ГИ минава на бензин при пълна бутилка?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: ГИ минава на бензин при пълна бутилка?

Мнениеот muns61 » Чет 02 фев 2012 14:49

Какви запушвания, мерил съм налягане от бутилката под 1 атмосфера, без разход на газ - статично.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 02 фев 2012 16:12

muns61 При каква температура? и колко пълна/празна бутилка?

eurogas каква е тази усилена сонда с 8мм.изход? покажи марка,модел,снимка...

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Пет 03 фев 2012 6:54

kris11 написа:Пропуснах да уточня , че ГИ е монтиран м. септември 2011 и пробега досега е 4000-4200 км. запушване е още рано мисля.

Може и вчера да е монтирана, само едно боклуче да е попаднало в тръбата при самия монтаж, веднага застава в най-тясната част и ограничава дебита, това се усеща предимно в голямия студ защото налягането от бутилката спада и това допълнително ограничаване вече е фатално, да не говориме че удар отдолу на един легнал полицай може съвсем да сплеска тръбата ако е поставена неправилно, вероятности има много.

Усилените сонди които ползвам за мощни коли са италиански Томасето и ОМВ, с тях всичко става идеално и без компромиси, 300 коня коли летят в най-големия студ със същата калпава газ дето мъчи коли по 100 коня и дава налягане 1 Атм от бутилката. :да:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 03 фев 2012 10:34

KingoftheROAD написа:muns61 При каква температура? и колко пълна/празна бутилка?

eurogas каква е тази усилена сонда с 8мм.изход? покажи марка,модел,снимка...

Температура - малко над 0 градуса, над половината пълна.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 03 фев 2012 10:55

eurogas дай линк да видим някаква такава сонда, че мен ме мъчат подобни проблеми, а съм само 110 катъра дъге...

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Пет 03 фев 2012 19:14

Ето това е магазина на Фобос, сондата ОМВ е отлична. http://fobosgas.com/productv/3864/multiklapan-nivomer-omb.html :да:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 04 фев 2012 9:50

Благодаря колега :да: Ще го имам предвид, да събера пълния комплект - сонда на 8мм., тръбъ 8мм., клапан 8мм. да видим какъв ще е ефектът. Онзи ден при температури около минус 15 до минус 20, поне 10пъти ми преминаваше на бензнин. Обикновено го прави сутрин когато е по-студено, и грешката която записва е: 38 ниско налягане на газта (или нещо такова). На първо време ще сменя мембраната на изпарителя...

jorogas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jorogas » Съб 04 фев 2012 17:41

и на 10мм да е при нашата хубава газ пак ще има проблеми, двигателя на колата не е чак толкова мощен та даму трябва тръба 8мм

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 04 фев 2012 19:39

jorogas написа:и на 10мм да е при нашата хубава газ пак ще има проблеми, двигателя на колата не е чак толкова мощен та даму трябва тръба 8мм

muns61 е прав - ниско наляген газ боклук.
Карал съм над 15 г с 6ммтръба на саморъчно монтирана газова уредба. Ниакъв проблем освен запълване на газовия вентил за 200-300км - да ама с преливане на газ от сини бутилки въпреки филтъра,То в самите бутилки имаше 1 шеша ръжда , без да се брои графита.

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Съб 04 фев 2012 21:53

Да съм казал някъде че газта е идеална, да всички знаеме тази малка тайна за лошата газ, само че когато тази лоша газ е комбинирана с някакво СТЕСНЕНИЕ по системата, независимо къде, може дори да е производствен дефект в изпарителя или сондата, отрязана тръба с тъп тръборез и непочистен мустак намалява дебита наполовина, и т.н., тогава ГИ минава на бензин, понякога без да има дори прашинка боклук.

Напоследък регистрирахме няколко случая на подобен проблем с италиански изпарители Томасето, самата мембрана се е размекнала и раздула до неузнаваемост, на изхода на газта отверстието е голямо, а в мембраната е изрязана малка дупка, съответно неизрязаната част от мембраната се сплесква и запушва изходящата газ при рязко ускорение, става дума за почти нов изпарител без прашинка в него, имам много подобни случай в практиката.

Така че всеки проблем си има причина, не се заблуждавайте, след като всички коли карат с тази лоша газ и нямат проблеми, помислете защо вашата неможе. :да:

Върни се в “Автогазови уредби”