искал да засегна никой с нищо , още ми е криво и болно за ситуацията тогава и сега , но явно такъв е живота по тези географски ширини ...

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 11 окт 2011 21:06

ми не знам,но аз като бензина беше 1лв бях с два пъти по-ниска заплата от сега.ако не беше така нямаше да мога да карам толкова сигурно и щях да ходя пеш.но това пак не ме успокоява ,защото цените на горивата рефлектират върху всичко.дори минералната вода трябва да ти я доарат с нещо на нафта.
иначе аз не съм против протестите,а формата му.каква беше ползата да се тормозят служителите на бензиностанциите?иначе евала че някой е млад и си вярва че нещо зависи от него.трябва да се протестира за неща,които зависят от наща държава ,а не за планове отвънка,които няма как да променим.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 11 окт 2011 21:09

Не съм мод,но ще ви помоля да поспрете,защото ще сложат катанеца,а е добре да остане тази тема и да се коментира.

Току що казаха по новините нещо което ми направи впечатление..."Да се изравнм с европейския стандарт,трябва да се повишат цените до 2013 с 9 стотинки" Та това да се изравним с европейския стандарт,доста ми се наби в ушите...И какво,всичко си изравняваме с ерупейците,а заплатите ???? Те кога ????

Върни се в “Автогазови уредби”