Мнение за монтаж на ГИ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Re: Мнение за монтаж на ГИ

Мнениеот dushanov » Сря 09 ное 2011 8:22

Хм... а някога опитвал ли си от пълна до празна бутилка? И после да разделиш литрите на изминатите км?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 09 ное 2011 14:34

Това, дето го прави колегата изобщо не е меродавно засичане. Щото може ли някой да каже при студен мотор, колко може да гори 1.6 100к.с.? Газта е ясна - сипваш за някакви пари, караш и засичаш докато почне да хълца, ама бензинът, който се изгаря докато колата е студена няма как да се засече с голяма точност (при цена 2.50лв двеста мл се равняват на близо 400мл газ почти). Накрая като удариш чертата излиза, че колегата с 20 лева би следвало да мине 168км, но колко от тях са минати на газ и колко на бензин? Аз минавам да речем 125км с 20 лева и карам на доста къси разстояния, но само на газ.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 11 ное 2011 20:53

пълна празна - 39,5л - 347км само градско на клъси разстояние около 5-6км . Подгряван на бензин поне 1 мин на ПХ .След потеглляне иамам след около 200м светофар и после около 1,5 км надолнише пак на ПХ .Не я настъпвам оставям я да си мърка . Все пак празна е 1,7 и кусур кила. За този пробег веднъж доливам 10 л бензин през почивните дни, като не се ръководя дали ми е светнала лампата или не.Виждам, че намалява но не го следя зорко важното е да има около 1/4

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Съб 19 ное 2011 12:04

Вчера ми остана малко време и я закарах на майсторите.Закачиха я на компютъра,човъркаха нещо и казаха,че са променили настройките за високите обороти и сега като я засякох излезе пак 14.5 градско а извън с 90км/ч е 10л/100км :banghead:

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Съб 19 ное 2011 12:59

Колега, ти преди не беше ли със снимка на аватара една 3-ка в сняг? Може и да се бъркам де. А по темата... натискай ги тези да прегледат всичко ама всичко на ново! Това е много голям разход за ГИ, та дори и конвенционална! Сложили ли са всички емулатори и други? Може да не помогна много, но аз съм със същия мотор, само че обикновена метанова у-ба и имам ТАП, емулатор за сондата и някаква черна кутийка, което бачка паралелно с компа на колата да го лъже, че е на бензин. Не включвам другия хардуеар, :) (като кихалка, клапи за потоци и др. Ама ти и без това си с ГИ мисля, че за теб не е нужно). Знам, че си дал куп пари, но може просто ей така да прежалиш примерно 20лв и да отидеш на някой известен в Бургас газ-анализатор и там да разгледат ГИ. Направо на мен си ми става гадно, като знам, че си изсипал един куп пари и очакваш нещо на среща а то... :shock

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 19 ное 2011 13:45

stypkata написа:Вчера ми остана малко време и я закарах на майсторите.Закачиха я на компютъра,човъркаха нещо и казаха,че са променили настройките за високите обороти и сега като я засякох излезе пак 14.5 градско а извън с 90км/ч е 10л/100км :banghead:

A преди това колко гореше на бензин? И работеше ли нормално?

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Съб 19 ное 2011 14:12

dushanov написа:Колега, ти преди не беше ли със снимка на аватара една 3-ка в сняг?

да ,с такава снимка бях
muns61 написа:A преди това колко гореше на бензин? И работеше ли нормално?

на бензин макс 6.5 иначе се върти около 6-6.2
разликата е 3,5л на извънградско .Ако беше 1л щях да го прежаля,но 3.5 не е ли прекалено?
днес ще засичам пак с новите настройки да видим какво са направили,но казаха,че ще намалят мощността с малко за сметка на разхода а сега е станала някакъв самолет :shock тея май се базикат с мен.някой колега от бс ако има кабел за DT gas нека се свърже с мен ще си платя за услугата,че нямам познати газаджии и съм принуден да се доверявам на напълно непознати хора...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 19 ное 2011 14:17

И да не забравиш да й сипеш повечко газ. С тези петлевки засичаш точно едно голямо нищо :012:
Може да са коригирали някаква своя грешка от предишното ти ходене щом е литнала като самолет

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Съб 19 ное 2011 14:48

Преди пак засичах с петолевки и километрите бяха съвсем други ... (7 извънградско 10 градско) .Сега са 10 извън 14.5 градско. Какво да я пълня до горе и да ходя всеки ден от Бургас до Варна за да я засичам пълно :drunk -празно ли?

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Съб 19 ное 2011 15:41

Ми тъпичко ама... много тъпичко. Не те знам с какво раб. време си, но зареждаш до горе газ на една газостанция на една определена колонка. Отиваш на автогарата и качваш 2-ма до Ямбол. Караш ги, и се връщаш в Бургас, зареждаш на същата... колонка и газостанция ;) Ами тъпичко ама... Аз докато наглася разход, толкова пари дадох по майстори, че... а в случая поне ще си избиеш парите. Обаче не ми приличаш на човек, който би направил този опит. :roll:
п.с. Като се замисля, обаче ако има разминаване във външната температура при 2-те зареждания... :banghead:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 19 ное 2011 17:03

Щом върви кат самолет, колко да харчи?
:applause:

Потребителски аватар
passatdriver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatdriver » Съб 19 ное 2011 17:07

могло е малко по-надолу да пробият колектора но не е фатално

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Съб 19 ное 2011 17:17

muns61 написа:Щом върви кат самолет, колко да харчи?
:applause:

Колега газта е за икономия а не за вървене.За вървене си има бензин.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 19 ное 2011 17:44

Незнам колега,но много аматьорски монтирана ми се вижда тая уредба.Можело е да се постараят малко повече тез момчета.Аз ако монтирам така Г.И. и началника ще ме изгони :shock
А щом е тръгнала яко да въви на газ икономия не очаквай.С моя газ.инж. си играх 1 седмица докато постигна икономия,но вървежа е по-слабичък но все пак се гони икономия :да:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 19 ное 2011 17:44

В пост номер 1 изразяваш недоверие към сервиза, дали не те лъжат. В момента, в който клиент се усъмни в работата ми, престава да ми бъде клиент. Също след обръщението "Майсторче"!
Ако седят така нещата, много е вероятно да те размотават - накрая ще ти я направят, но да се потормозиш. Не казвам, че няма некоректни колеги, но останалите, до доказване на противното, заслужават уважение.
Като чета разни, дето щели с бухалки да си търсят правата, се питам - ще иде ли с бухалката при шефа, та да му даде адекватна заплата?
Не казвам, че нещата при теб са така, само допускам.
Бягай при тях да я стиснат за лакомото гърло!
:beer

Върни се в “Автогазови уредби”